Sorkvild Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Na dzien 8 pazdziernik roku panskiego 2010 Egosoft zaplanowal premiera oslawionego superboxa, od ktorego dlugo juz wrze na forum Mysle, ze prawdziwych fanow tej serii nie trzeba przekonywac do zakupu boxa. Cena wynosi 40 Euro bez grosza czyli 39,99 ~ 157 PLN + wysylka. Co tu duzo mowic, jest to niespodzianka na ktora czekalo wielu. Na stronie Egosoftu mozna robic juz preorder, jesli komus odpowiada forma przedwczesnego zamawiania Oto zawartosc pudeleczkaCytatAll games are compatible with Windows XP(SP2+), Windows Vista(SP1+) and Windows 7(32&64bit) and are free of DRM- X: Beyond the Frontier-- updated to version 2.2-- improved screen resolutions-- Voice+Text: English, German- X-Tension-- updated to version 2.2-- improved screen resolutions-- Voice+Text: English, German- X2: The Threat-- updated to version 1.5 with UPLINK Online-Ranking-- Voice+Text: English, German-- Text only: French, Italian- X3: Reunion-- updated to version 2.5 with UPLINK Online-Ranking-- includes "Bala Gi's Research Missions"-- Voice+Text: English, German, French-- Text only: Italian- X3: Terran Conflict-- updated to version 3.0 with UPLINK Online-Ranking-- includes "Balance of Power" missions-- includes "A New Home" missions-- includes "Aldrin" missions-- includes "Dead is Dead" mode (requires Steam online connection)-- includes Steam-Achievements (requires Steam online connection)-- Voice+Text: English, German, French-- Text only: Italian- Exclusive X-EncyclopediaThis ultimate compendium of knowledge, assembled by the author of the novel "Farnham's Legend", Helge Kautz, contains everything you need to know about the X-Universe. Historical events, technologies, alien races, important characters and much more.- Bonus DVDA collection of extras put together by the Egosoft fan community, taken from previous collector's editions and some never-before-seen material.-- including many Scripts and Mods for X2: The Threat, X3: Reunion and X3: Terran Conflict-- PluginManager tool to help with easy installation of Scripts and Mods-- MP3 Soundtrack-- Guides, walkthroughs and tutorials for beginners and advanced players-- Lots of fan-created content like artworks, stories, screenshots, music and videos-- concept art-- various tools for modding the games-- and much more....Bardzo sie ciesze z tego powodu, bo bede mial wszytsko skompletowane w jednym miejscu, wraz z najnowszymi wersjami i papierowymi manualami. Juz nie wspominam tu o licznych bonusach w postaci grafik,skryptow, koncept artow etc. Calosc bedzie spajac 300 stonicowa encyklopedia swiata X. Wlasnie taka rzecz jak encyklopedia to marzenie.Niespatchowane wersje gry, z gazet, jakies luzne plyty (np. moje xbtf) i mocno zuzyte X2 bede mogl schowac niewiem ... do kartonu z gratami. Milym zaskoczeniem jest rowniez cena, poniewaz spodziewalem sie ceny powyzej 200 zl. Mysle ze warto, za te cene miec wszytsko i jeszcze wiecej, wielu innych wydawcow oferuje zaledwie podstawowe wersje swych gier w tej wlasnie cenie, bijac dodatkowa kase na DLC czyli czym cos juz powinno byc w grze.A kto z Was bedzie zamawial Superbox ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Hmm, mam X2, X3 R i X3TC w bardzo dobrym stanie. Za secreeny, encykopedie itp. płacić nie mam zamiaru bo i tak pewnie bym tego nie używał. Jedyne, co by mnie tutaj zainteresowało to X btf i X t, ale nie zamierzam płacićza nie 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adlus Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Dokładnie! Tyle bulić za stare gry, parę dodatków i resztę która można znaleźć w Necie??? Nie - dziękuję - poczekam jak będzie kosztowało 40 albo mniej zeta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro-Man Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Spokojnie niedługo stanieje. Ja na X3TC czekałem 2 lata aż stanieje z 99'00 zł a teraz kupiłem go za 23 zł (przesyłka 8 zeta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 CytatSpokojnie niedługo stanieje. Ja na X3TC czekałem 2 lata aż stanieje z 99'00 zł a teraz kupiłem go za 23 zł (przesyłka 8 zeta)Tylko, że TC zostalo wydane w Polsce, a na wydanie tego pudła niema, co liczyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 10 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 To wszytsko to cos wiecej niz tylko X3, rzecz ma tylko znaczenie dla ludzi ktorzy sa z tytylem od samego poczatku i znaja wszystkie gry bardzo dobrze. Wartosc przede wszytskim kolekcjonerska, reszta zadowoli sie gra z gazetki i tyle. Dla niektorych odpalenie w dzisiejszych czasach X2, nie wspominajac o Xbtf przekracza ludzkie pojecie. Wersji PL nie bedzie, aczkolwiek jesli chodzi o same gry to problemem nie jest wgranie lokalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Ja tam bym chętnie odpalił X btf, gdybym tylko je miał . Ogołnie też lubię kolekcjonerki (gier z gazetek ne lubię), i kupuję wersje pudełkowe. Kolekjonerskie wersje, pltynowe kolekcje itp. kupuje tylko wtedy, jeśli są wodpowiedniej cenie. Oczywiście, dodatków nigdy za dużo, ale dla mnie najważniejsza jest gra i pudełko . Takie dodatki, jak screeny, czy artworki są dla mnie bezużyteczne, aczkolwiek udzieliłbym im azylu, gdyby tylko były w odpowiedniej cenie . Nie lubię też kupować 2 razy tego samego (nie mówie tu o całym X-boxie, ale są w nim rzeczy, które już mam). EDIT: Najbardziej odrzuca mnie konieczność kupowania za granicą, czego nie znoszę. Ale może pojawi się na allegro. W końcu kilka razy widziałem tam Sword of The Stars z 2 dodatkami (ultimate collection) i Galactic Civilizations 2 ze wszystkimi dodatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 10 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Wiec mowie... Nie mam takiego problemu, ze cos mam podwojnie. Wiele gier tak posiadam np. seria Half Life - wersja box, potem seria 'generacja' oraz orange box W sumie jedna gra potrojnie, chowam do pudla i sobie lezy. Moj stan X wyglada tak: Xbtf - brak pudelka i instrukcji tzw luzak w kopercie, plyta porysowana. To samo z X2 tylko ze mam instrukcje. X3R - podwojna wersja z gazetki. Nie wspomne ze kazda z tych gier wymaga kazdorazowego patchowania.Zwyczajnie chcialbym miec wszystko w jednym pudelku w jednym miejscu. Cena nie jest wysoka, jest bardzo dobra, pozatym Xbtf i Xtension sa w stanie 'out of print' i jedynie mozna to kupic za cene niemal calego superboxa na serwisie aukcyjnym.Odnosnie artworkow sa bezcennym dodatkiem do swiata X. Mam nadzieje ze pojawi sie wiele szkicow i rysunkow statkow i ras!!! W tym takze z wczesnych faz gry. Np, swego czasu Egosoft opublikowal rysowane portrety ras, byly genialne zuplenie co innego niz te komiksy w grze.Co do zakupow za granica. Obecnie to juz nie problem. Do obslugi Paypala w Polsce nie potrzeba juz karty kredytowej, kazdy innych rachunek wystarczy i mozna sie cieszyc zakupami gdziekolwiek na swiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Fajnie że reaktywują. Może ktoś się skusi, ale nie za takie pieniądze trochę za dużo. Jak już X3:TC kosztuje poniżej chyba 30zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi