Gleavess Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 Ja zakupi艂em p艂aszczk臋 Wybra艂em j膮 ze wzgl臋du na osi膮gi, uzbrojenie to ka偶dy M2 ma dobre I normalne jak na t膮 klas臋 tarcze. Kupi艂em j膮 z zamiarem robienia misji killerskich (takim kolosem to wystarczy po prostu staranowa膰 cel ) oraz czyszczenia sektor贸w xeno艅skich, czego jeszcze nie robi艂em, bo zrobi艂em sobie ma艂膮 przerw臋 od X2 coby mi si臋 nie przejad艂o A dzia艂a jonowe maj膮 straszn膮 wad臋 jak膮 jest mo偶liwo艣膰 trafienia sojuszniczego statku, dlatego u偶ywa膰 tylko, gdy w pobli偶u nie ma sojusznik贸w. Je艣li chcesz rady jakie m2 kupi膰 to napisz co chcesz nim robi膰 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 potrzebuj臋 statku ofensywnego, kt贸rym m贸g艂bym narobi膰 sporego zamieszania w sektorach Xenon贸w oraz Khaak czyli niszczy膰 okr臋ty klasy M2 a tak偶e stacje bazy,do obrony swoich sektor贸w mam rybo艂owa, klastry kt贸re si臋 tam pokazuj膮 s膮 co najwy偶ej klasy M3a to mnie zaskoczy艂e艣 informacj膮, 偶e dzia艂a jonowe maj膮 t膮 wad臋, gdy偶 z opisu wynika, 偶e pr臋dko艣膰 wystrzeliwanych pocisk贸w jonowych jest bardzo wysoka (szybka)najbardziej k艂opotliwe to raczej bywaj膮 GFU je偶eli chodzi o mo偶liwo艣膰 trafienia sojuszniczej jednostki - tak z moich obecnych do艣wiadcze艅 i obserwacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gleavess Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie jony to takie "pioruny", kt贸re nie id膮 prosto przed siebie, tylko skr臋caj膮 nieco na boki. Gdy jaki艣 statek jest blisko to lec膮 do niego prostym strumieniem, jednak potrafi臋 nawet przeskakiwa膰 ze statku na statek co powoduje, 偶e w statki 艂atwo nim trafi膰 ale trudno jest trafia膰 tylko ten, kt贸ry chcesz trafia膰.Je艣li chodzi o ataki na sektory khaak... No nie wiem. Pr贸bowa艂em rozwali膰 niszczyciela khaak ale wygl膮da na to, 偶e jest to niemo偶liwe p艂aszczk膮, bo khaak ma du偶o wi臋kszy zasi臋g i si艂臋 ognia Nie wiem, czy do tego nie b臋dzie potrzebne kilka niszczycieli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riess Posted June 5, 2011 Share Posted June 5, 2011 W dniu 5.06.2011 o 19:00, Green napisa艂:potrzebuj臋 statku ofensywnego, kt贸rym m贸g艂bym narobi膰 sporego zamieszania w sektorach Xenon贸w oraz Khaak czyli niszczy膰 okr臋ty klasy M2Przepis na twoj膮 w艂asn膮 gwiazd臋 艣mierci w X2 w pi臋ciu prostych krokach:1. Kup Odyseusza2. Zamontuj wy艂膮cznie GFU3. Wskocz do sektora Kaczek4. ????5. PROFIT!W "normalnych" sektorach taki setup jest samob贸jstwem dla twojej reputacji... ale w sektorach gdzie dominuj膮 Xenoni i Khaak jest niesamowite. W momencie otwarcia ognia statek tworzy dooko艂a siebie ochronny "b膮bel" kt贸ry po prostu wymazuje wszystko co spr贸buje si臋 do niego dosta膰. Co prawda M2 potrafi wytrzyma膰 to na tyle d艂ugo aby pozbawi膰 ciebie os艂on, ale mo偶esz to kontrowa膰 trzymaj膮c dystans i unikaj膮c strza艂贸w 艣lizgami nap臋dem bocznym - Khaak celuj膮 tam gdzie za chwil臋 b臋dziesz, nie tam gdzie jeste艣, wi臋c mo偶esz sprawi膰 偶e b臋d膮 pud艂owa膰. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Riesszastanawia艂em si臋 nad proponowan膮 przez Ciebie opcj膮 i wydaje si臋 by膰 ca艂kiem sensowna, jeszcze poogl膮dam i si臋 zastanowi臋 mam jeszcze czas dzi臋ki za podpowiedzi i wpisy pozdrawiam serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 a pr贸bowa艂 ktokolwiek powalczy膰 z M2 Khaak wynalazkiem Teladian - "Teladi Phoenix"ma mocniejsze os艂ony (w sumie 750 MW) i ca艂kiem przyzwoite uzbrojenie (PDF-y), ciekawi mnie czy te os艂ony wytrzymaj膮 Kyony Khaak pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riess Posted June 9, 2011 Share Posted June 9, 2011 My艣l臋 偶e zostaniesz rozszarpany na kawa艂ki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Green Posted June 9, 2011 Share Posted June 9, 2011 to w takim razie jak powalczy膰 z M2 Khaak?kilka niszczycieli - je偶eli tak to ile ew. jakie?pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HYZIO Posted March 7, 2013 Share Posted March 7, 2013 Statek typ M3 Sok贸艂 , Nova , czy Barakuda zbli偶am si臋 powoli do kwoty za kt贸r膮 b臋d臋 m贸g艂 kupi膰 jeden z tych my艣liwc贸w, ale no w艂a艣nie, kt贸ry z nich na sam pocz膮tek b臋dzie najlepszym wyborem ??. Na te chwile latem Merkurym a Startowego Odkrywce trzyma zadokowanego w bazie u pirat贸w ( ma tam jaja kosmicznych much i dlatego tam parkuje ) . Je艣li chodzi o TP to zdecydowa艂em ze pierwszym (w X2 The Threat oczywi艣cie ) moim TP b臋dzie Iguana od split贸w , narzazie nie mog臋 u nic nic kupi膰, ale z M3 to si臋 zmieni . Jaki s膮 wasze rady odno艣nie M3.edit M3 u teladich to w ko艅cu sok贸艂 cz Jastrz膮b ?? bo tak w opisie g艂osowym komputera s艂ysz臋 s艂owa telaidi falcon .... a falkon to sok贸艂 a tek艣cie pisze Teladia艅ski Jastrz膮b M3 w biuletynach te偶 ma podane wyprzeda偶 Soko艂贸w. nie wiem og艂upia艂em przez toedit jak zdoby膰 kah M3 z uzbrojeniem bo ma a偶 dwa ale jak je zdobywam to go艂e sa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts