Jump to content

Filmik z X3 TC

Szynszyl
 Share

Recommended Posts

A teraz co艣 z zupe艂nie innej beczki 馃榾 Planuje nagra膰 filmik z gry (naogl膮da艂em si臋 youtube i teraz mam chcic臋... na filmik). Jednak 偶eby zrobi膰 dobry filmik trza si臋 pozby膰 menu i innych pierd贸艂 interfejsu, jak to zrobi膰??

No i ch臋tnie pos艂ucham rad bardziej do艣wiadczonych tw贸rc贸w. Mam CyberLink power video oraz Frapsa.

馃榾

Wiesz Yacku, nieciekawym pomys艂em jest nagrywanie filmiku w stylu "Paczcie jak se latam mojim nowym my艣lifcem przehwytujoncym". Widzia艂em na YT kilka ciekawie zrealizowanych nagra艅 z p贸l bitewnych, gdzie walki toczy艂y si臋 pomi臋dzy ca艂ymi flotami sk艂adaj膮cymi si臋 z niszczycieli, lotniskowc贸w, fregat rakietowych itp. Do tego jeszcze autorzy podk艂adali ciekaw膮 muzyk臋, pasuj膮c膮 do takich sytuacji. 馃榾

A niech robi, mo偶e co艣 ciekawego wyjdzie...Tylko w wi臋kszo艣ci wypadk贸w jest to s艂omiany zapa艂 ^^ Dobra je艣li chodzi o wykonanie to do zgrywania filmik贸w z TC frapsem to raczej trzeba mie膰 dobrego kompa. To samo tyczy si臋 potem obr贸bki: tu polecam sony vegas studio od wersji 6 w g贸r臋. Muzyka: epicka? 馃榾 ? to mo偶e przes艂uchaj sobie co艣 ze studia x-ray dog - Tworz膮 muzyk臋 do trailer贸w film贸w i gier. A i jeszcze Globus - Preliator 馃榾 Tak od siebie to powodzenia w nagrywaniu CIEKAWYCH uj臋膰 馃榾 Juz sobie wyobra偶am ile trzeba si臋 nalata膰, naustawia膰 floty by co艣 ciekawego wysz艂o 馃榾

Ja polecam ze swojej strony Pinnacle Studio. Nie jest to niestety darmowy program, ale jest jego darmowa wersja, nieznacznie (a mo偶e i znacznie - nie por贸wnywa艂em) okrojona.

Szkoda, 偶e nie ma czego艣 takiego w "Iksie" jak w grach Valve - Source Recorder. Niedu偶o toto z偶era艂o procka i RAMu. Potem tylko trzeba by艂o przekonwertowa膰.

• 2 months later...

Nowy komp i nowe plany, temat wraca na tapet臋. Teraz fraps nie powinien sprawia膰 problemu. Jest za to inny do艣膰 du偶y mankament, w czym montowa膰 filmik by da艂o si臋 utrzyma膰 rozdzielczo艣膰 HD (720p)?? A co do pomys艂u chce przenie艣膰 opowiadanie kt贸re jest w naszej sekcji pod tytu艂em "Historia Gwiezdnej Floty"na zapis video. Powiedzmy 偶e planuje nakr臋ci膰 powstanie star trekowej Gwiezdnej floty w uniwersum X...

• 3 weeks later...