Jump to content

Dodatki dla statków

Konrad162
 Share

Recommended Posts

Zastanawiam się nad jedną rzeczą, doszedłem do takiego momentu w grze gdzie nie bardzo co wiem co zrobić z kasą - chyba czas zacząć od nowa grę, ale zastanawiam się czy może dodać skryptem takie "dodatki do statków" np. na wzmocnienie osłon (pierwszy projekt, później może silników laserów itd...) oczywiście za ceny ODPOWIEDNIE 😆

Pamiętam że chyba było coś takiego w modzie do freelancera też za całkiem wysokie ceny

Pomysł zacny, ale trochę spóźniony.

W Bonus Packu masz Dopalacz (Turbo buster) Cycrowa pozwalający zwiększyć prędkość powyżej maksymalnej. Zakup Dopalacza to spory wydatek (ponad 17 mln, dla większych statków).

Jest też skrypt pozwalający na przenoszenie energii pomiędzy osłonami, bronią i silnikiem.

W grze jest kilka towarów (Osłony Ładowni itp), które są towarami tyko z nazwy, nic nie zmieniającymi po ich zakupie. Może by tak użyć ich skryptem?

Yacek wiem że do silników jest taki skrypt. Ale np. do osłon nie ma takiego "dopalacza".

co do przekierowania mocy to proszę:

Temat z naszego forum o problemach tego skryptu (część z nich np. za krótkie działanie naprawiłem swoją przeróbką):

http://xudb.pl/topic/980-transfer-power-to-shields-weapons-engines/#entry14564

A skrypt przekierowania mocy na inne elementy też nie działa super poprawnie, zdarzały mi się sytuacje gdy np. z jakiegoś powodu na jednym ze statków nie działał podczas na innych owszem. Abo powodował błędy w grze raz na statku dorobiłem się prędkości 3000 m/s podczas gdy bazowa prędkość to tylko 120 m/s 😆