Jump to content

pauza produkcji fabryk w kompleksie

Detheroc
 Share

Recommended Posts

czy jest możliwa pauza produkcji fabryk w kompleksie

a chodzi tu o to że mam 2 elektrownie L,XL i 2 wytwórnie kryształów L i 2 fabryki komputerów ale to nie wszystko ]🙁

i jak chodzą 2 fabryki komputerów to mi nie starcza na 1 z wytwórni kryształów i odwrotnie i chodzi mi o to żeby wyłączyć(chwilowo) produkcje wytwórni kryształów 😁

PS:proszę o wyrozumiałość i z góry dziękuje za Pomoc

Chyba któryś z patchy dodawał taką możliwość. Ale teraz nie pamiętam dokładnie, na pewno został dodana możliwość podglądu fabryk w kompleksie, ale czy wyłączenie produkcji, to na 100% nie powiem, musiałbym sprawdzić, ale dziś chyba nie dam rady.

Aby móc wstrzymać lub wznowić produkcję w kompleksie należy przejść do sektora w którym posiadamy kompleks. Aby szybko tego dokonać należy wcisnąć klawisz (R) który uruchomi konsole z posiadanymi przez nas statkami i fabrykami. Następnie klikamy na zakładkę Stacje po czym wyszukujemy z listy interesujący nas kompleks i naciskamy (.) - kropka. Dzięki temu automatycznie zostaniemy przeniesieni do sektora w którym znajduje się nasz kompleks. Następnie klikamy na ikonę kompleksu lub jego nazwę na mapie sektora i aktywujemy konsolę z której wybieramy opcje Połączone stacje X - x oznacza ilość stacji z których składa się nasz kompleks. Gdy aktywujemy Połączone stacje otworzy się nam nowe okno w którym będą wypisane wszystkie fabryki jakie wchodzą w skład tego kompleksu. LPM otworzy nam nowe okno poleceń z którego wybieramy Konsola poleceń, dzięki temu ukaże się kolejne okno z którego wybieramy Wstrzymaj produkcje ponowne aktywowanie spowoduje wyświetlenie komendy Wznów produkcję. Jeżeli chcemy całkowicie wstrzymać produkcję w kompleksie musimy przeprowadzić taką operację w każdej z kolei fabryce, która wchodzi w skład tego kompleksu. No chyba że jest jakiś skrypt, ale o tym mi nic nie wiadomo.