Furiaa Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Witam.Pytanie kieruję do doświadczonych graczy, którzy mają już DUUUŻE kompleksy.Jako, że na samych UT nie zarobie dużo (mam 7 lvl 25) postanowiłem, że postawię kompleks.I tutaj jest problem, ponieważ nie posiadam wyobraźni przestrzennej, i mam problemy z ustawieniem kompleksu w ten sposób, żeby statki sie nie rozbijały etc.Czyli chodzi o to, że nie potrafię ustawić kompleksu wg. jakiegoś schematu, i tutaj pytania czy istnieje jakiś schemat stawiania kompleksu, jak się stawia duży kompleks i czy są do tego skrypty.Teraz nieco mniejsze pytanie.Czy mając Nove (full wyposażona) miałbym szanse zdobyć hyperiona z misji bala gi?Czy może trzeba coś "cięższego"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 CytatTeraz nieco mniejsze pytanie.Czy mając Nove (full wyposażona) miałbym szanse zdobyć hyperiona z misji bala gi?Czy może trzeba coś "cięższego"?Wystarczy.W razie czego zobacz do FAQ misji fabuły i misji Bala Gi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furiaa Opublikowano 25 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Dzięki Yacek, jak zawsze pomocny Jeżeli Ty mówisz, że mam szanse, to najprawdopodobniej jeszcze dzisiaj Hyperion'em rozwalę trochu piratów.Ale jeszcze pozostaje kwestia kompleksów.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Jeśli chodzi o fabryki w komplexie to ich ułożenie jest dowolne. Możesz zrobić prostopadłościany, jak ja tutaj (oprócz kopalni ) http://xudb.pl/topic/73-jaki-wybudowaliscie-najwiekszy-kompleks/ albo poustawiać je chaotycznie. Najlepiej węzeł kompeksów oddal od fabryk, żeby statki się nie rozbiły. Jeśli jednak nie masz zamiaru przebywać w tym sektorze to nie ma to znaczenia, ponieważ będąc poza sektorem nic się nie rozbija (nawet, jak wydasz statkowi polecenie skoku z punktu do punktu w sektorze i wskarzesz jako pkt stacje to nikomu nic się nie stanie ). Jeśli chodzi o skrypty to są takie. Poszukaj w dziale skrypty i mody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furiaa Opublikowano 25 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Dzięki kolego za radę.Tylko zauważyłem, że przy takim samym przybliżeniu i ułożeniu fabryki na fabryce (taki teścik) fabryki nie są w takich samych miejscach, co wiąże się z tym, że nie mogę ich ustawić w taki sposób w jaki bym chciał, i chyba tutaj tkwi sedno mego problemu.Ogólnie to chyba zabiorę się jeszcze raz za instrukcję.EDIT:Jeszcze chciałbym powiedzieć, że mam problem z jednym skryptem dzięki, któremu mogę transportować surowce z jednej fabryki do drugiej (statki nie biorą surowców i zostają tak zadokowane bezczynnie) czy znacie może jakaś alternatywę dla owego skrypta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 25 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 CytatDzięki kolego za radę.Tylko zauważyłem, że przy takim samym przybliżeniu i ułożeniu fabryki na fabryce (taki teścik) fabryki nie są w takich samych miejscach, co wiąże się z tym, że nie mogę ich ustawić w taki sposób w jaki bym chciał, i chyba tutaj tkwi sedno mego problemu.Ponieważ na mapie masz obraz 2D. Pokazywana jest tylko oś X i Y. Aby zmienić widok i mieć możliwość przesuwania fabryk w osi Z musisz nacisnąć Insert. Ponadto zrób małego zooma (ze 2,3 razy Home), aby ustawienie było dokładniejsze. Ja tak budowałem mojego kolosa i zobacz, jak równiukto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi