Jump to content

sektory, w których mozna coś znależć

Green
 Share

Recommended Posts

witam serdecznie

grom kilka dni w X2: The Threat i mam pytanie, gdzie i w jakich sektorach mogę znaleźć jakieś statki porzucone czy tez inne przydatne i użyteczne rzeczy i gdzie one się znajdują

proszę o cenne porady jak wykrywać porzucone statki?

bardzo mnie się to na poczatek przyda i będę wdzięczny za podpowiedzi

no i gdzie szukać tych wrót na ziemię? - kierunek - okolice czy coś w ten deseń,

na sakli sektorów mapy wszechświata proszę o kierunek, wschód , zachód , północny wschód itp.

pozdrawiam

O ile dobrze pamiętam to w gołej (bez modów/skryptów) X2 nie ma wolnych statków do przejęcia. Można oczywiście zmusić pilotów do opuszczenia swoich jednostek, pamiętam że zarabiałem na tym niezłą kasę 😆

Są za to ukryte kontenery z różnymi ładunkami (rakiety, surowce, kredyty itd) we wnętrzach niektórych stacji, poszperaj zawsze przed dokowaniem, może akurat Ci się poszczęści 😀

Do wykrywania jakis wrakow i towarow przydaja sie nieduze sieci satelit. Ukladasz w sektorze np. 6 i obserwujesz od czasu do czasu co sie dzieje. Ewentualnie jakies male, szybkie statki ze skanerem tripleksowym.

Pozostawionych przez tworcow gry nie ma statkow, ale zaczna sie pojawiac w miare postepu gry i tym samym walk jakie sie beda toczyc.

podczas próby instalacji mapy scorpa informuje mnie, że brak jest zainstalowanego X3 (tzn. map), pomimo tego, że odznaczam X3 a zaznaczam X2 😆

jot pytanie dalej czy przerwać instalacje czy ignorować, nie bardzo wiem, co z tym fantem zrobić 😀