Jump to content

X3TC a dzwięk 5.1 problem

Martius
 Share

Recommended Posts

Kupiłem niedawno głośniki w systemie 5.1 i mam problem bo nie działają mi wszystkie w TC.

przeglądałem jeszcze raz to forum i forum egosoftu i nie mogę nic znaleźć a spędzanie wolnego czasu tylko na szukaniu zamiast na graniu mnie zaczyna nużyć...Jeżeli ktoś wie jak lub jeżeli wogóle można uruchomić jakoś TC w trybie głosu 5.1 to proszę 😀

Podkreślam że w innych grach i odtwarzaczach filmów wszystko działa więc to nie wina sprzętu.

Szczerze czytając twój post, to z początku sądziłem że może nie masz jakiś odpowiednich sterów do kompa, ale skoro w innych grach działają kanały 5.1 to troszku jest to dziwne 😀 Obecnie gram na słuchawkach, ale wcześniej miałem 2.1, 5.1 i wszytko hasało jak powinno.

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś to opisz dokładnie problem na forum Ego w odpowiednim dziale, może znajdzie się ktoś kto spotkał się czymś podobnym i będzie mógł pomóc. Ja gram na 2 głośnikach (a raczej kolumnach, dźwięk mam podłączony do wieży) lub (częściej) słuchawkach. Nie bawiłem się jeszcze w 5.1.

Problem rozwiązany ale częściowo.

Musiałem skonfigurować kodeki audio tak żeby odtwarzały dźwięki w grach,tyle tylko że teraz muszę je przełączać bo reszta jakoś dziwnie chodzi a i szału w X'sie też nie ma.

Jak rozwiążę ten problem to napiszę,chociaż wiem już czego się uczepić.

ps.na forum ego inni mają ten problem ale na Viście a ja mam XP