Szynszyl Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 A teraz coś z zupełnie innej beczki Planuje nagrać filmik z gry (naoglądałem się youtube i teraz mam chcicę... na filmik). Jednak żeby zrobić dobry filmik trza się pozbyć menu i innych pierdół interfejsu, jak to zrobić??No i chętnie posłucham rad bardziej doświadczonych twórców. Mam CyberLink power video oraz Frapsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Shift + h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComradeJacob Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Jaki konkretnie filmik chcesz nagrać? Masz już zarys tego, jak to będzie wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 CytatJaki konkretnie filmik chcesz nagrać? Masz już zarys tego, jak to będzie wyglądać?Gwiezdnie Wojny - Nowa Beznadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComradeJacob Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Wiesz Yacku, nieciekawym pomysłem jest nagrywanie filmiku w stylu "Paczcie jak se latam mojim nowym myślifcem przehwytujoncym". Widziałem na YT kilka ciekawie zrealizowanych nagrań z pól bitewnych, gdzie walki toczyły się pomiędzy całymi flotami składającymi się z niszczycieli, lotniskowców, fregat rakietowych itp. Do tego jeszcze autorzy podkładali ciekawą muzykę, pasującą do takich sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Jako podkład polecam ci "requim for a dream."Kawałek jest dość potężny i ma sporo zwrotów akcji więc nadaje się na pole bitwy.Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Tylko nie requim for a dream, ten utwór jest już tak oklepany że na sam słuch już niedobrze się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComradeJacob Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Nie... Requiem jest za często używany.Ja polecam coś Hansa Zimmera, np. "160BPM" z Aniołów i Demonów. Albo z Call of Duty MW2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 A może motyw walki z Battlestar Galactica . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redking Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 A niech robi, może coś ciekawego wyjdzie...Tylko w większości wypadków jest to słomiany zapał ^^ Dobra jeśli chodzi o wykonanie to do zgrywania filmików z TC frapsem to raczej trzeba mieć dobrego kompa. To samo tyczy się potem obróbki: tu polecam sony vegas studio od wersji 6 w górę. Muzyka: epicka? ? to może przesłuchaj sobie coś ze studia x-ray dog - Tworzą muzykę do trailerów filmów i gier. A i jeszcze Globus - Preliator Tak od siebie to powodzenia w nagrywaniu CIEKAWYCH ujęć Juz sobie wyobrażam ile trzeba się nalatać, naustawiać floty by coś ciekawego wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomol665 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Jeśli coś z Battlestar Galactica to może to http://www.youtube.com/watch?v=l4UPJv08 ... re=related jak coś to poszukam tej muzyki na kompie tylko jest krotka 43s albo też może innych bo mam pełno modów np do nexusa do homeworld 2 i tam muzyka jest.PS. Już znalazłem tylko wybierać trzeba 172mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComradeJacob Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Ja polecam ze swojej strony Pinnacle Studio. Nie jest to niestety darmowy program, ale jest jego darmowa wersja, nieznacznie (a może i znacznie - nie porównywałem) okrojona. Szkoda, że nie ma czegoś takiego w "Iksie" jak w grach Valve - Source Recorder. Niedużo toto zżerało procka i RAMu. Potem tylko trzeba było przekonwertować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomol665 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Mogę komuś przesłać dobrą muzykę 2min35s klimatyczna oczywiście z BSG. Na e-mail wyślę lub ewentualnie przez gg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 CytatMogę komuś przesłać dobrą muzykę 2min35s klimatyczna oczywiście z BSG. Na e-mail wyślę lub ewentualnie przez gg.A masz do niej prawa? Do dystrybucji? Bo jak nie to, jest to piractwo i post narusza regulamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComradeJacob Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Gdyby tak każdy producent filmów/muzyki miał się trzymać praw do dystrybucji, to na YouTube nie byłoby 3/4 filmików Ale fakt - co regulamin forum to regulamin. Yacek ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomol665 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Ale to jest muzyka wykorzystana w modach to raczej ci co robią mody mają problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 No i napotkałem problem. Mianowicie mam ciut za słabego kompa do frapsa. Może mi ktoś polecić podobny programik ale mniej obciążający mojego blaszaka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 GameCam, ale czy mniej obciąża to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomol665 Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Hypercam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redking Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Eeee video capture z programu xfire ? dobra jakość ale to i tak nie to samo co fraps..a filmik z TC w średniej jakości i z zacinkam fee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 31 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Nowy komp i nowe plany, temat wraca na tapetę. Teraz fraps nie powinien sprawiać problemu. Jest za to inny dość duży mankament, w czym montować filmik by dało się utrzymać rozdzielczość HD (720p)?? A co do pomysłu chce przenieść opowiadanie które jest w naszej sekcji pod tytułem "Historia Gwiezdnej Floty"na zapis video. Powiedzmy że planuje nakręcić powstanie star trekowej Gwiezdnej floty w uniwersum X... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 AVS Video Editor - płatny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szynszyl Opublikowano 3 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Dzięki Cerber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WolfBlade Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Warto też wziąść pod uwagę to że na słabszych maszynach gdzie gracze grają na minimalnych ustawieniach bo więcej nie pociągnie odpalając 2 program hmmm... otrzymamy filmik zwieszający się co parę sekund, szczególnie przy dużych bitwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 23 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2010 Sprawdzałeś czy gdzieś przeczytałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi