Jump to content

Skrypt/mod na działka i rakiety

kamilleet
 Share

Recommended Posts

WItam!

Szukam i szukam i znaleźć nie mogę, czy istnieje jakiś skrypt/mod dzięki któremu mógłbym do dowolnego statku montować dowolne działka i rakiety?

Przejrzałem to forum i forum egosoftu (polski dział), ale nic takowego nie znalazłem.

Jest jakiś sposób na to?

Z góry dzięki za odp

pzdr

Już to widzę - Borońska Ośmiornica strzela z PPC 🙁

A przy okazji, jakbyś grzebał w plikach gry. Nie zapomnij zwiększyć statkom mocy laserów (w MW) i ich przeładowania (też w MW). Bo co z tego, jak umożliwisz w/w M5 strzelanie z PPC czy IBL, jak nie odda więcej niż 2-3 strzały. 😁

Oczywiście nie wspominając już o klasie kontenerów...

Cytat

hmm a moze by tak napisac skrypt - kampanie która by troche modyfikowała M8 dodając dwa działka PPC.

Taką zmianę można osiągnąć tylko modyfikując plik Tships, a w nim odpowiednie statki.

Tak nawiasem mówiąc w modzie DDTC są statki M8 z możliwością używania broni w wieżyczkach przednich (i chyba w kokpicie, ale nie jestem tego pewien na 100%). Jakoś mimo tego nie przypadły mi do gustu.

No to by mi się przydała jakaś mała instrukcja bo te łyse M8 są jakoś mało użyteczne. Ja wiem że rakiety które wystrzeliwują są mocne ale rakiety można zestrzelić a jak ci zestrzeli podczas wystrzału to koniec z ataku.