Jump to content

Manual XTC

Yacek
 Share

Recommended Posts

Cytat

Witam mam taką prośbę o podanie jakiegoś linku z mapą układów X-Tended Terran Conflikt jak to było w innych wersjach szukałem na forum i nic takiego nie znalazłem coś co można sobie wydrukować 🙁

Nie ma czegoś takiego. Przynajmniej jak do tej pory nie spotkałem się z tym. Użyj mapy Scorpa. Bo raczej przydatność jakiejkolwiek innej mapy będzie bardzo mała. Opcja Ekspansji Wszechświata, będzie dynamicznie zmieniała mapę, a sektory mogą należeć do innych ras w każdej grze. Nie mówiąc już o fabrykach, które powstają w przejętych przez rasy sektorach, za każdym razem będą to inne fabryki. Tylko te kilka sektorów, które są na początku każdej nowej gry, będą cały czas takie same. To znaczy po rozpoczęciu nowej gry, w jej trakcie, wszystko się może zmienić przecież 😀

Cytat

link podany przykładowo ale chodzi mi o coś takiego tylko z geografią X-Tended - Terran Conflict 🙁

Ale jak pisałem, właśnie ze względu na losową geografię świata XTC taka mapa nie ma sensu. Chyba żeby podać na niej tylko nazwy sektorów. Bo to do kogo będzie należał ten sektor to w większości przypadków będzie sprawą lodową, a powstałe w nim fabryki, to już kompletnie 100% przypadek (po za Stacjami Handlowymi, które dana rasa stawia zaraz po przejęciu sektora).

Inna sprawa, jak widać XTC to zbiór najlepszych skryptów dla TC. Gdyby skrypt RSM powstał wcześniej, to pewnie wszechświat XTC generowany byłby podobnie jak w RSM. Może kolejnej wersji XTC doczekamy się losowo generowanych, nowych sektorów, podobnie jak to jest w RSM.

• 4 weeks later...
  • 2 years later...

Witam, mam dosyć banalne pytanie. Po długiej przerwie od wchrzeświata X wracam do Terran Conflict (AP mnie nie jakoś przyciągnął). Postanowiłem (w końcu!) zagrać w jakąś obszerną modyfikację. Padło na XTC. No ale do rzeczy- czy ten poradnik nada się również pod wersję 2.0?