Glock Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Witam wszystkich,Gwoli wstępu jest to mój pierwszy post na tym forum,a zaglądam tu regularnie od roku co świadczy o tym, że na większość pytań jak do tej pory znalazłem odpowiedź za co autorom i użytkownikom tego forum wielkie dzięki super robota. Wracając do tematu chciałem rozpocząć grę w DDTC 1.1 jako Clan Warrior i zonk nie mam tego profilu. Czy ktoś z Was spotkał się z tym, że mod DDTC w wersji 1.1 nie pozwala się łączyć z modem Vanilla Malt Gamestarts http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=254612 (wersja DDTC 1.0 działała OK) i czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu?Nie jestem pewien ale może to wina faktu że DDTC 1.1 dodaje 3 nowe profile startowe. Na wersji bez modów działa OK.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Witamy serdecznie A więc z profilami startowymi jest tak samo jak przykładowo z plikami statków czyli Tship. Czyli może występować tylko jeden, przynajmniej gra będzie odczytywała ten najwyższy plik Cat w którym są profile startowe. Jeżeli zależy tobie na obydwu profilach startowych to możesz je połączyć. Będziesz potrzebował do tego X3 Editor 2. Więcej o tworzeniu profili jak i ich łączeniu dowiesz się przez opcje szukaj Profile startowe, na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Glock Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Dzięki za szybką odp. Tak coś czułem że bez własnej ingerencji w pliki się nie obędzie no cóż zawsze jest ten pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Dawno nie grałem w DDTC więc nie wiem czy profile startowe są wymagane, bo jak nie to wystarczy że je tylko podmienisz. Co oznacza że nie musisz nic grzebać, ani łączyć je w jeden. Ja podałem ci tylko możliwość połączenia. Aczkolwiek połączenie profili nie powinno stworzyć większego problemu dla homo sapiens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Nic nie trzeba łączyć, musisz tylko pliki Malt gamestart (dat/dat) dodać po plikach DDTC 1.1, czyli z wyższym numerem. DDTC 1.1 posiada własne profile startowe, dlatego w odwrotnej kolejności plików cat/dat profile z Malt gamestart nie są widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi