Yacek Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Obrodziło dziś nowymi wersjami modów znanych z X3R. Po modzie Roguey's mod pojawił się kolejny New HorizonsCo w nim zmienione i nowe:* 20 new sectors with more trade routes and access to Terran territories * Almost all ships usually not available to players can be bought and equipped, subject to find the hidden place where they are stored. Beware that some factions will not sell them easily… * A largest economy (including Terrans) providing more profit opportunities and much more weapons and equipment to buy * Terran stations can be bought in one single SY * Xchange Guild has obtained the license to mount Commonwealth weaponry on ATF ships. You just need to find the secret Base where they can be bought * More Yaki and Pirate nuisance. However, they are now selling their ships to the ones smart enough to remain in good terms with them * New sector backgrounds by yipyop * New sector soundtracks selected by Cpt-Killer * No fog in the Universe * « Large Gates Mod » by PSCO1 inside * « Anarkis Defence System v.2.60 » - ADS - by Serial Kicked inside * «Xchange Guild HUD » by Odin83 inside * PSG have been slightly enhanced to set them back to X3R specs (Gamma) * Many new ships designed by PSCO1 (M3 Tender, M12 heavy frigate with docking capabilities, M0 heavy carrier with external docking pods for TS/TP/M6), and 8 additional new ship classes based on existing models. They are significantly enhanced and balanced with the game in order to avoid any kind of “god effect”: M5+ / M3+ Heavy / M6+ Interceptor / M8+ / TM+ / Strike TL / Universal TS / TS Heavy FreighterNowe statki:M12 Argon HarpyM12 Boron SwordfishM12 Paranid PhobosM12 Split OcelotM12 Teladi SparrowhawkM0 Argon JapetM0 Boron ArowanaM0 Paranid CronosM0 Split PterodactylM0 Teladi Sea HawkM3 Argon Nova Tender / HaulerDwa nowe skrypty:Kha'ak patrols - autor Serial Kicked.Events - autor peroxyde6 nowych profili startowych.Wiele nowych sektorów (wszystkie rasy mają nowe sektory).Tłumaczenie dostępne na Mamucie. Link jak zwykle w temacie o spolszczeniach skryptów.Paczka zawiera następujące pliki:8888-L048.xml - New Horizons - główny plik tekstowy moda.0002-L048.xml - Menu startowe TC, zmienia tylko napis na przycisku z "Uruchom X3:KT" na "Uruchom New Horizons". Uwaga! Jeśli w katalogu T będą inne pliki 0002, a przede wszystkim plik 0002-L048.pck należ je usunąć, aby zadziała plik 0002-L048.xml z tej paczki.8510-L048.xml - Anarkis Defense System - tłumaczenie skryptu ADS. W modzie jest starsza wersja skryptu, polecałbym uaktualnić ją do najnowszej wersji 2.65.1. Wersja 2.65.1 posiada już zaktualizowany plik tłumaczenia.8515-L048.xml - Khaak Patrols - nowy skrypt Serial Kicked (autora ADS, PG i YA) dostępny tylko w tym modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Czy to ta sama edycja moda, ktory istnial dla Reuniona ? Wyglada calkiem niezle to wszystko, nowe statki jak najbardziej. Pogram sobie z tym modem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berengar Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 CytatBardzo ciekawie to wygląda, przynajmniej opis... Chętnie bym go przetestował, mam w związku z tym pytanie (do yacka zapewne). Czy pojawi się w jakiej nieodległej przyszłości spolszczenie do tego moda?Nic nie obiecuję, ale mod wygląda ciekawie, więc kto wie czy się nie skuszę na nową grę z nim, a wtedy polska wersja będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berengar Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 To tylko plik Anarkis Defense System, który jest spolszczony. Serial Kicked, autor ADS, jest współautorem moda.Mod posiada kilka innych plików tekstowych:8888 - główne teksty moda8515 - Kha'ak Patrols0002 - nowe menu pierwszego ekranuTak więc nie cieszyłbym się na Twoim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berengar Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Dzięki za info. No nic, w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak składać ofiary do rokity aby cię podkusił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 CytatCzy to ta sama edycja moda, ktory istnial dla Reuniona ? CytatObrodziło dziś nowymi wersjami modów znanych z X3R. Po modzie Roguey's mod pojawił się kolejny New HorizonsCzy coś jeszcze mam wyjaśniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 NH pod X3 mialo nieco odmienne cechy gry i duzo nowych elementow, wczesniej nie spotykanych. Ten mod dzieli w sumie tylko nazwe, ale nawet przyjemnie sie w niego gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 CytatNH pod X3 mialo nieco odmienne cechy gry i duzo nowych elementow, wczesniej nie spotykanych. Ten mod dzieli w sumie tylko nazwe, ale nawet przyjemnie sie w niego gra.Nie grałem w NH pod X3R, więc nie mam porównania. Ale zarówno po opisie w pierwszym poście, jak i kilku spojrzeń na moda w grze i na mapie Scorpa, to sądzę że ma on sporo nowości do zaoferowania.Co do gry, to mam jeszcze coś do zrobienia w obecnej grze, więc na razie mod został odłożony na później (miesiąc, dwa), ale zagrać w niego zagram. Tylko piszesz, że przyjemnie się gra, nie lubię jak przyjemnie się gra, lubię jak jest ciężko, ale zobaczymy.No i oczywiście czekam na pełne spolszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berengar Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Tłumaczenie gotowe w 80%, może jutro, pojutrze będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berengar Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Tłumaczenie dostępne na Mamucie. Link jak zwykle w temacie o spolszczeniach skryptów.Paczka zawiera następujące pliki:8888-L048.xml - New Horizons - główny plik tekstowy moda.0002-L048.xml - Menu startowe TC, zmienia tylko napis na przycisku z "Uruchom X3:KT" na "Uruchom New Horizons". Uwaga! Jeśli w katalogu T będą inne pliki 0002, a przede wszystkim plik 0002-L048.pck należ je usunąć, aby zadziała plik 0002-L048.xml z tej paczki.8510-L048.xml - Anarkis Defense System - tłumaczenie skryptu ADS. W modzie jest starsza wersja skryptu, polecałbym uaktualnić ją do najnowszej wersji 2.65.1. Wersja 2.65.1 posiada już zaktualizowany plik tłumaczenia.8515-L048.xml - Khaak Patrols - nowy skrypt Serial Kicked (autora ADS, PG i YA) dostępny tylko w tym modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość berengar Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 To ja dziękuję, zmotywowałeś mnie do pracy.Mała poprawka tłumaczenia jest na Mamucie. Jak zwykle kilka błędów się wkradło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 CytatDwa nowe skrypty:Events - autor peroxydeTen skrypt podoba mi się SpoilerPierwszy kontakt ze skryptem, pojawił się po którymś dokowaniu do stacji i dłuższym w niej pobycie. Otrzymałem zaproszenie do udziału w loterii. Kupiłem los za 20 kredytów. Po kilku chwilach otrzymałem wiadomość, że wygrałem 20.000.000 kredytów Kolejne dokowanie, znalazły się moje zgubione dokumenty, ale brakowało gotówki w portfelu, strata - prawie 2.000.000.I tak jestem 18 mln do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 to może teraz w totka zagraj jak ci się tak w X udało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Cytatto może teraz w totka zagraj jak ci się tak w X udało? Znudziło mi się, za dużo wygrywałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIRE Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Mam pytanie odnośnie tego moda.W której stoczni bądź w jakim rejonie znajdę jeden z nowych statków z tego moda, bądź gdzie jest jeden z nowych sektorów.Chce się upewnić czy wszystko funkcjonuje jak należy ( a cena hipka skoczyła już do 40 mil ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kedudg Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Witam największy wybór nowości jest w sektorze Xchange Guild w tamtejszej stoczni; sam sektor znajduje się na zachód od Merchant Hewen ale dolecieć do niego można przez tylko przez sektor piracki Maelstrom i dalej na zachód do sektora nieznanego tam zaś kierujemy się na północny wschód i jesteśmy na miejscu; Są też rozproszone po kilku innych stoczniach ale ich nie będę wymieniał powodzenia w poszukiwaniach na mapie scorpa i w grze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TIRE Opublikowano 9 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Dzięki to już jakiś trop dla mnie. Po rozpoczęciu gry obskoczyłem głównie argońskie sektory i nowości nie znalazłem poza wzmożoną aktywnością piratów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Polecałbym mapę Scorpa, wiedziałbyś od razu jakie są nowości i gdzie. Stoczni jest kilka w różnych sektorach (nowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 10 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2010 Yacek, myslisz ze ten skrypt Khaak Patrols z moda da sie jakos wyciagnac i wrzucic do niemodowanej gry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 12 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2010 CytatYacek, myslisz ze ten skrypt Khaak Patrols z moda da sie jakos wyciagnac i wrzucic do niemodowanej gry ?Ja nie myślę, ja wiem że się da.Ale po to? Gram z własnymi, wymaksowanymi ustawieniami tego skryptu i Kha'ak jak na lekarstwo. Przynajmniej w porównaniu do mojego MOD Pirate Patrols + Kha'ak&Xenon Invasions Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi