Skocz do zawartości

Wasze Floty i bazy

kipax1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym zrobić temat w którym gracze pokażą jakie maje wojska i ile mają stacji i gdzie mają jeśli mają Kwatery główne ja zacznę

x2 tytan w pełni wyposażony

x30 Nova też w pełni wyposażone

x15 Elita też w pełni wyposażone

x15 Odkrywca w pełni wyposażone

x10 Pochwa( 😀 nie wiem kto nazwał tak ten statek)w pełni wyposażone teraz 8 z nich lata gdzieś po galaktyce i handluje pozostałe 2 przechodzą renowacje po ataku piratów

x1 Kolos no miałem bo straciłem w bitwie o sektor Xenonski 101

Na Koncie 98 mln

Kwatera główna w sektorze Xenonskim 101 oraz elektrownia w tym samym sektorze

A TERAZ MOJA CHLUBA TO NA CO POŚWIĘCIŁEM KOSMICZNE ILOŚCI MARINES PO WIELU PRÓBACH UDAŁO MI SIĘ UKRAŚĆ ARGONOM ARGON ONE!

Teraz jest moim okrętem flagowym nie pytajcie jak powiem wam że kosztowało mnie to mnóstwo czasu Marines kasy i reputacji u Argonów

statków też straciłem sporo ale udało sie 😀

Cytat

Witam chciałbym zrobić temat w którym gracze pokażą jakie maje wojska i ile mają stacji i gdzie mają jeśli mają Kwatery główne ja zacznę

Flota jest zbyt duża by ją spisywać 😀

Ostatnio latam Kvasirem, spokojnie, z dystansem, z filiżanką kawy w ręce. Chyba przesiądę się do M2, zastanawiam się nad Splickim Taipanem. Ciepła posadka Kapitana przed pójściem na emeryturę. 😀

Statki z X-tra Ships Pack Cadiusa, jakby kto pytał.

Kwatery Główne stawiałem zawsze w Nieznanym na wschód od Zyarth's Dominion, ostatnio zaś w swoim własnym sektorze z fabuły New Home.

Cytat

x10 Pochwa( 😀 nie wiem kto nazwał tak ten statek)w pełni wyposażone teraz 8 z nich

Błędy w tłumaczeniu PL

Witam właśnie uruchomiłem u siebie mod Xtra_Shippack_v1.8 tym samym zakończyłem przynajmniej na razie przygodę w DDTC na takim etapie:

ranga bojowa - 21

ranga handlowa - 23

ilość stacji kosmicznych 130 zgrupowane w 4 kompleksach (1 produkujące broń terran w ziemski(koordy na mapie scorpa 7:5)

sektor nieznany; 1 broń pozostałych ras w Antigone's Memorial; 1 z trawą i napitkami w Avarice i jeden wydobywczy w Ore Belt)

ilość statków i okrętów 343 w tym między innymi:

6 x M2 - 4 Tytany; 1 Pyton; 1 Osaka - w pełni uzbrojone

2 x M1 - 1 Raptor; 1 Tokio - w pełni uzbrojone

4 x M7 - 1 Kobra; 1 Aegir; 2 Q - tu w pełni uzbrojone są dwa pierwsze Q służą za magazyn

34 x M6 - tych nie będę wpisywał jakie są ale na pewno nie mam Hyperjona - tylko mała cząstka uzbrojona - reszta ma iść na projekty

7 x TL - 1 Orka; 1 Herkules; 2 Słonie; 1 Posejdon; 1 Rino; 1 Mamut - służą głównie do przechowywania broni

reszta to myśliwce i transportowce

mam także 12 traderów sektorowych latają po więcej jak jeden sektor i 2 traderów wszechświatowych

gotówka na koncie - 192 mln

gotówka w banku 104 mln

gotówka na stacjach 65 mln

no i opłacony sektor na własność za wykonanie misji Nowy Dom to tam miałem swoją kwaterę główną ale nawet nie zacząłem

Moja Flota mieści się w sektorze Argońskim 128 , Latają tam 1x Aran jako mobilna baza wypadowa

1x splicki pyton 2x osaka 4 x fregata rakietowa kraken 2 razy fregata jokohama 14x bombowiec hades

około 10x chimera 10x płaszczka (ta mniejsza) 10x kea o transportowcach mówić nie będe.

Stacje- Dok zaopatrzeniowy , dok handlowy ( jako magazyn) . Elektrownie fabryki rakiet i uzbrojenia.

Mam też tzw. Warsztat zadokowałem do niego 1x arg. Mamut , i 5x Katana które są statkami naprawczymi. czy to dużo ? 😀

aha i mam jeszcze 122mln , i... to już ostatnie ... 😀 mam tzw. grupę wykopaliskową w ore belt , który został przeze mnie przejęty zgadnijcie czym , Aranem... 😀 po prostu gniotłem wszystkich, teraz znajduje tam się HQ górnictwa.

To ja tyle.

No ja swoją rozgrywkę prowadzę dopiero od kilku dni, więc "pisnę" to co mam, a nie jest tego za wiele.

1x M1 kormoran - A.T.F. Concordia

1x M1 Statek Naprawczy Aran

1x TL Mobilna baza górnicza.

1x TL Albatros -Buffalo

1x TM Lofin

2x TP ( Pochwa, Argoński Ekspres )

1x Mistral superfrachtowiec - Basilisk

1x M6 Tropiciel Światła - R&R Purgatory

1x M6 Transportowiec Wojskowy - AT Archangel

6x M3 Notos

21x M3 Statek Eksperymentalny

8x M8 Hades

oczywiście w moim posiadnaniu znajduje się tez HUB - Babel 😀

Na koncie posiadał około 40 mil. kredytów.

A tak przy okazji ostatnio przygotowuje się do przejęcia ziemi wraz z torusem, moja grupa uderzeniowa to 3x tyr 2x odyn 2x woden 5x splicki ciężki smok 67x myśliwce wszelkiej rasy, oraz w sektorze księżyc stoi baza zaopatrzeniowa (MOBILNA) ( Aran ) który ma w dokach korwety które mają w dokach myśliwce które mają w dokach, ups one nie mają doków.... w każdym razie wszystkie statki z pokładu arana to statki naprawcze.

RZYCZCIE MI POWODZENIA, .... 😀 😀 😀 😀

Jestem ciekaw, czy jest w ogóle możliwe przejęcie Torusa? Czy nawet 250 niszczycieli by sobie nie poradziło?

A moja flota na razie skromniutka (aż wstyd z taką się ujawniać 😀 ) :

M0 - Valhalla "Doom"

2 M2 - Tyr "Phobos" i "Deimos"

16 M3 - Nova Ścigacz (skrzydła Alpha, Beta, Delta, Gamma)

4 M4 - Pogromca Ścigacz (skrzydło Omicron)

4 M5 - Odkrywca Tragarz (skrzydło Epsilon)

Planuję zaopatrzyć się w jeszcze jeden niszczyciel, kilka fregat i korwet. Do tego przyda się trochę ciężkiej drobnicy.

Valhalla stacjonuje z myśliwcami w Heretic's End, na uzupełnienie floty zbieram kasiorę Phobosem. Miałem to zlecić moim handlowcom wszechświatowym, ale miałem z nimi dziwny problem. To jednak historia na inny temat 😀.

Od postu o planie podbicia ziemi Boro-man się nie odzywa, czyżby poległ na polu chwały?

Te wierze są aż tak mocne?

Ilu marines zginie by zdobyć największą stacje we wszechświecie?

I czy im się uda?

Jak smakuje Gwiezdna wódka?

Czy splici naprawdę napędzają swoje statki na muchy Markusa??

Kiedy skończę ten post???

Moja flota w rozbudowie, by nie robić offtopa. 😀

...

No Boro-man będzie potrzebował skryptu Capture Station o ile chce przejąć Torusa na własność.

Co do floty to uważam że to nie ma zastosowania w świecie X. W dzisiejszych czasach już też. Statki jak pancerniki czy lotniskowce z drugiej wojny światowej zawsze pływały w eskorcie jednego lub dwóch krążowników i kilku/nastu niszczycieli i fregat. Ale w dzisiejszych czasach nawet Pancernik pływa już sam, bo na tyle wystarcza mu obrona Air to Air.

Ale tak się zastanawiam że osoby które wypisały tutaj swoje dumy, to czy w ogóle latają we flocie. Czy tylko pojedynczymi jednostkami bojowymi ?

Moim zdaniem, floty innych ras w danych sektorach są zbyt słabe.

Tak naprawdę przy przejmowaniu chociażby Family Pride (Splici - rodzinny sektor) wystarczy jeden niszczyciel i kilka myśliwców M3 do drobnicy. No bo tak naprawdę, co może AI zrobić prawdziwemu graczowi, który potrafi używać silników bocznych itp. do omijania części pocisków?

Zakładając, że przejęcie sektora oznacza całkowitą eksterminację i wprowadzenie własnych jednostek oraz stacji i doków, jednemu niszczycielowi zajmie to trochę dłużej, ale jest jak najbardziej do wykonania.

Nie mówiąc już o tym, że rasy tak chętnie ściągają posiłki z sąsiednich sektorów, że można zasnąć.

Koniec offtopa 😀

EDIT: Mówię o czystej grze, bez modów/skryptów.

eeeemmm...... żeby nie wyjść na debila to ........ udało mi się przejąłem straciłem tylko 2 statki m5 😀 . (>>> szczerze) Poległo 11 niszczycieli i około tyle samo lotniskowców , a mój aran wleciał na wprost w torusa. Straciłem wszystkie statki prócz tych z mojej HQ. Wymiatam ! ( brudy spod ławek)

No ale rozumie ze zniszczyłeś tylko same wieżyczki czy Torusa też ??? Bo wiesz że jest tez skrypt (Capture Station) za pomocą którego możemy dokonać abordażu na wrogie stacje, kopalnie i temu podobne. Wydaje mi się że ostatnio ten skrypt został modyfikowany, bo używałem tego skryptu od roku i przejmowałem wszelkie wrogie stacje . Lecz ostatnio nie mogłem przejąć kuźni dział w sektorze Yaki 😀. Taka wygrana bitwa z spektakularnym desantem i ostatecznie bitwą Marines na stacji zasługuje na iście oskarową nagrodę. W sumie do mi dało do myślenia troszku. Mam iście szatański pomysł, no ale najpierw to ja muszę zacząć pisać opowiadanie Ericy Campbell do którego ciągle zbieram materiały 😀

Właśnie napisalem że wlecialem w niego aranem, i boom po torusie. I o dziwo nie zmniejszyła mi się zbytnio reputacja. Wcześniej mialem obrońca słonca a teraz wojownik Io 😀. Fajnie wyglądał widok tych wieżyczek samotnie sterczących w przestrzeni... _________________*_______*_____*___*____*______*____*_*_*****_____

😀

• 7 miesięcy temu...