Szynszyl Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Nie znalazłem tematu o tym skrypcie więc zakładam nowy. Mam problem mianowicie gdy Mój TS zadokuje do M1 lub M2, to nie chce potem wylecieć. Kazałem mu zadokować do stacji a on nic siedzi i tylko w menu rozkazów ma zadokuj do... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Użyj jeszcze raz tej komendy, służy ona zarówno do lądowania jak i startu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 witamchcę zainstalować mod "doks TS" aby dokować TS do TL i M2 i mam z tym kłopot, wersja gry to X3 TC 3.0 wersja PLzainstalowana mapa scorpapróbowałem tak jak z opisu, czyli skopiować ten rozpakowany 1KB pliczek w formacie XML (dokument) do katalogu script w katalogu głównym z grą, natomiast nie rozumiem tego cyt. "plik tekstowy tłumaczenia do katalogu T w katalogu gry." tzn. co i jak? gdyż katalog ten jest w katalogu głównym jak i w katalogu script, ponadto co to oznacza "plik tekstowy"? ja mam tylko jeden pliczek XML po rozpakowaniu i jak ja mam to ugryźć aby zadziałało i aby w meni startowym gry pokazała się możliwość wybory pliku modyfikacji?bardzo proszę o pomoc, jeszcze jedna informacja, tak oznaczony jest ten pliczek 8828-LO48 Dokument XML 1Kb po otworzeniu go notatnikiem jest taki zapis:<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?><language id="48"><page descr='' id='8828' title='DockTS'><t id="000">[author]sample text[/author]</t><t id="1">33Gsample text33X</t></page><page id="2008" title="Script Object Commands" descr="0"><t id="523">A_LV_DOCK_TS</t></page><page id="2010" title="Script Cmd Names" descr="Long version of commandos. These are the commandos assigned to ships using the commandconsole. Page 2010 and 2011 belong together and hold short and long versions of the same commands"><t id="523">Zadokuj TS</t></page><page id="2011" title="Script Cmd Shorts" descr="Short version of commandos. These are the commandos assigned to ships using the commandconsole. Page 2010 and 2011 belong together and hold short and long versions of the same commands"><t id="523">dockts.lv</t></page></language> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 1. Pisz w odpowiednim temacie.2. Plik skryptu (a nie moda) dostepny jest w formacie .zip, więc co ma do tego X Plugin Manager Lite?3. Skrypt wypakowujesz z pliku .zip i kopiujesz pliki z katalogu "script" do takiego katalogu w katalogu głównym gry. Ściągasz z Mamuta spolszczenie (plik 8828-L048.xml) i kopiujesz do katalogu "t" w katalogu głównym gry. To jest właśnie plik tekstowy, czyli plik z opisami jakie pojawią się przy poleceniach w rozkazach twojego statku, lub wiadomościami jakie będziesz mógł przeczytać w grze. Bez takiego pliku tekstowego, czyli pliku o nazwie XXXX-L048.xml - gdzie XXXX to czterocyfrowy numer strony kodowej użytej przez autora skryptu, jeśli grasz w wersję PL gry, zobaczysz w grze readtexty zamiast opisów. To co zacytowałeś w swoim poście to właśnie treść tego pliku. Masz go wkleić do katalogu T, musisz oczywiście również pobrać i przekopiować sam skrypt, bo bez niego nic nie osiągniesz.Czytaj FAQ, dowiesz się z niego o instalacji skryptów i modów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Dokładnie. Pobrałeś samo tłumaczenie - plik tekstowy- bez pobierania samego skryptu. MamutHQ zawiera wyłącznie spolszczenia do skryptów, skrypty znajdują się na egosofcie, w działach zakładanych przez autorów tychże skryptów - przez to masz tam zawsze najaktualniejszą wersję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 dzięki wielkieLeWaR - jest tak jak napisałeś, po pobraniu plików skryptu i skopiowaniu ich tam gdzie należy skrypt jest aktywny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Green Opublikowano 21 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 (edytowane) Witamo skryptach będzie to chyba ten wątek zainstalowałem "doks TL" i działa i niby jest OK z tym, że po zadokowaniu TS do TL w niektórych sektorach nie reagują na żadne polecenia (ani nie chcą dokować ani też wydokować) natomiast w Panterze mam zadokowane 2 Pochwy (TP) i za nic nie mogę ich stamtąd ruszyć, zmieniam sektory, latam i latam i trochę mnie to wkurza byłbym wdzięczny za porady oraz sugestie, co z tym fantem można zrobić,mam wersję 3.0 X3TC PL (oryginał oczywiście) Edytowane 22 Września 2011 przez Yacek Post przeniesiony do odpowiedniego tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Jeśli dobrze pamiętam, to dokowanie jak i oddokowanie powinno robić się OOS (czyli samemu będąc w innym sektorze niż statki TS i TL). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi