Jump to content

Opancerzenie kadluba

Neofita
 Share

Recommended Posts

Opancerzenie kadluba...mam z tym problem.

Szukalem w instrukcji..nie ma,na forum tez nikt nic nie napisal o tym.W encyklopedii w grze dosc enigmatycznie wyjasnione tzn nie za wiele wyjasnia po za tym z czego zrobione i gdzie mozna kupic.

Moje pytanie dotyczy tego czy moj tok myslenia jest ok 馃

Mysle ze jest to element ktory jest potrzebny do naprawy kadluba w momencie kiedy nam ktos porzadnie przywali i jedziemy napraic statek do stoczni.

Innego wyjasnienia nie widze poniewaz testujac gre kupilem ten element i zalegal w ladowni.

Jesli jednak sie myle prosze o wyjasnienie do czego ten produkt w X3 finalnie sluzy.

Ja osobi艣cie nie rozumie poczyna艅 tw贸rc贸w gry. Bo po co robi膮 towary, kt贸rych p贸藕niej i tak nie mo偶na u偶y膰 w grze 馃榿 Przyk艂adowo s膮 Plakaty, ubrania robocze, narkotyki, leki, ryby, komponenty silnik贸w i inne gady i p艂azy.

Podobna sprawa jest z dodatkami do naszych statk贸w, kt贸re istniej膮, ale jakoby tak za specjalnie nic nie wnosz膮 do gry 馃

Ja osobi艣cie uwa偶am 偶e aby naprawi膰 statek kt贸ry ma mniej ni偶 70% stanu powinien by膰 naprawiony w stoczni lub w 艂adowni naszego statku powinno znajdowa膰 si臋, Teladianium, Opancerzenie kad艂uba lub P艂贸tno przemys艂owe. Generalnie 艣mieszy mnie taki motyw, 偶e mamy my艣liwiec z 2% stanu kad艂uba i 98% jeste艣my w stanie "wystruga膰" 馃榿 Lekka przesada.

Czasem jest tak, 偶e w pewnym momencie prac nad danym projektem niekt贸re koncepcje si臋 troch臋 zmieniaj膮 z braku czasu czy 艣rodk贸w, pozostawiaj膮c takie bezu偶yteczne i niedoko艅czone przedmioty. By膰 mo偶e w przypadku cz臋艣ci z tych o kt贸rych piszecie by艂o w艂a艣nie tak 馃榾 Inne pewnie zosta艂y dodane celowo, podobnie jak wszystkie taks贸wki, areny i temu podobne statki, 偶eby nada膰 grze troch臋 smaku. Pozornie bezu偶yteczne, ale tworz膮 w pewnym sensie i stopniu klimat.

Naprawa kad艂uba zosta艂a pewnie wprowadzona z my艣l膮 o nowych graczach. W ko艅cu liczy si臋 sprzeda偶 馃 Dla wielu wcze艣niejsze tytu艂y by艂y zbyt hardcore'owe, wi臋c w TC pojawi艂o si臋 sporo takich u艂atwie艅. Mnie osobi艣cie to nie przeszkadza, w ko艅cu mamy wyb贸r- starzy wyjadacze nie musz膮 w og贸le z nich korzysta膰, a nowi s膮 zadowoleni 偶e mog膮 sobie troch臋 os艂odzi膰 偶ywot laserkiem 馃榾 Chocia偶 jaki艣 bardziej dopracowany system napraw by艂by du偶ym plusem. Kwatera g艂贸wna pojawia si臋 tak p贸藕no, a naprawa w niej zajmuje tyle czasu i poch艂ania niewiele mniej 艣rodk贸w ni偶 wizyta w stoczni, 偶e w tej kwestii zabawa z ni膮 nie bardzo ma sens. Wiem, 偶e s膮 r贸偶ne skrypty, ale w nich te偶 w wi臋kszo艣ci 艣rodki do napraw bior膮 si臋 znik膮d 馃榿 Mo偶e XTC doda co艣 ciekawego 馃榿

A wg. mnie Marines musz膮 mie膰 par臋 opcji np. jeste艣my m6 w jakim艣 tam sektorze i do艣膰 daleko od stoczni. Wywalamy marines w kosmos, po czym wydajemy komend臋 naprawiaj. My idziemy sobie do toalety na kupk臋 a ci nam naprawiaj膮 statek. A propo kupki lec臋 do 艂azienki bo nie wytrzymuj臋. 馃 馃榿