Lizard Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 No zacny panie Etzio, większym zaszczytem mnie nie mogłeś już obdarzyć wykorzystując imiona moich bohaterów. Dzięki,dla mnie to istny zaszczyt i komplement.No a co do samego opowiadania, sądziłem że będzie w nim jakaś wzmianka o imprezie A tu taka miłe zaskoczenie Jeszcze raz wszystkiego najlepszego, panie kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 13 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Lizard gdybyś swoje postacie oznaczył znaczkiem np. (c) , TM , lub (R) etzio nie mógłby ich wykorzystać w swoim opowiadaniu , chyba że zakupiłby od ciebie prawa do wykorzystania ich w swojej powiastce. Ale i tak fajnie wyszło, tak dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adams38 Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Jak dla mnie ciekawe, no i te wykorzystanie Turian z ME Post przeniesiony. Proszę nie zaśmiecać tematu z opowiadaniem. Do komentowania opowiadań sa odpowiednie tematy. Yacek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
littlekiller Opublikowano 14 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Do autora opowiadaniaTekst jest niezły i niecierpliwię oczekuję ciągu dalszego ale mam 1 sprawę: chodzi o moment: ,,zobaczyłem kilka torped typu pożoga zmierzających w moim kierunku..." - czy coś w tym stylu. Gdy przeczytałem ten fragment pomyślałem, że bohater wywodzi się z rodu terminatorów i chciał powiedzieć:typ- torpeda ,,Pożoga" 200K DMGnumer seryjny: 299674prędkość- 200 m/skurs- kolizyjnyszanse na przechwycenie- 90%zagrożenie- duże... ale ponieważ zawiera w sobie kilka organicznych tkanek ograniczył się do ,,torpeda pożoga". Chodzi mi o to że gdy widzi się lecącą rakietę to istota biologiczna pomyśli: ,,o k*&$%a leci prosto na mnie!!!" a nie będzie ustalać typu pocisku na podstawie wielkości strumienia wylotowego, innymi słowy brzmi to sztucznie a pisząc opowiadanie chcemy odzwierciedlić rzeczywistość (co prawda X3 nie ma niemal nic wspólnego z rzeczywistością, ale niektórym się udaje...). Mała poprawka na tym polu i będzie świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 No to i ja dołożę swoje trzy grosze. Na początku tekst był dla mnie pisany dziwnym i nienaturalnym językiem a dialogi były "kanciate" głownie przez schemat:Wypowiedź- jaWypowiedź- Inny bohater.Jednak czytając dalej zaczynało mi się podobać. Jest dobrze skonstruowana fabuła i ciekawym może być przedstawienie dużego przedsięwzięcia od strony jednostki. Czekam na dalsze odcinki. Jednak mam pewna sugestie główny bohater jest zbyt przekoksany, tutaj podam cytat:CytatNagle na radarze pojawiły się tysiące małych kropeczek a w kabinie rozległ się alarm rakietowy. W moją stronę leciały setki pocisków. Wykonałem unik dzięki czemu wyminąłem większość pocisków.Wątpię by jakikolwiek z graczy (tak tutaj sugeruje się w pełni gra w końcu na jej podstawie jest pisane opowiadanie) był wstanie wyminąć nawet setkę pocisków. Jednak przyznam racje któremuś z przedmówców (nie pamiętam kto to był) z każdym postem coraz lepiej tak więc jak pisałem wcześniej czekam na jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 W dniu 2.01.2012 o 16:19, Szynszyl napisał:Wątpię by jakikolwiek z graczy (tak tutaj sugeruje się w pełni gra w końcu na jej podstawie jest pisane opowiadanie) był wstanie wyminąć nawet setkę pocisków. Jednak przyznam racje któremuś z przedmówców (nie pamiętam kto to był) z każdym postem coraz lepiej tak więc jak pisałem wcześniej czekam na jeszcze Były nas miliony! A nawet tysiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 24 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Etzio będziesz kontynuował to opowiadanie?? Nie ukrywam że czekam na dalszy ciąg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Z wyglądem statku przesadziłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 I to mocno..... "Narada" ze Star Treka u Argonów! To ci dobiero prezent na gwiazdke BTW. Wie ktoś co sie dzieje z Lizardem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Co do wygladu statku, to jest to chyba statek romulanski z najnowszego star treka. Ciekawy pomysl na Argonski M0 mi sie tam podoba. Co zas do samego obowiadania to cholernie fajne tylko mam jedna dygresje, ja chce wiecej. A to ozywianie glownego bohatera to rozumiem nic innego jak klonowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peroox Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Mi to bardziej przypomina statek Cylonów z Battlestar Galatcica:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Który?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeXS Opublikowano 24 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 ożywienie bohatera jak i wstawki graficzne przeniesione z Mass Effect, o ile grafika mi nie przeszkadza to ożywianie bohaterów dla mnie zabiaj troche sens opowiadania, które staje się w tym momencie bajką.. (dlatego w tym miejscu opowiadania ja zakładam, że koleś wyleciał w kapsule i go pozbierali w całości oszołomionego poporstu, a nie tylko kawałki mózgu :-))ale trzeba przyznać, że jak przeczytałem całość to widac że kolega sie rozkręcił bardzo pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi