_RA Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Witam chciałbym przesłać pewną historyjkę, nie wiem czy ktoś to kiedykolwiek robił ja postanowiłem coś zrobić nietypowego a o to efekty:START:PODCZAS DROGI:A TO NA KONIEC:Co o tym myślicie o tym?? Fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Medyk Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Kiedyś też się w to bawiłem, ale nie sądziłem że da się tak daleko dolecieć Fanie by było jak byś podał czasy przy poszczególnych odcinkach trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RA Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 CytatFanie by było jak byś podał czasy przy poszczególnych odcinkach trasy.Czasy CO masz na myśli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gie_N_koV Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Rany, koledze chodziło o to żebyś podał ile minut od początku przeleciałeś na danym obrazku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RA Opublikowano 30 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 CytatRany, koledze chodziło o to żebyś podał ile minut od początku przeleciałeś na danym obrazku...No nie byłem pewien o co chodzi. Jak dobrze się przyjrzycie nieco oszukiwałem na pierwszym obrazku widać z jaką prędkością lecę, a jest to 1903m/s. Taką prędkość sobie skryptem podreperowałem i z taka prędkością to nie trwało długo. Ja chciałem zobaczyć jak daleko można dolecieć i czy faktycznie planety są obiektami 3D a i są dobrze to widać przy tej prędkości i SATA .Jeśli chodzi o czas lotu bez skryptu to naprawdę może potrwać z ładnych kilka lub kilkanaście godzin. Wcześniej próbowałem zwykłym pogromcą, odległość 300 km od stacji zrobiłem w około 45 min używając SATA 600% a jak można przyjrzeć się to ta odległość od stacji na ostatnim rysunku to ponad 4200 km więc łatwo policzyć ile czasu by zajęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Ciekawe. Myslalem ze te odlegle ksiezyce to elementy tla, bo sa zupelnie statycznymi obiektami :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RA Opublikowano 31 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 CytatCiekawe. Myslalem ze te odlegle ksiezyce to elementy tla, bo sa zupelnie statycznymi obiektami :/No tak nie jest przy dużej prędkości można dobrze zaobserwować jak te małe planety się powiększają. Niezłe wrażenie to daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Bo to jest dynamicznie zmieniające się tło. Planety i księżyce w X3 nie są obiektami 3D. Chcesz zobaczyć prawdziwy wielki obiekt 3D, to przeleć się do sektora Aldrin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ComradeJacob Opublikowano 31 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2010 Cześć wszystkim, jestem nowy na forum i mam nadzieję, że zawitam tutaj na dłużej Zaczynam w tym temacie, bo raz zrobiłem mały przekręt w postaci podkręcenia prędkości statku i starałem się wlecieć w Księżyc .Udało mi się to, tylko jakie było moje zdziwienie, gdy w 3/4 odległości zamienił się on w półprzezroczysty obiekt. Nie muszę chyba tłumaczyć, że nic, oprócz "Danger, entering atmosphere" i wielkiego BUM, się nie stało .Tego samego spróbowałem z Jowiszem. Niestety, lecąc z zawrotną prędkością 11 km/s przy SETA 1000% nic się nie stało. Planeta nawet się nie powiększyła, a leciałem jakieś 10 minut cały czas z SETĄ i podaną wyżej prędkością.A co dynamicznie zmieniającego się tła - ustawcie kamerę na Orbitalną Stację Obronną w Heretic's End tak, abyście widzieli planetę i maksymalnie oddalcie kamerę. Będzie widać, jak planeta "zmniejsza się". To samo tyczy się m.in. Ziemi, gdy ustawimy kamerę na Torus.Pozdrowienia! PSJeśli chodzi o sektor Aldrin - z moim zabójczym komputerem, lot Cerberem do Stoczni trwał jakieś pół godziny (jak się ma 5FPSów to co się dziwić ). A próbował ktoś oblecieć tego kolosa, znaczy się - asteroidę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_RA Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Ostatnio jeszcze sprawdziłem i te małe planetki w tle na Argon Prime też są obiektami i można się do nich zbliżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volvez Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Asteroido/cośtam w sektorze Aldrin przeleciałem dookoła Springblossomem gdyż szukałem do niego uzbrojenia.Przyznam, że trochę to trwało a i komputer mi trochę siadał w tym sektorze więc ta podróż nie była zbyt przyjemna.A propo obiektów 3d, to przyznam że gra po raz kolejny mnie zadziwiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucx Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Ale odkop Ja raz wleciałem ponad 7800km od najbliższej stacji jednak bez bram skokowych nie da się poruszać po świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chak510 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 I dlatego trzeba mieć skrypt free jump( skok kosztuje parę kredytów .No racja niezły odkop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyprioniusz Opublikowano 11 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Kiedy ja się w to bawiłem, doleciałem w którymś z argońskich sektorów do księżyca. Sektor (bramy skokowe i stacje) znajdują się niedaleko planety, księżyc jest stamtąd trochę mniejszy niż w sektorze na załączonym w pierwszym poście obrazku. Oczywiście oszukiwałem, co do prędkości statku Jakież było moje zdziwienie, kiedy lecąc ponad powierzchnią księżyca i robiąc screeny wyraźnie widocznych z niebios konstrukcji nagle teleportowało mój statek bardzo daleko od księżyca i, co dziwniejsze, od planety Planeta z księżycem wyglądały z tamtego miejsca na niewielkie obiekty gdzieś daleko w wirtualnej przestrzeni Akurat po tym skoku znalazłem się "bliżej" gwiazdy. Z nadzieją, że do niej da się dolecieć, zacząłem zmierzać w jej kierunku i tym razem po paru minutach teleportowało mnie za księżyc i planetę względem gwiazdy, ale na podobną odległość, co poprzednio Zacząłem lecieć w kierunku planety i po 20 minutach lotu teleportowało mnie w okolice księżyca, gdzie podróż rozpocząłem Zabawa była przy tym przednia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi