Gie_N_koV Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Na początku chciałbym zaświadczyć iż wiem że taki temat już powstał ale tam rozmawialiście tylko o graniu. W tym temacie chciałbym przedstawić Wam kilka wspaniałych (i dużych) modów, modyfikacji, paczek tekstur, dodatków itp. Fanom modyfikowania gier (patrz Iksy) i tym którzy chcieliby powrócić do Obliviona, na pewno się spodoba.1. Jako pierwszy punkt podam stronę na której ja się opierałem modyfikując Obliviona (wszystko w ENG!) - TUTAJ2. Teraz dodatki, zacznę od tego który wg. mnie wzbogaca rozgrywkę w niesamowity sposób - FCOM (czyt. Francesco's + WarCry + OOO + MMM) czyli połączenie czterech największych modów typu "Overhaul" które bez FCOM się "gryzą", nie działają.3. Coś co wzbogaci walkę, Deadly Reflex, mod ten dodaje nowe ciosy, dla gracza jak i dla NPC-ów. Będziemy mieli możliwość uderzania tarczą przeciwnika, będziemy mogli także uniknąć ciosu wykonując akrobacje powietrzne. Najciekawsze są jednak ciosy krytyczne przy których to możemy przeciwnikowi odciąć głowę ] albo przeciąć go w pół , lub zmiażdżyć czaszkę . (aby pobierać z TESNEXUS należy się zarejestrować!)4. Modyfikacja grafiki i dźwięku, największa jaka istnieje, po zainstalowaniu jej Oblivion to zupełnie inna gra! Oto kilka screenshotów typu przed i po:SpoilerPRZED:PO:I screeny z mojego PC:Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usPliczek ten zajmuje bagatela ponad 3gb po rozpakowaniu aż 5,5gb . Link.Później podam jeszcze kilka potężnych modów, na razie nie mam czasu a jest tego trochę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2010 Ooo ciekawe te mody, zastanawiam sie nad odgrzaniem tytulu. Mnie w tej grze najbardziej draznila wtornosc wrogow. Po osignieciu juz np. 20 levelu jedyni przeciwnicy czajacy sie w dziczy to wojownicy w zbrojach z zielonego szkla oraz niedzwiedzie brunatne. Levelowanie tych stworow najbardziej mnie przeszkadzalo. Zamiast levelowania powinien byc wiekszy damage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Po własnych testach mogę powiedzieć tylko tyle że wątek główny powinno się zacząć na jakimś 5-6 poziomie bo te mody drastycznie podnoszą trudność gry - na dobre bo ja osobiście byłem zniesmaczony łatwością gry na poziomie trudności "100" bez modów, teraz wymiękam dosyć szybko na poziomie trudności "60", osobiście używam i zalecam używać łuku bo w zwarciu jest przes*ane . Dodam jeszcze kilka modów których używam o proszę (z braku czasu podaję angielski opis):[strona wymaga rejestracji]1. nGCDhttp://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=14065OBSE v0017 is required!nGCD is a smooth character advancement system. As your skills progress, your attributes and level are automatically increased; there is no interruption, no "level up" screen, and no time wasted managing multipliers. The system through which your abilities are derived bears little resemblance to the standard Oblivion system, and you will find that different sorts of characters play very differently; each path has great weaknesses as well as great strengths.2. LAMEhttp://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=25267L.A.M.E. is (one of) the best magic overhaul for Oblivion, but is somewhat complex to install. This omod installation script makes it easy to install L.A.M.E. with OBMM.3. Open Better Citieshttp://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=17084Upiększone miasta "bez bram" (brak ekranu wczytywania, bramę otwieramy jak normalne drzwi).4. Streamline 3http://www.tesnexus.com/downloads/file.php?id=10400Program ten inteligentnie dostosowuje grafikę tak aby zachować płynność gry nawet podczas walki (przydatne gdy używamy Open Better Cities i QTP 3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Ktore mody podnosza trudnosc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azakal Opublikowano 3 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2010 CytatKtore mody podnosza trudnosc ?Trochę późno, ale odpowiem na Twoje pytanie. Jednym z najlepszych modów podnoszących trudność rozgrywki jest sam Oscuros Oblivion Overhaul 1.33. Wyłącza levelowanie potworów oraz schowków i sprawia, że gra bywa diabelnie trudna. Innym modem wspomnianym również wyżej, wyłączającym level scaling jest Francesco Mod. Zwiększa skalę trudności i dorzuca nowe potworki, ale rozmachem nie dorównuje OOO 1.33, który jest naprawdę świetny. Możesz też zainstalować kompilację podaną przez Gienkova, autorzy upchnęli w niej wszystko co można było i jeszcze trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 5 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2010 Dzieki, rozwaze te mody przy instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi