Szynszyl Posted October 20, 2010 Share Posted October 20, 2010 WitamMam pytanko kto przerobiłby dla mnie statek (plik xsp oryginału podeślę mailem) tak aby można na niego zamontować Miotacz WP?? Jestem w stanie zapłacić za ta usługę drobna sumą PLNów (do negocjacji). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volvez Posted October 21, 2010 Share Posted October 21, 2010 Łatwo można to zrobić samemu. Poszperaj w pliku Tships. Jest tam zakładka w której możesz zmieniać obsługiwany sprzęt danego statku: Osłony, broń, rakiety.Służy do tego X3 editor 2, Uruchom go i w plikach cat/dat znajdź Plik Tships. W którym cat/dat ci nie powiem bo tu bywa różnie.Poszperaj.. Good luck Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted October 21, 2010 Share Posted October 21, 2010 Szynszyl pisał że statek ma w formacie .xsp, więc to wygląda trochę inaczej.Masz zainstalowanego PM Lite? Masz w raz nim dodany XSP Converter (szukaj w start, programy, Egosoft, PM Lite), uruchamiasz ten program, wczytujesz w nim plik .xsp ze statkiem, dodajesz odpowiednią broń(musisz wcześniej wskazać ścieżkę dostępu do X3TC), zapisujesz zmiany i instalujesz statek. Tak to mniej więcej w wielkim skrócie wygląda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szynszyl Posted October 22, 2010 Author Share Posted October 22, 2010 Kurcze nie wiedziałem że to takie proste dzięki chłopaki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted October 23, 2010 Share Posted October 23, 2010 No problemo. stawiasz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szynszyl Posted October 27, 2010 Author Share Posted October 27, 2010 Mogę postawić zapraszam do Łodzi (Yackowi to już chyba jestem winny piąte )No i nie byłbym sobą gdybym nie miał problemu. Chciałem dodać do owego statku (jest to myśliwiec M3) miotach wysokoenergetycznej plazmy. Jednak gdy otworzyłem statek w Converterze i ustawiłem rozwijane menu na X3TC (domyślnie był X3R) to pojawiło mi się coś takiego:Co mam zaznaczyć?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 Ze nie zostały załadowane dane tekstowe z gry.Wejdź w "Settings" i zaznacz "Load Game text". Przy następnym uruchomieniu Convertera na pierwsze pytanie jakie pojawiać się będzie w oknie odpowiadaj "Tak". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szynszyl Posted October 28, 2010 Author Share Posted October 28, 2010 Zrobiłem jak kazałeś znaczy się zaznaczyłem load Game text potem przy uruchomieniu kliknąłem "tak" a i tak mam cyferki :/Dobra zrobione jak chciałem dzięki Panowie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts