szczekan Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Popełniłem błąd na początku, sądząc, że gra w zakresie fabryk jest prosta (oczywiście, nie doczytałem). Mając trochę zarobionej kasy, kupiłem i umieściłem "na oko" farmę pszenicy, ranczo hodowlane i smażalnię steków, wszystko klasy M. Nie przypisałem żadnego transportowca do moich budowli, przelałem tylko po 300 tysięcy do każdej myśląc że atrakcyjna cena wystarczy, żeby biznes sam się rozkręcił. Niestety, moje stacje nie tylko nie przynoszą dochodu, ale od czasu do czasu muszę je zasilać gotówką. Zacząłem więc szukać informacji i już wiem, że popełniłem błędy niecierpliwego nadgorliwca. Do rzeczy:1) czy tę sytuację w ogóle da się jakoś poprawić? Przypisać jakoś (jak?) transportowce do stacji? Przeciągnąć stacje tak, żeby stworzyć kompleks?2) jeśli nie - czy mogę się jakoś pozbyć tych stacji? w krańcowym przypadku - zniszczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Zniszczyć możesz zawsze, ale na Twoim miejscu nie działałbym aż tak pochopnie. Najlepiej byłoby gdybyś połączył je w jeden kompleks i albo zaczął sprzedawać steki, albo dorzucił na początek np. 2 fabryki produkujące osłony 1MJ. Druga opcja moim zdaniem lepsza i bardziej dochodowa Dodaj potem do tego kompleksu dwa transportowce, jeden kupujący ogniwa, drugi rudę. Ustaw cenę sprzedaży osłon o 1 kredyt poniżej średniej, a kliencie będą po nie walić drzwiami i oknami Jeśli zdecydujesz się na pierwszą opcję to na pewno będziesz potrzebował transportowca, który by kupował ogniwa. Możesz też dorzucić drugi do sprzedaży steków, ale może obejdzie się bez niego. Spróbuj na początek ustawić też cenę średnią -1 i zobaczysz czy AI będzie kupowało towar. Poszperaj na forum za kalkulatorem kompleksów, z nimi dużo łatwiej to wszystko zaplanować Generalnie problemem na początku działalności fabryki jest to, że dopóki magazyny nie zostaną zapełnione surowcami do produkcji dotąd nie zobaczysz zysków, bo cała kasa będzie szła na ich zakup. Dopiero po jakimś czasie kredyty na koncie zaczną rosnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 9 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 W jaki sposób mogę je teraz połączyć w jeden kompleks i jak mogę dodać do kompleksu transportowce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 CytatW jaki sposób mogę je teraz połączyć w jeden kompleks i jak mogę dodać do kompleksu transportowce?Przeczytaj w instrukcji, nie odpowiadamy na pytanie, na które odpowiedź znajduje się w instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Jeśli są wystarczająco blisko to wystarczy kupić 2 zestawy do łączenia fabryk. W innym wypadku najpierw musisz je odrobinę przesunąć korzystając z promienia holowniczego. Łączenie: znajdujesz zestaw łączący w ładowni TL'a, otwierasz go i wybierasz na mapie pierwszą z fabryk, potem drugą i na koniec ustalasz pozycję w której ma znaleźć się główny węzeł kompleksu (czyli punkt do którego będą dokowały statki). Zatwierdzasz enter i gotowe. Trzecią fabrykę dodajesz w ten sam sposób, tylko najpierw wybierasz kompleks, a potem fabrykę. Pozycji węzła już nie trzeba w tym wypadku ustalać. Gdybyś to zrobił w odwrotnej kolejności (czyli najpierw wybierasz fabrykę, a potem kompleks) to mógłbyś zmienić pozycję węzła. Mam nadzieję że nie zamotałem zbytnio Statki dodajesz wybierając odpowiednią opcję w ich menu rozkazów. Zerknij do instrukcji, tam wszystko jest dobrze opisane.Edit: Yacek mnie ubiegł, ale już zostawię jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedudg Opublikowano 9 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 CytatW jaki sposób mogę je teraz połączyć w jeden kompleks i jak mogę dodać do kompleksu transportowce?witam jak dodać transportowiec do stacji czy kompleksu zawarto w instrukcji na dysku z grą w formacie PDF na stronach 34 do 45 - możesz też poczytać FAQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 9 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Mam teraz taki problem: kupiłem Mamuta, żebym nie musiał szukać innych TL do wynajęcia, ale mam kłopot. Menu rozkazów dla Mamuta jest bardzo standardowe. Kazałem mu podlecieć do moich fabryk, które chciałem przemieścić i zbić w kompleks, ale nie wiem w jaki sposób wydać odpowiednie komendy. Czy trzeba kupić jeszcze jakieś inne oprogramowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Przeczytałeś instrukcję? Po co Ci Mamut? TL-e służą do transportu fabryk ze stoczni do miejsca przeznaczenie. Do przesuwania fabryk wystarczy dowolny statek mogący mieć zamontowany Promień Holowniczy (TS-y nawet). A właśnie przy pomocy PH można przesuwać stacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczekan Opublikowano 10 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Tak, przeczytałem raz. Ale nie zapamiętałem tego szczegółu, dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 10 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 X3TC to taka gra, gdzie na początku instrukcja do gry jest niezbędnym dodatkiem i warto jak najczęściej do niej zaglądać zanim nie pozna się dobrze gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Witajcie! Jestem tu nowy i mam małe pytanko, a dokładniej czy nie dałoby się jakoś obniżyć ceny HQ do ok 300000kr? Byłoby to bardzo przydatne. Z góry dziękuje za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Dać by się dało, ale chyba kpisz chcąc kupić HQ za taką kwotę. HQ jest unikatową stacją, więc jej cena jest odpowiednia.Tym bardziej że można ją dostać za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Jeśli już chcesz tak kombinować to dodaj sobie kasy jakimś skryptem, na to samo wyjdzie, a przynajmniej nie musisz grzebać w plikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 CytatJeśli już chcesz tak kombinować to dodaj sobie kasy jakimś skryptem, na to samo wyjdzie, a przynajmniej nie musisz grzebać w plikach A czy masz jakiś godny polecenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Cheat Package Tylko nie przesadź, bo łatwo można sobie zepsuć frajdę z gry.Spolszczenia chyba nikt jeszcze nie stworzył. O tym jak przerobić by nie było ReadTextów przy polskiej wersji gry Yacek napisał w FAQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Do tego God mode powinno być jeszcze Give All. przydatne by to było, np taki tyr z wszystkimi rodzajami broni w każdej wierzyczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 CytatDo tego God mode powinno być jeszcze Give All.przydatne by to było, np taki tyr z wszystkimi rodzajami broni w każdej wierzyczce Następny nawiedzony. Zrób jak chcesz. I tak odstawisz grę w kąt, bo szybko Ci się znudzi po takim zabiegu.Chyba, że zaczniesz grać normalnie i do każdej rzeczy w grze dorośniesz. Czego z całego serca życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 CytatCytatDo tego God mode powinno być jeszcze Give All.przydatne by to było, np taki tyr z wszystkimi rodzajami broni w każdej wierzyczce Następny nawiedzony. Zrób jak chcesz. I tak odstawisz grę w kąt, bo szybko Ci się znudzi po takim zabiegu.Chyba, że zaczniesz grać normalnie i do każdej rzeczy w grze dorośniesz. Czego z całego serca życzę Widzisz synu, do sektora Black Hole Sun ostatnio Xenoni polubili robić tzw "wizyty rodzinne" typu teściowa czyli zestaw 3 niszczycieli, zięć czyli lotniskowiec, nie zapominając o ciotkach (m7), wójkach (m6) i kuzynach czyli drobnicy :ph34: :ph34: :ph34: . Po zniszczeniu mam za chwile (ok 20min) kolejną radosną "rodzinke,, (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 CytatDać by się dało, ale chyba kpisz chcąc kupić HQ za taką kwotę. HQ jest unikatową stacją, więc jej cena jest odpowiednia.Tym bardziej że można ją dostać za darmo Tyle, że jestem zajęty ciągłą obroną sektora, więc nie mam jak prowadzić wypraw krzyżowych na Xenonów tzn nie moge dbać o bezpieczeństwo floty...1000 TS'ów +9 ST i 80TM z obstawą M5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Do LeWaR-a "synu"? Nie odważyłbym się, choć jestem starszy.A co do wycieczek Xenków, to standard i można ich albo olać, niech sobie lecą dalej, albo niszczyć. Ale zaręczam że do tego drugiego nie jest potrzebny Cheat, ani God mode.PS. pamiętaj o opcji "Edit", nie pisz posta pod postem, bo zostanie to potraktowane jako spam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 19 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Następna osobista wycieczka = ban. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 problem w tym, że jak ,,rodzinka" wlatuje to 90% moich stacji do naprawy albo odbudowy. Mało radosna sprawa, zwłaszcza dla portfela.PS. Jak stacje mam uszkodzone to jeszcze bonuspak wchodzi- 100% statków obrony i transportowych jest już na wysypisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 JA tam nigdy nie biorę na własność sektorów sąsiadujących z silnie aktywnym sektorem ksenów.Jeśli masz tam jeszcze mało stacji to zalecałbym ewakuację zasobów, autodestrukcję stacji, i znalezienie sobie Nowego Domu. Zyskasz na tym znacznie więcej, gdyż jest to sposób który nie zniszczy ci frajdy z gry a może nawet ją poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arw1 Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Przy bramie zawsze czkało min 500 MT z działami wycelowanymi w bramę. Zawsze zniszczone, natomiast patroluje tam BSG uzbrojona w fotony (a przynajmniej czekała), miała słabe osłony, bo na 2 gj mnie stać nie było...Stacji mam tam : 3 pełne kompleksy samozaopatrujące się + 2 produkujące uzbrojenie. Każdy samozaopatrzeniowy. Musze kupić jeszcze dok lub HQ podłączyć i bede mogł nie uzywać TS'ów bo flota w doku zaopatrywać sie bedzie.PS. Jacek, w sumie to LeWaR mógłbybyć moim wnukiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi