Konrad162 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Ostatnio splickim M2 próbowałem dopaść w pojedynkę Niszczyciela Khaak... zrobiłem 3 podejścia za każdym podejściem koniec był taki sam... Game Over. Przez te cholerne kyon emitery gamma o tak dużym zasięgu, zastanawiam się jakie macie sposoby na zniszczenie tego typu statku? Nie mówię tu oczywiście o użyciu fregaty rakietowej z zaporą z pocisków, bo na to to szkoda pieniędzy. (Z lotniskowcami Khaak nie mam problemów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Hmm, czym ja ostatnio niszczyłem Niszczyciela? Chyba w Hyperionie, ciężko było, ale się dało. WSAD pomógł ominąć Kyony Gamma, potem trzymałem się blisko d... Niszczyciela i grzałem ile mogłem.Można dać mu na przynętę kilka/kilkanaście droidów bojowych (MkII najlepiej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 19 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 hmm o droidach nie pomyślałem... Przetestuje jak będę mieć jakiś poważniejszy statek na razie świeżo zacząłem grę trochę pohandlowałem i trafiłem w odstępie pól godziny na 2 statki handlowe (popularnie zwane Aranem ) ma się tego farta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Ja kupiłem hadesa na full wyposażonego. 34x tomahawk i wióry się z kha'ków posypały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipax1 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 ja go wystrzeliłem Droidy i Mongerszterny i smażyłem go Jonami jak już miał martwy punkt podlatywałem tam i waliłem Młotami+działa oczywiścieno i po jakimś czasie padał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 zwal mu na łeb 2 tanie stacje i po kłopocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipax1 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 wb przyznaje że pomysł jest dobry i działa w praktyce ale czasami trudno jest ustawić stacje dokładnie na Kszaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 ustawiasz pozycję stacji na mapie, ''odwracasz mapę'' znowu ustawiasz ,klikasz żeby wybudowało i na pewno mu wyląduje na łbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipax1 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 no jak przetwarzałem twoje Boreasze to nie używałem takiego chwytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Wystarczy namierzyć obiekt i nacisnąć 5 a stacja pojawi się na współrzędnych wybranego obiektu . Pomysł Ciekawy, lecz na dłuższą metę kosztowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Kosztowny? Chyba nudny, bo co to za przyjemność rozwalać w ten sposób statki wroga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 CytatKosztowny? Chyba nudny, bo co to za przyjemność rozwalać w ten sposób statki wroga?Niektórym może to sprawiać przyjemność. Osobiście do niszczenia pojednynczych jednostek (raz na jakiś czas) mógłbym wykorzystać, ale w większej bitwie już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 może i nudny ale w ostateczności może uratowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 ale jaki to ma sens w ten sposób to wystarczy jakaś tylko zdobyczna fregata rakietowa (lub kupna) wystrzelić zaporę z pocisków i nie jeden niszczyciel idzie z dymem tylko cała flota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Cytatale jaki to ma sens w ten sposób to wystarczy jakaś tylko zdobyczna fregata rakietowa (lub kupna) wystrzelić zaporę z pocisków i nie jeden niszczyciel idzie z dymem tylko cała flota.czyli nacisnac przycisk "WIN" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 żaden przycisk WIN, rakiety mają swoją cenę, a żeby wystrzelić ich odpowiednio dużo trzeba wybulić masę szmalu. Równie dobrze ktoś inny może powiedzieć, że latanie hyperionem to przycisk WIN. Każdy ma inną strategie - taka gra. Przycisk WIN to jak latasz sobie statkiem niezniszczalnym statkiem, a nie jak wystrzeliwujesz rakiety. Chyba trochę przesadzacie z tym "WIN". Niedługo latanie czymś większym od M3 będzie "WIN". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 20 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Cytat...ja przytoczyłem przykład z fregatą rakietową dlatego iż według mnie jest lepiej użyć już takiego sposobu, niż "bombardowania" niszczyciela stacjami Przynajmniej bardziej efektowny. Co do WIN... hmm fregata rakietowa to nie jest żaden przycisk win bo:1. rakiet trzeba na tyle dużo wystrzelić żeby mogły dolecieć do celu a nie zostać obrócone w pył zanim dolecą2. jeśli rakiet ma być sporo (patrz pkt. 1) to niesie to ze sobą koszta.Oczywiście jest to swoiste pójście na łatwiznę Bo nie atakuje się bezpośrednio tylko z daleka... ale czasem nie ma wyjścia. Ja tak musiałem bronić swojego sektora przed inwazją 4 niszczycieli khaak i 3 lotniskowców :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Tylko ostatni łoś kupowałby na stacjach rakiety do M7m celem uzywania ich do zmasowanego ataku. Mimo to walka za pomoca M7m jest latwa i zniszczenie wrogiego kapitala nie nastrecza zbyt duzych problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Stawianie stacji na krzaku ( i na niczym innym ) jest nierealne. w X2 TT stacje budowało paredziesiąt droidów, i zajmowało im to masę czasu. Najtańsza opcja to Hades paranidów + minimum 30 tomahołkuw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 jak to nie realne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 hmmm. niewiedziałem że niszczyciele tej masy lecą pare dni podczas których będziesz miał czas na postawienie swojej stacyjki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Grasz w TC? Stawiałeś stację? Bo chyba nie wiesz o czym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 CytatTylko ostatni łoś kupowałby na stacjach rakiety do M7m celem uzywania ich do zmasowanego ataku. Mimo to walka za pomoca M7m jest latwa i zniszczenie wrogiego kapitala nie nastrecza zbyt duzych problemow.Jest to element gry, który wymusza zarówno na graczu, jak i na NPC zmianę taktyki i przydzielenie większym jednostką obrony, która niszczyłaby rakiety. Nie masz eskorty? Sorry, masz pecha i niszczą Cię jakieś "marne" fregaty rakietowe. Może jest łatwa, tak samo, jak zniszczenie M6 hyperionem. Tyle, że ta metoda (jak już wspomniano) niesie ze sobą koszta - i to spore. Tak więc nie nazywaj takich graczy łosiami, bo w tej chwili zachowujesz się, jakby tylko twój sposób gry był właściwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 ... Nikt mnie chyba nie zrozumiał... W REALU (nie chodzi o sieć samoobsługowych supermarketów) postawiłbyś taką stację minimum w 1 miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Cytat... Nikt mnie chyba nie zrozumiał... W REALU (nie chodzi o sieć samoobsługowych supermarketów) postawiłbyś taką stację minimum w 1 miesiąc.W realu, nie byłoby cię stać na marną śrubkę do takiej stacji. Ale co to ma do rzeczy? To jest gra, takie są jej realia i musimy się z tym pogodzić.Tak przy okazji. W temacie o skrypcie IR (Improved Races) przeczytałem, że obecny autor, rozwijający ten skrypt, chce wprowadzić do gry inny sposób kupowania statków w stoczniach. Składałoby się zamówienie na statek i statek byłby budowany. czas budowy zależny byłby od klasy statku. Im wyższa klasa, tym dłuższy czas oczekiwania na odbiór zamówionego statku. Powiem tak, ten pomysł mi się podoba, dlatego śledzę temat z IR i może za jakiś czas ponownie zainstaluję ten skrypt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi