Jump to content

DDTC 1.1, a Vanilla Malt Gamestarts 1.1

Glock
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Gwoli wstępu jest to mój pierwszy post na tym forum,a zaglądam tu regularnie od roku co świadczy o tym, że na większość pytań jak do tej pory znalazłem odpowiedź za co autorom i użytkownikom tego forum wielkie dzięki super robota.

Wracając do tematu chciałem rozpocząć grę w DDTC 1.1 jako Clan Warrior i zonk nie mam tego profilu.

Czy ktoś z Was spotkał się z tym, że mod DDTC w wersji 1.1 nie pozwala się łączyć z modem Vanilla Malt Gamestarts http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=254612 (wersja DDTC 1.0 działała OK) i czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu?

Nie jestem pewien ale może to wina faktu że DDTC 1.1 dodaje 3 nowe profile startowe. Na wersji bez modów działa OK.

Pozdrawiam

Witamy serdecznie 😀

A więc z profilami startowymi jest tak samo jak przykładowo z plikami statków czyli Tship. Czyli może występować tylko jeden, przynajmniej gra będzie odczytywała ten najwyższy plik Cat w którym są profile startowe. Jeżeli zależy tobie na obydwu profilach startowych to możesz je połączyć. Będziesz potrzebował do tego X3 Editor 2. Więcej o tworzeniu profili jak i ich łączeniu dowiesz się przez opcje szukaj Profile startowe, na tym forum.

Dawno nie grałem w DDTC więc nie wiem czy profile startowe są wymagane, bo jak nie to wystarczy że je tylko podmienisz. Co oznacza że nie musisz nic grzebać, ani łączyć je w jeden. Ja podałem ci tylko możliwość połączenia. Aczkolwiek połączenie profili nie powinno stworzyć większego problemu dla homo sapiens 😀

Nic nie trzeba łączyć, musisz tylko pliki Malt gamestart (dat/dat) dodać po plikach DDTC 1.1, czyli z wyższym numerem. DDTC 1.1 posiada własne profile startowe, dlatego w odwrotnej kolejności plików cat/dat profile z Malt gamestart nie są widoczne.