Yacek Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Pojawił się nowy patch 3.0Nowe funkcje i ulepszenia:- The 3.0 Plot Mission- Dead is Dead gamemode- Added a reward for Operation Final FuryCzyli po naszemu:- Nowa fabuła: Balance of power - równowaga sił.- Dead is Dead gamemode - nowy tryb rozgrywki Śmierć to Śmierć, dostępny poprzez STEAM.- Dodano nagrodę za wykonanie fabuły Final Furry - statek M7 Gryf.Patch zawiera polskie tłumaczenie (nowej fabuły), jednak nie jest to tekst idealny. Poprawiony plik 0001-L048.xml jest już dostępny na Mamucie. link do pliku: Plik 0001-L048.xmlPatch nie zawiera poprawionego pliku 0002 więc gra nadal będzie na pierwszym ekranie zgłaszała się w wersji 2.7UWAGA! Patch zawiera kolejny plik cat/dat jednak o numerze 12, nadpisuje plik z patcha 2.7.1. Plik ten zawiera w sobie również poprawki z patcha 2.7.1 więc działanie jest prawidłowe. Liczba plików cat/dat po instalacji więc nie ulegnie zmianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko22 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Taaa....to jak się to ma teraz do wersji 2.7.1? Nie porobią się "fałdy" jak wrzucę to na New Horizons? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 CytatTaaa....to jak się to ma teraz do wersji 2.7.1? Tak jak każdy nowy patch do starego. Nie wiem w czym problem?CytatNie porobią się "fałdy" jak wrzucę to na New Horizons?Zainstalujesz to zobaczysz czy New Horizons jest kompatybilny z 3.0W sumie to patch nie przynosi ze sobą zbyt wielu zmian, więc nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 zgadłem kiedyś z tą nową fabułą że będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 w ich newsach wcale nie wymieniaja polskiej wersji tlumaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 jak na taką cyfrę jak 3.0 to cuś mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 ten tryb dead is dead to co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Cytatw ich newsach wcale nie wymieniaja polskiej wersji tlumaczeniaAle plik 0001-L048.xml jest z moim tłumaczeniem wykonanym dla patcha 3.0. Choć wstępną wersją, jakoś późniejszych poprawek, które im wysyłałem nie zauważyli.Dlaczego nie piszę o polskiej wersji językowej? Sam ich zapytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Cytatten tryb dead is dead to co to jest?Bez zapisu gry, czyli "a kto raz umarl ten nie zyje". Bardzo fajne, Dead is Dead w skrocie DiD. Masz jedno "zycie", jesli cie rozwala to konczysz przygode. Wiec graj rozwarznie i planuj posuniecia dokladnie. Czasami tez mozna miec "pecha", gdy jakis kolos przywali w ciebie na czolowe wychodzac z bramy co zdarza sie czesto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 CytatBez zapisu gry, czyli "a kto raz umarl ten nie zyje". Bardzo fajne, Dead is Dead w skrocie DiD. Masz jedno "zycie", jesli cie rozwala to konczysz przygode. Wiec graj rozwarznie i planuj posuniecia dokladnie. Czasami tez mozna miec "pecha", gdy jakis kolos przywali w ciebie na czolowe wychodzac z bramy co zdarza sie czesto Zapis jest, ale że tak powiem, jednorazowy. Jeśli wczytamy ostatni zapis, to jest on kasowany i jeśli zginiesz nie możesz już ponownie wczytać tego zapisu gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko22 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Problem żaden. Pytam. Każdy patch był numerowany od jakiejś tam już zaktualizowanej wersji do najnowszej. Ten jest taki, jakby miało się go instalować na czystą wersję. I tak pewnie jest. Tylko nie wiadomo jak się zachowa gra po takiej "akcji". Na razie nie widzę nic, co by przeszkadzało. Okaże się albo i nie dalej w trakcie gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Jak na czystą? Masz Trzy wersje do pobrania w zależności od tego w jaką wersję grasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko22 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Albo jestem ślepy, albo za długo przy kompie siedzę Ja tam widzę tylko wersję - X3TCUpdate1.0.1_to_3.0Edit:No faktycznie jestem ślepy.....wystarczyło przewinąć ekran No cóż. Dobrze, że długo nie czekałem na te 200 parę mega... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 CytatAlbo jestem ślepy, albo za długo przy kompie siedzę Ja tam widzę tylko wersję - X3TCUpdate1.0.1_to_3.0To przewiń stronę w dół, zobaczysz wersje 2.0 - 3.0 i wersję 2.7 - 3.0Chyba że źle patrzysz: http://www.egosoft.com/download/x3tc/patches_en.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 hehe, już się wytłumaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko22 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Śmieszne bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Marko, piłeś coś dziś, może brałeś? Nie wiem, może przestań pić, brać, bo Boroni cię zwiną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marko22 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Taaa.....dopalacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedudg Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 mam pytanko gdzie znajdę nagrodę za wykonanie fabuły Final Furry - statek M7 Gryf. bo tam gdzie się go spodziewałem go nie ma (sektor 926 lub Omicron Lyrae) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Cytatmam pytanko gdzie znajdę nagrodę za wykonanie fabuły Final Furry - statek M7 Gryf. bo tam gdzie się go spodziewałem go nie ma (sektor 926 lub Omicron Lyrae) M148, nie wiem czemu spodziewałeś się w tamtych sektorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedudg Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 CytatCytatmam pytanko gdzie znajdę nagrodę za wykonanie fabuły Final Furry - statek M7 Gryf. bo tam gdzie się go spodziewałem go nie ma (sektor 926 lub Omicron Lyrae) M148, nie wiem czemu spodziewałeś się w tamtych sektorach.a dlatego że w M148 go nie było a że początek misji jest w omikron no i koniec jest w sektorze 926 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Ale to jest sektor wojskowy Federacji Argon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Cytata dlatego że w M148 go nie było a że początek misji jest w omikron no i koniec jest w sektorze 926Ale zlecenia dostajesz w M148, prawda?Ja go dostałem w M148, fabuły FF nie robiłem, miałem skrypt All plots complete i to wystarczyło.Rozumiem, że fabułę FF masz skończoną? Jak dawno?Zresztą statek powinien być widoczny w Twoich własnościach (r), więc nie ważne gdzie jest, ważne aby był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedudg Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 misje robiłem jakiś rok temu może więcej ale teraz tak jak ty miałem skrypt All plots complete ale okręt mi się nie pokazał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Cytatmisje robiłem jakiś rok temu może więcej ale teraz tak jak ty miałem skrypt All plots complete ale okręt mi się nie pokazał A grasz na tych samych save, bo w podpisie masz New Horizons? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi