seboo210 Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Mam takie pytanko do bardzeiej zaawansowanych graczy. Jaka ilosc fabryk czipow komputerowych jest potrzeban zeby w miare w sensownym czasie zakonczyc ostatnie zlecenie do HUBa. Mam 2 kompleksy po 10 fabryk czipsow i produkcja idzie pelna para ale na jeden cykl produkcyjny z jednego kompleksu ma hmm.. 40 sztuk.Do zebrania jest 75000 czipow a w calym wszechswiecie jest tego ustrojstwa jak na lekarstwo i gracz jest skazany na produkcje tego.Moze cos zle robie ale jesli to ma trwac tak dlugo to miesiac na sacie mi sie nie usmiecha zeby zakonczyc ta fabule. A budowanie kompleksow po 100 fabryk chyba nie jest konieczne mam nadzieje.Z gory dzieki za pomoc Pozdrawiam seboo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_RA Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 tak troche offtopic fajna ilo艣膰. Od dzi艣 nie sprzedaje 偶adnego chipa co znajde pojdzie do zchowka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lizard Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Ja zawsze robi艂em to tak w ten spos贸b. Robi艂em fabu艂臋 Terran pierwsz膮 ze wzgl臋du na to 偶e:- Nie jest trudna- Mo偶na zdoby膰 spor膮 ilo艣膰 statk贸w, w tym TS.- Otrzymujemy dobry statek : M5 Odkrywca, M3 Kord i M6 VidarPo uko艅czeniu fabu艂y mo偶emy przemierza膰 艣wiat statkiem M5 Odkrywca 454 m/s ( otrzymujemy go za uko艅czenie misji 4 ). Dzi臋ki temu statkowi odkrywam wielk膮 ilo艣膰 sektor贸w w bardzo szybkim czasie, dzi臋ki czemu mog臋 rozpocz膮膰 fabu艂臋 Treasure Hunter. W mi臋dzy czasie za sprzedane statki z fabu艂y terran mo偶emy kupi膰 kilka TS, lub wykorzysta膰 te kt贸re uda艂o si臋 nam przej膮膰 w misji 5 fabu艂y terran. Ts wysy艂amy do sektor贸w kt贸re produkuj膮 chipy. Proces jest d艂ugi, ale wybudowanie kilkana艣cie fabryk i wyprodukowanie w nich chip贸w r贸wnie偶 zabiera sporo czasu jak i funduszy. Tak wi臋c Im wcze艣niej nasze TS zaczn膮 kupowa膰 chipy tym lepiej. Po wykonaniu fabu艂y terran zabieram si臋 z a fabu艂臋 Treasure hunter w kt贸rej zdobywam statek M3 Eksperymentalny statek jak i.... Za pomoc膮 dw贸ch TP kt贸re otrzymamy w fabule terran przejmuje statek TL z kt贸rego przyjdzie nam najpierw ocali膰 za艂og臋, a potem go przejmujemy. W mi臋dzyczasie wykonuje tez fabu艂臋 Final furry.Gdy nasze TS maj膮 w pe艂ni za艂adowane 艂adownie wysy艂amy je do naszego zdobycznego TL i przetransportowujemy chipy do 艂adowni naszego TL.Po uko艅czeniu fabu艂y Treasure hunter zabieram si臋 za fabu艂臋 Gonerk膮 Budowa 艣wi膮tyni, a dopiero potem za Hub. Czasu jest sporo na zdobycie Chip贸w i nividium. Nividium najlepiej zdoby膰 z asteroid, ale nie wydobywaj膮c z ich, tylko niszcz膮c, lub ... w fabule Final Furry mamy kilka misji eskorty konwoju, jak pozwolimy krzaczkom zniszczy膰 jeden lub dwa TS kt贸re maj膮 na pok艂adzie Nividium nic z艂ego si臋 nie stanie, wydajemy rozkaz jednemu z naszych TS by pozbiera艂 porzucone nividium .Ja przynajmniej tak post臋puje, ale strategi jest wiele. Nigdy si臋 nie 艣piesz臋 z uko艅czeniem fabu艂, z tego wzgl臋du 偶e fabu艂 nie ma za wiele, jest ich troch臋, ale wi臋kszo艣膰 fabu艂 mo偶emy uko艅czy膰 w p贸艂torej dnia, jedynie Hub zajmuje mi oko艂o kilku dni. O ile oczywi艣cie przy艂o偶臋 si臋 do tego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Niestety tyle to normalnie trwa. Plus jest taki, 偶e zapotrzebowanie na czipy jest ogromne, wi臋c ile by艣 fabryk nie wybudowa艂 to po zako艅czeniu fabu艂y ustawisz w nich sprzeda偶 produkt贸w i NPC b臋d膮 skupowa膰 ca艂e zapasy, a Ty zarobisz 艂adny grosz.Z tego co pami臋tam mia艂em w sumie ok. 120 fabryk czip贸w + handlarzy skupuj膮cych je ze stacji NPC. Najwa偶niejsza sprawa przy HUBie- cierpliwo艣膰. Graj normalnie, a fabu艂a niech si臋 powoli toczy w tle, zleci o niebo szybciej ni偶 gdyby艣 si臋 skupia艂 tylko na niej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seboo210 Posted August 11, 2010 Author Share Posted August 11, 2010 No tego sie obawialem W sumie mozna postawic ze 100 fabryk i robic swoje.Ja mam juz troche fabul zrobionych i statkow okolo 120 i zaczolem sie zastanawiac jak dlugo moze zajac ta misja ale z tego co widze to troche zajmie.Trzeba bedzie sie zabrac za inne fabuly a ta niech sie toczy kiedys sie te czipsy uzbiera Tylko szkoda ze trzeba tak dlugo czekac zeby sie zabrac za fabule w ktorej mozna zdobyc HQ no ale moze satysfakcja bedzie wieksza Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted August 11, 2010 Share Posted August 11, 2010 Ja robi艂em te fabu艂臋 bez budowania fabryk, tylko samymi TS-ami, kt贸re lata艂y i kupowa艂y odpowiednie towary. Trwa艂o d艂ugo, ale nie spieszy艂em si臋. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts