Jump to content

Wersja 1.1 moda DDTC już dostępna

Yacek
 Share

Recommended Posts

Witam napotkałem mały problem po instalacji moda DDTC 1.1; ale problem do obejścia.

Chodzi o zapisy i auto zapisy które zostały wykonane w dodanym sektorze przez DDTC(Terran sektor X) - zapisy się nie uruchamiają i wywala błąd, problem jest mały i rozwiązania się od razu pokazało po wczytaniu zapisu w innym sektorze i poszło. A aby zachować zapisy z tego sektora należy je przepisać w starej wersji i dokonać zapisu w innym sektorze a potem wczytać w nowej wersji i to by było na tyle na gorąco 😀

Witam mam coś jeszcze ale tym razem przyszło z nowym DDTC

doszło kilka nowych profili startowych ale 3 z nich są opisane tym samym tekstem "=TextIDNotFound=" :

1 profil to umieszczony w Avarice teladianin z jednym TS Cormorant i M4 Talon i kasą 5000 cr

2 to umieszczony w Family Rhonkar split z jednym TS Krait superfrachtowiec; M4 Wenom i M5 Dartfish z kasą 150000 cr

3 to boron w sektorze Shining Currents z TL Posejdon, dwoma TS Firefly, M3 Dralthi MK3, Siren M4 i M5 Dartfish z kasą 500000

wszystkie te dane spisalem po wejsciu do gry profilem - nieznany poziom trudności i pozostałe dane przed rozpoczęciem profilu - co może być tego przyczyną nie wiem ale myślę że Yacek pomoże 😀 😀

Witam, mam małe pytanie odnośnie DDTC 1.1, czy muszę zaczynać gre od nowa, jeżeli wcześniej grałem na DDTC 1.0 i mam z niego save-y. Wszystko niby działa, ale nie wiem czy zostaną wprowadzone nowe statki, jeżeli nie zacznę gry od nowa?

Cytat

Nie musisz, wersja 1.1 jest kompatybilna z poprzednią i patchem 2.7Prawdopodobnie dopiero wersja 1.2 będzie wymagała nowej gry.

A przy wersji 1.1 Beta Deadly napisał, że wymaga nowej gry 😀

No i teraz mam zgryz bo bardzo spodobał mi się Pirate Patrols & Khaa'k Invasions 2.0 a niestety nie współpracuje on z DDTC 😀

Cytat

A przy wersji 1.1 Beta Deadly napisał, że wymaga nowej gry 😀

Bo to było przy becie 😀

Oczywiście zawsze lepiej zacząć nową grę, pewne zmienne globalne tylko wtedy się odświeżą, ale nie jest to konieczne. Konieczne może być przy wersji 1.2

Cytat

No i teraz mam zgryz bo bardzo spodobał mi się Pirate Patrols & Khaa'k Invasions 2.0 a niestety nie współpracuje on z DDTC 😀

Możesz użyć, jedynie nie będziesz miał statków transportowych obsługujących nowe fabryki DDTC. Wersja moda PP&K dla DDTC będzie w weekend.