Skocz do zawartości

Skrypty i mody kompatybilne lub nie z XTC

Yacek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 78
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Laserek zabrali więc jak ktoś nie ma ochoty za półdarmo sprzedawać ciężko zdobytych statków to nie pozostaje nic innego jak zatrudnić:

Marine Repairs…

Zwłaszcza, że…

Spoiler

…większość dużych statków ma wbudowany system podtrzymywania życia więc przy pomocy jakiegoś TP można stworzyć „mobilny zespół naprawczy”.

1. A czy ktoś próbował ADAMS ITT? Nieźle sobie radził z obsługą antyrakietową wieżyczek, ciekawe jak ma się to w XTC?

2. XTC posiada własny system naprawczy statków. Dostęp poprze GNS. Można wezwać do naprawy Teladiański Serwis naprawczy (statek TL wyposażony w Lasery naprawcze), który z opłatą, ale mniejszą niż naprawa w stoczni naprawi nasz lub nasze statki. Aby naprawić inny nasz statek, musimy być w tym samy sektorze co uszkodzony statek, wzywamy serwis naprawczy, zostawiamy uszkodzony statek i zapominamy o sprawie. Serwis przyleci, podleci i naprawi.

Cytat

…”który z opłatą, ale mniejszą niż naprawa w stoczni”…

A w instrukcji stoi, że zapłacimy więcej niż w stoczni ale za to oszczędzimy czas...

Cytat

ciekawe czy można ukraśc ten TL z laserkami 🙁

Tu też podeprę się instrukcją.

W razie jakiejkolwiek agresji statek po prostu wybywa z sektora…

Cytat

o, bardzo dobry pomysł 🙁

Bo ja wiem? Ten Laser Naprawczy (z TC, nie tylko z tego moda) to cheat. Zostawię XTC bez tego bajeru, fajnie jest.

Cytat
Cytat

…”który z opłatą, ale mniejszą niż naprawa w stoczni”…

A w instrukcji stoi, że zapłacimy więcej niż w stoczni ale za to oszczędzimy czas...

A może. Przyglądnę się jeszcze ceną przy okazji.

Niestety u mnie Yackowe wersje 500km comm range XTC i no floating icon XTC nie działają poprawnie.

no floating icon XTC powoduje błędy w wyświetlanej grafice

500km comm range XTC daje zasięg komunikacji ledwie 50km choć dobre i to.

Skrypty Lucike czyli Codea, Mefos i pozostałe wymagają do poprawnego działania tzw. Upgrade_XTended_XTC zawierające poprawiony plik językowy 7213 (udostępniony w wersjach angielskiej i niemieckiej) oraz potrzebne do aktualizacji skrypty.

Poprawka dostępna jest tu http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=271491 jako X-Tended Compliance Upgrade.

Cytat

Niestety u mnie Yackowe wersje 500km comm range XTC i no floating icon XTC nie działają poprawnie.

no floating icon XTC powoduje błędy w wyświetlanej grafice

A jakie błędy? Bo ja jakoś nic nie zauważyłem.

Cytat

500km comm range XTC daje zasięg komunikacji ledwie 50km choć dobre i to.

Bo tyle ma dawać. Nie wiem czemu w wersji oryginalnej moda jest w nazwie 500km skoro zwiększa on zasięg z 25 do 50km. Wiem że to w XTC trochę mało, przy takiej wielkości sektorach, ale nie chciałem przesadzać. Chyba że uważacie, że jest za mało, to mogę poprawić do 80 lub 100km.

no floating icon XTC na mapie sektora powoduje u mnie że zamiast ikon poszczególnych klas statków wyświetlane są jakieś kreski, podczas lotu przez sektor zamiast niebieskich obramowań stacji i innych obiektów także pokazują się różnokolorowe kreski.

Oryginalny mod 500 km range mod daje właśnie taki praktycznie w grze nieograniczony zasięg komunikacji, ale te 50 km jest ok.

Cytat

no floating icon XTC na mapie sektora powoduje u mnie że zamiast ikon poszczególnych klas statków wyświetlane są jakieś kreski, podczas lotu przez sektor zamiast niebieskich obramowań stacji i innych obiektów także pokazują się różnokolorowe kreski.

OK, już chyba wiem w czym problem. Grasz z HUD-em XTC? Prawda. To może być powód, ja użyłem pliku z wersji bez HUD-a.

Jeśli potwierdzisz, przygotuję druga wersję pliku, wystawię na Mamuta i przetestujesz. OK?

Cytat

Oryginalny mod 500 km range mod daje właśnie taki praktycznie w grze nieograniczony zasięg komunikacji, ale te 50 km jest ok.

Oryginalny mod też zmieniał zasięg na 50km 🙁

Cytat

Tak wersja z HUD-em.

Tak jak mówiłem, na Mamucie są teraz dwie wersje moda no floating icon, dla gry XTC z HUD-em i bez HUD-a dodawanego przez XTC. O tym jak instalować XTC z HUD-em lub bez pisze w temacie Przepis instalacji i konfiguracji (opcji, bez podpowiedzi, bo to każdy sam sobie ustali).

Manigx, jeśli możesz, ściągnij nową wersję z HUD-em, zastąp jej plikami pliki z poprzedniej wersji moda i przetestuj w grze. Oczywiście daj znać jak to wygląda teraz.

Cytat

Sorki za posta pod postem ale nie wiem czemu nie mogę edytować swojego posta...

Z powodu przypadków kasowania treści postów przez użytkowników forum, opcja edycji postów została zablokowana.

Cytat

Skrypt marine repairs działa pod XTC

Ciekawe czy nie będzie problemów ze skryptem naprawiającym statki na Lotniskowcach, zawartym w XTC.