Yacek Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Cytatracja Yacek poprawiane.Dla mnie najważniejsze ze skrypty związane z zarządzania lotniskowcem,wieżyczki,obrona stacji, działają bez zarzutówSkoro tak mówisz, to za chwilę dodam do pierwszego postu.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Laserek zabrali więc jak ktoś nie ma ochoty za półdarmo sprzedawać ciężko zdobytych statków to nie pozostaje nic innego jak zatrudnić: Marine Repairs… Zwłaszcza, że…Spoiler…większość dużych statków ma wbudowany system podtrzymywania życia więc przy pomocy jakiegoś TP można stworzyć „mobilny zespół naprawczy”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Dodaj kokpity PSCO1, ktorych poprawne dzialanie jest potwierdzone poprzez stosowna wersje dla XTChttp://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=254635Wlasnie ich uzywam i fajnie sie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deedol Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Missile Defense Mosquito działa mi ale... nie ma odpowiedniej wydajności przy ataku kilku bombowców na raz. aczkolwiek doczytałem w innym poście że są inne systemy obrony z tym że tam gdzie ja zaczynam nie są dostępne albo coś znów pomieszałęm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 1. A czy ktoś próbował ADAMS ITT? Nieźle sobie radził z obsługą antyrakietową wieżyczek, ciekawe jak ma się to w XTC?2. XTC posiada własny system naprawczy statków. Dostęp poprze GNS. Można wezwać do naprawy Teladiański Serwis naprawczy (statek TL wyposażony w Lasery naprawcze), który z opłatą, ale mniejszą niż naprawa w stoczni naprawi nasz lub nasze statki. Aby naprawić inny nasz statek, musimy być w tym samy sektorze co uszkodzony statek, wzywamy serwis naprawczy, zostawiamy uszkodzony statek i zapominamy o sprawie. Serwis przyleci, podleci i naprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 ciekawe czy można ukraśc ten TL z laserkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Cytatciekawe czy można ukraśc ten TL z laserkami Wątpię, jeśli wzorowali się na SCS Suite to statek jest nie do przejęcia/zdobycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 A czy widzi go ktoś w jakiejś teladiańskiej stoczni ( statek jest jakby co teladi ) ?Nie ważne ale ja na skryptach (niestety) mam ten statek w moim "doku". SpoilerDodam że statek nie może mieć zainstalowanych żadnych innych broni niż laser naprawczy (repair laser). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoyTass Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Cytat…”który z opłatą, ale mniejszą niż naprawa w stoczni”…A w instrukcji stoi, że zapłacimy więcej niż w stoczni ale za to oszczędzimy czas...Cytatciekawe czy można ukraśc ten TL z laserkami Tu też podeprę się instrukcją. W razie jakiejkolwiek agresji statek po prostu wybywa z sektora… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Mike.Galaxy wydal minimod na laserek naprawczy w skafandrze.http://forum.egosoft.com/viewtopic.php? ... 96#3486396 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 29 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 o, bardzo dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Cytato, bardzo dobry pomysł Bo ja wiem? Ten Laser Naprawczy (z TC, nie tylko z tego moda) to cheat. Zostawię XTC bez tego bajeru, fajnie jest.CytatCytat…”który z opłatą, ale mniejszą niż naprawa w stoczni”…A w instrukcji stoi, że zapłacimy więcej niż w stoczni ale za to oszczędzimy czas...A może. Przyglądnę się jeszcze ceną przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manigx Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Niestety u mnie Yackowe wersje 500km comm range XTC i no floating icon XTC nie działają poprawnie.no floating icon XTC powoduje błędy w wyświetlanej grafice500km comm range XTC daje zasięg komunikacji ledwie 50km choć dobre i to.Skrypty Lucike czyli Codea, Mefos i pozostałe wymagają do poprawnego działania tzw. Upgrade_XTended_XTC zawierające poprawiony plik językowy 7213 (udostępniony w wersjach angielskiej i niemieckiej) oraz potrzebne do aktualizacji skrypty. Poprawka dostępna jest tu http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=271491 jako X-Tended Compliance Upgrade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 CytatNiestety u mnie Yackowe wersje 500km comm range XTC i no floating icon XTC nie działają poprawnie.no floating icon XTC powoduje błędy w wyświetlanej graficeA jakie błędy? Bo ja jakoś nic nie zauważyłem.Cytat500km comm range XTC daje zasięg komunikacji ledwie 50km choć dobre i to.Bo tyle ma dawać. Nie wiem czemu w wersji oryginalnej moda jest w nazwie 500km skoro zwiększa on zasięg z 25 do 50km. Wiem że to w XTC trochę mało, przy takiej wielkości sektorach, ale nie chciałem przesadzać. Chyba że uważacie, że jest za mało, to mogę poprawić do 80 lub 100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 No też się dziwiłem, że 50km... ale zostaw jak jest. Nadajników podprzestrzennych jeszcze nie wymyślili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manigx Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 no floating icon XTC na mapie sektora powoduje u mnie że zamiast ikon poszczególnych klas statków wyświetlane są jakieś kreski, podczas lotu przez sektor zamiast niebieskich obramowań stacji i innych obiektów także pokazują się różnokolorowe kreski.Oryginalny mod 500 km range mod daje właśnie taki praktycznie w grze nieograniczony zasięg komunikacji, ale te 50 km jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Cytatno floating icon XTC na mapie sektora powoduje u mnie że zamiast ikon poszczególnych klas statków wyświetlane są jakieś kreski, podczas lotu przez sektor zamiast niebieskich obramowań stacji i innych obiektów także pokazują się różnokolorowe kreski.OK, już chyba wiem w czym problem. Grasz z HUD-em XTC? Prawda. To może być powód, ja użyłem pliku z wersji bez HUD-a.Jeśli potwierdzisz, przygotuję druga wersję pliku, wystawię na Mamuta i przetestujesz. OK?CytatOryginalny mod 500 km range mod daje właśnie taki praktycznie w grze nieograniczony zasięg komunikacji, ale te 50 km jest ok.Oryginalny mod też zmieniał zasięg na 50km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manigx Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Tak wersja z HUD-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 CytatTak wersja z HUD-em.Tak jak mówiłem, na Mamucie są teraz dwie wersje moda no floating icon, dla gry XTC z HUD-em i bez HUD-a dodawanego przez XTC. O tym jak instalować XTC z HUD-em lub bez pisze w temacie Przepis instalacji i konfiguracji (opcji, bez podpowiedzi, bo to każdy sam sobie ustali).Manigx, jeśli możesz, ściągnij nową wersję z HUD-em, zastąp jej plikami pliki z poprzedniej wersji moda i przetestuj w grze. Oczywiście daj znać jak to wygląda teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manigx Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Ta wersja działa poprawnie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 CytatTa wersja działa poprawnie. Dzięki.Proszę bardzo, dziękuję za info.Miłego grania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Czy ktoś wie czy skrypt marines reperair działa pod XTC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Sorki za posta pod postem ale nie wiem czemu nie mogę edytować swojego posta...Skrypt marine repairs działa pod XTC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 CytatSorki za posta pod postem ale nie wiem czemu nie mogę edytować swojego posta...Z powodu przypadków kasowania treści postów przez użytkowników forum, opcja edycji postów została zablokowana.CytatSkrypt marine repairs działa pod XTCCiekawe czy nie będzie problemów ze skryptem naprawiającym statki na Lotniskowcach, zawartym w XTC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlo Opublikowano 9 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2011 No mam nadzieje że nie będą się gryzły... Pytanko - TL nie naprawiają automatycznie myśliwców, ktoś wie czy na M7 się naprawiają? Czy tylko na lotniskowcach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi