Azakal Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Otóż latałem sobie parę dni temu po Akeela's Beacon robiąc fabułę Treasure Hunt. Wdałem się tam w potyczkę z kilkoma Xenońskimi LX (dla uściślenia - używam kapsuł ratunkowych). Chyba wyszedłem z wprawy po spuścili mi niezły łomot. Do tego stopnia, że system odpalił kapsułę i teleportował mnie do niej. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdybym po kilku sekundach nie otrzymał informacji, że mój statek został przejęty przez wroga. Mogłem tylko siedzieć w kapsule i patrzeć jak mój Eclipse oddala się ramie w ramie z Xen. LX by siać postrach w sektorze. Pierwszy raz mnie to spotkało i powiem szczerze, że jestem bardzo mile zaskoczony. Nie wiem czy to sprawka skryptu kapsuł ratunkowych czy może SC Suite ale bardzo mi się to podoba. Próbowałem oczywiście odzyskać statek, ale niestety nie dało się i musiałem go zniszczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Używasz skryptu Salvage Commands & NPCs? Jeśli tak to on ma opcję przejmowania statków przez NPC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 CytatUżywasz skryptu Salvage Commands & NPCs? Jeśli tak to on ma opcję przejmowania statków przez NPC.W tym sęk, że nie używam tego skryptu (no chyba, że był zamelinowany w jakimś innym skrypcie który instalowałem). Porównam zawartość Salvage Commands & NPCs z moim folderem scripts. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Pisałeś Cytat(...)Nie wiem czy to sprawka skryptu kapsuł ratunkowych czy może SC Suite ale bardzo mi się to podoba. (...)SC Suite = Salvage Command Suite, Yackowi pewnie o to chodziło tylko pomieszał nazwę. Tak czy siak, ten skrypt ma też opcję przejmowania statków przez NPC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Dzięki poruczniku Rozwiałeś me wątpliwości.Kawał czasu już gram z SC Suite ale nikt mi jeszcze nie ukradł statku (w sumie pewnie dlatego że nigdy nie uciekałem z żadnego w kapsule ratunkowej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 CytatPisałeś Cytat(...)Nie wiem czy to sprawka skryptu kapsuł ratunkowych czy może SC Suite ale bardzo mi się to podoba. (...)SC Suite = Salvage Command Suite, Yackowi pewnie o to chodziło tylko pomieszał nazwę. Tak czy siak, ten skrypt ma też opcję przejmowania statków przez NPC Chodziło mi o to dokładnie co napisałem, to znaczy o skrypt Salvage Commands & NPC. On ma w konfiguracji coś takiego:<t id="311">NPC salvagers:</t>SCS Suite jak i NPC BAil Addon nie mają opcji przejmowania statków przez NPC, co najwyżej usuwanie statków porzuconych po określonym czasie.Co do SCS Cycrowa, nie nie wiem, dawno nie używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 To mnie się pomieszało, zerknąłem teraz i poza SCS używam też Salvage Commands & NPC Wybaczcie, wydawało mi się, że to były dodatkowe ustawienia SCS Suite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Sprawdziłem dokładnie i na pewno nie mam Salvage Commands & NPC, więc coś innego spowodowało przejęcie mojego statku przez Xenków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 CytatSprawdziłem dokładnie i na pewno nie mam Salvage Commands & NPC, więc coś innego spowodowało przejęcie mojego statku przez Xenków Win7 na LX-ie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 CytatWin7 na LX-ie? Być może Jak będę miał czas to sprawdzę dokładnie który skrypt jest za to odpowiedzialny (może dziś ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Nie wiem czy to czasem nie wina oryginalnego skryptu TC. Chyba już ktoś się tu żalił, że ukradli mu sprzed nosa statek, kiedy on naprawiał laserem swoja zdobycz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 to miał szczęscie że mu wcześniej skafandra nie rozwalili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 CytatNie wiem czy to czasem nie wina oryginalnego skryptu TC. Chyba już ktoś się tu żalił, że ukradli mu sprzed nosa statek, kiedy on naprawiał laserem swoja zdobycz.Opisywany przez Ciebie objaw to dosyć częste zjawisko. Gdy przed przejęciem porzuconego statku zaczniemy naprawiać o laserem naprawczym wtedy statek czasem ucieka, a ja dostałem informację, ze mój statek został przejęty przez xenonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starjacker0 Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 No ja mialem podobny problem i kiedys o nim pisalem, ale to bylo w X3:R.Raz upolowalem jakiegos pirata, ktory wyskoczyl ze swojego statku. Ja wyskoczylem ze swojego, by przejac tamten opuszczony mysliwiec. Gdy juz bylem przy nowej zdobyczy, pirat, ktory opuscil ja wczesniej, wskoczyl do mojego mysliwca i odlecial w sina dal, zostawiajac mnie z podniszczonym zdobycznym mysliwcem, ktorym musialem wlec sie do najblizszej stoczni, aby go naprawic i wyposazyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Też miałem podobny problem w X3R, ale pirat wrócił do swojego statku i ostrzelał mnie (( Ja tak naprawde w TC nigdy nie wychodziłem w skafandrze na spacer po kosmosie. Statki przejmuje za pomocą SCS Suite, naprawiam za pomocą Vidara Naprawczego (Vidar z 10 laserami naprawczymi na dziobie(skrypt Repair Laser Factory)),a statki zmieniam za pomocą niezawodnego teleportera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2010 Ja wychodzę dość często, ale tylko na początku gry, aby naprawiać zdobyczne statki. Potem, jak już kasa jest to naprawiam skryptem SLAM lub statkiem remontowym z SCS Suite.Ale nie o to chodzi, chodzi o to, że nie spotkałem się jeszcze z przypadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComradeJacob Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Jeśli już mowa o uciekających statkach. W misji, gdzie przejmujemy splicki transportowiec, zdarzyło mi się kiedyś coś dziwnego. Przejąłem ten statek (obwódka zmieniła kolor na zielony), podleciałem nim trochę bliżej mojego M3. Wysiadam, żeby go naprawić, a on nagle mi ucieka. Tak sam z siebie .Nie mówiąc już o tym, że w Reunion oczekując na konwój z Nividium, używając SETA, rozpędzałem TL'ki do 700m/s. Nie pytajcie, jak . Nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 To nie jest błąd(chyba). Skrypt tej misji jest(chyba) zrobiony w ten sposób, że jeżeli szybko nie wsiądziesz do statku to on skacze i qpa. Sam tak mam za każdym razem gdy wykonuje fabułe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 CytatTo nie jest błąd(chyba). Skrypt tej misji jest(chyba) zrobiony w ten sposób, że jeżeli szybko nie wsiądziesz do statku to on skacze i qpa. Sam tak mam za każdym razem gdy wykonuje fabułe.Nie, porzucony statek ma zostać w miejscu. Raz miałem problem podczas tej misji, pilota zmusiłem do opuszczenia statku, ale go nie przejmowałem, bo w sektorze pojawił się konwój Xenków. Ponieważ nie miałem szans z nimi, wyskoczyłem z sektora, kiedy wróciłem po dość długim czasie, TS nadal czekał na mnie.Problem powstaje czasem dlatego, że skrypt zmuszający pilotów do opuszczania statków (signal killed chyba), ten z czystej gry, nie kasuje w pewnych przypadkach rozkazu jaki realizuje statek. Ja często spotykałem np. porzucone TL-e lecące gdzieś nadal. Po przejęciu takiego statku, zamiast czekać lub udać się do najbliższej stoczni, kontynuował swój lot. Raz śledziłem go zdalnie i co się okazało, poleciał wypakować stację, którą miał w ładowni, dopiero potem mogłem już dowolnie nim zarządzać. Co do tej stacji, to mimo że byłą w ładowni, nie mogłem jej sam ustawić tam gdzie chciałem, opcja Ustaw stację była nie dostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starjacker0 Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 Cytatporzucone TL-e lecące gdzieś nadal.No to mamy statki widma, ciekawe czy nawiedzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WolfBlade Opublikowano 22 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2010 hmm... nawet niezłe.. xen. złodziej wyglądałby jak wirus wcinający się do twojego komputera pokładowego...według mnie fajnie to wygląda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi