red45 Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Gram w wersję 3.0PL. Po osiągnięciu pewnej rangi przez jakiś czas zaczęły mi wypadać ze zniszczonych statków różne typy laserów itp. W pewnym momencie przestały zupełnie i teraz wypadają tylko rakiety, tak jak na początku gry. Drugi dziwny problem to zanik głosu komputera pokładowego i stacyjnego, który opisywał kupowane statki, części, identyfikował podczas walki... W czasie dialogów w misjach również nie ma głosu, tylko napisy. Dodam, że sprawdzałem w ustawieniach audio i tam głos komputera/stacji jest włączony.Być może ma to związek ze skryptem który instalowałem (nowa wersja Bail Out)? Jakieś inne sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Co do 1 problemu, to ma na to wpływ NPC Bail Addon, masz w jego konfiguracji możliwość ustawienia pozostałego na statkach wyposażenia na domyślne lub zależne od poziomu kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 7 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2010 Ustawienia NPC BA mają wpływ na to co pozostanie na pokładzie opuszczonego statku, a nie to co będzie latało w przestrzeni po jego zniszczeniu. Działka wypadają ze statku tylko wtedy gdy są nieużywane i znajdują się w ładowni, a te w które jest w danym momencie wyposażony znikną po jego zniszczeniu. Więc są dwie możliwości, albo teraz w czasie walk trafiasz na takie, które nie mają dodatkowego uzbrojenia na pokładzie albo stałeś się ofiarą jakiegoś buga. Co do drugiego problemu, instalowałeś/aktualizowałeś jakieś kodeki w międzyczasie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 U mnie od bardzo dawna ze zniszczonych statków nie wypada nic więcej niż rakiety. Ostatni raz jakąś broń poniewierającą się po sektorze widziałem chyba w czystym TC. Choć, jak ostatnio bawiłem się DiD, to nie pamiętam czy tam broń jakaś zostawała. Zresztą, nie zwracam na to uwagi, zbieraniem rakiet zajmuję się tylko przez pierwszą godzinę gry, aby zarobić na upgrady statku, potem to już wolę zdobyć i sprzedać jakiś statek, niż zbierać kontenery (tak, wiem, mogą to robić inne moje statki, ale one zbierają dużo większe kontenery). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Dzięki skryptowi MARS do zbierania kontenerów używam dron, idzie szybko i sprawnie, a uzbrojenie potem przydaje się dla moich statków. W temacie o sztuczkach pisałem o tym kiedy i od jakiej rangi ze statków wypadają działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Ja do zbierania używam SCS Suite. Ale rzadko zbieram na własny użytek.Co do działek i rangi, racja, zapomniałem o tym. Przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidaar Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Jak tak patrzę to aż strach rangę bojową nabijać... jestem "zdobywcą" i uzbrojenie do fregat biorę od Xenonów albo piratów. lubią mnie to i coś fajnego podrzucą... Tylko nie wiem czemu przy tym wybuchają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 CytatTylko nie wiem czemu przy tym wybuchają Z radości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipax1 Opublikowano 8 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2010 Z niekontrolowanych napadów złości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 Tak przy okazji, pozostałości po pirackim Carracku z wczoraj:SpoilerŻal byłoby tego nie zebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red45 Opublikowano 10 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Trochę Ci się z niego wysypało :-) Dzięki za wszelkie porady. Co do problemu z wypadaniem broni -zaczęła znów wypadać całkiem spontanicznie. Pewnie po prostu miałem pecha i nie spotykałem statków z pełnymi ładowniami. Dźwięk nadal działa w głupi sposób, tj. nie działa komputer pokładowy/stacyjny. Inne dźwięki działają prawidłowo. Kodeków nie instalowałem, żadnych zabaw z konfiguracją nie robiłem. Zagadkowa sprawa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Pewnie tak U mnie ogólnie też dosyć rzadko wypada broń, ale jak już poleci to tak jak na powyższym screenie Co do dźwięku, próbowałeś uruchomić nową grę żeby sprawdzić jak wtedy to wygląda ? Być może to jakiś problem z save. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 CytatDźwięk nadal działa w głupi sposób, tj. nie działa komputer pokładowy/stacyjny. Inne dźwięki działają prawidłowo. Kodeków nie instalowałem, żadnych zabaw z konfiguracją nie robiłem. Zagadkowa sprawa...Zacznij nową grę i przetestuj działanie dźwięku (pamiętaj o zrobieniu backupu plików sav, lub wyłącz autozapisy na stacjach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidaar Opublikowano 10 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 A mnie kiedyś Yaki obdarzyli 3x wyrzutnia bomb zapalających (IBL) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vidaar Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Jestem w szoku, bo dziś miałem niezwykły loot z Brygantyny:SpoilerPierwszy raz wypadło aż tyle w jednym kontenerze. Zwykle bywało góra 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi