kipax1 Opublikowano 16 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Zanim zaczne pisać opowiadanie pragne powiedzieć że wszelka zbieżnośc z Przymierzem z Mass Effect czy Mass Effect 2 jest niezaplanowana i przypadkowa.Oraz że robie coś takiego pierwszy raz chciałem zrobić opowiadanie Zagubiony Sohnen ale płytka od Reuniona była zle nagrana i Odesłałem do Ea i czekam aż przyślą nową ok no to zaczynam pisać...Polecenie:Włączyć komputer.....................BŁĄD SYSTEMU................Polecenie:Restartuj Komputer......................BŁĄD SYSTEMU...............Polecenie :Restartuj komputer..............Błą[Uderza w komputer].....System Uruchomiony pomyślnie.....Podaj Hasło i login:3ert365*******Udzielono pełnego dostępuWitamy ponownie komendancie....Prosze wydać polecenie No nareszcie już myślałem że sie nie doczekam Komputer podaj status statku .........status uszkodzenie kadłuba 80%...osłony przednie zniszczone...osłony lewej częsci kadłuba znisczone.... reszta osłon jest wyłączona... Generator 40% mocy Generator zapasowy poważnie uszkodzony Nie wygląda to najlepiej hmm wystarczy jeden strzał z działa Fotonowego Naexian i juz po mnie Komputer podaj status Uzbrojenia....Uzbrojenie wyłączone..hmmm Komputer uruchom osłony i systemy bojowe... Systemy bojowe oraz osłony włączone pobór mocy 30%dobrze teraz Komputer oblicz jak najkrótszą trase do Sanktuarium....[wyswietla trase]Dobrze obierz kurs na sanktuarium [spogląda na zegarek]Dobrze na dzisiaj to chyba wszystko co moge zrobić data 24 lipca 3812 roku godzina 16.17mój Hyperion jest całkiem niezle uszkodzony no nic teraz troche odzpoczne lot zajmie pewnie z 2 dni...Nie będe pisał dalej teraz bo musze iść na zawody sportowe ale mam nadzieje ze spodobała wam sie 1 częśc mego opowiadania zraz zaloże temat z Komentarzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipax1 Opublikowano 16 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2010 Tutaj OBPUniesienie do niezidentyfikowanego statku proszę o...,Spokojnie pilocie to ja Och przepraszam komandorze gdzie pan zmierza ?mój statek został uszkodzony kieruje się do SanktuariumZrozumiałem Marszałek chce się z tobą widzieć udzielił ci pozwolenia na dokowanie w doku nr 5 krótko mówiąc wdepnęliśmy w niezłe gównoZrozumiałem komputer rozpocznij dokowanie....Rozpoczynam procedurę dokowania... Tak wygląda Sanktuarium http://img835.imageshack.us/i/sanctuary1.jpg/10 minut pózniej w gabinecie marszałka...Marszałek:Ach witam Komendancie nie przedłużając powiem że jesteśmy sami Naexianie przejeli nasze wszystkie kolonie obrona układu słonecznego sie załamuje lecz nie możemy wysłać posiłków inaczej Naexianie odkryją sanktuarium a wtedy stracimy naszego ASA w rękawie oraz element zaskoczenia i baze wypadową na tyłach wroga krótko mówiąc musimy odbudować naszą Tutejszą flote,zbudować Platformy bojowe,więcej stacji oraz przejąc pobliskie układy planetarne wtedy wyślemy flote na pomoc Ziemi i rozpoczniemy ofensywe ale do tego potrzeba Kwantonium Metalu i EnergiMetal pozyskamy z pobliskiego Złomowiska statków ale Energie i Kwantomium już nie musisz zbudować Przekaznik Molekularny i tym samym ustabilizować połączenie z Philadelfią są to 2 pierscienie jeden blisko słonca składający sie z Ogniw słonecznych a drugi dalej magazynuje stworząną energie przesyła ją nam no przesyłał ale do tego potrzebujesz Kwantomium bogate złoże znajduje sie na Rfg-415... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi