uroboros Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Problem mam, niby dostałem pierwszy statek (mamut).Ale cóż z tego skoro nie mogę go użyć! Stoi taki sobie jakby porzucony niedaleko stoczni a ja nie mogę nic zrobić. To normalne? Trzeba coś jeszcze zrobić o czym nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Nie wiesz że istnieje FAQ, a w nim w punkcie 6 rozwiązanie Twojego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyberstorm Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 CytatNie wiesz że istnieje FAQ, a w nim w punkcie 6 rozwiązanie Twojego problemu.Ten problem jest nierozwiązywalny ... Mogę się tylko domyślać, że kolega uroboros używa mod'a w wersji 1.0 i chodzi o prezent ze stoczni w nieznanym sektorze (dostał Mamuta który jest nie do przejęcia - ani abordażem [kom], ani nawet SCS-em, bo ten nie wykazuje żadnego statku do przejęcia w sektorze). W wersji mod'a DDTC 1.1 jest jeszcze ciekawiej ... dostajesz Mamuta, którego nigdzie nie ma, po prostu dostajesz info o prezencie, masz to nawet w logu, a po statku ani śladu (Mamut jest rzadką formą podziękowania z tej stoczni, niemniej jednak nieraz się zdarza, a ja przy DDTC 1.0 miałem trzy takie "wiszące" Mamuty). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizard Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 CytatProblem mam, niby dostałem pierwszy statek (mamut).Ale cóż z tego skoro nie mogę go użyć! Stoi taki sobie jakby porzucony niedaleko stoczni a ja nie mogę nic zrobić. To normalne? Trzeba coś jeszcze zrobić o czym nie wiem?A ja kiedyś spotkałem się z innym problemem. A mianowicie na mapie Scorpa znalazłem porzucony TL. No to udałem się do tego sektora i co ukazało się moim oczom? A Argoński TL Mamut latał sobie na obrzeżach sektora z prędkością ~28/34km. Sądziłem że ktoś już go przejął, więc ponownie uruchomiłem mapę Scorpa i ten sam statek był w tym samym miejscu gdzie ten TL. |Skoro był porzucony to czemu ciągle latał ? Przejąłem go za pomocą skryptu SCS Suite. Tylko nie wiem czy ucierpiała na tym moja repka czy też nie. W każdym razie to było troszku dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 To dziwne, bo ja tego TL-a przejąłem SCS-em (w wersji 1.0). Ale może i tak być, nie będę się spierał. Najlepsze wyjście to zgłosić problem w temacie moda DDTC na forum Egosoftu: Version 1.1 of the DDTC Mod has gone live! lub jeszcze lepiej, bezpośrednio na forum DDTC w dziale błędów: DDTC Bug Reports.Co do latającego, opuszczonego TL-a, to dość częsty przypadek. Po prostu działa jeszcze na nim skrypt. Po wykonaniu zadania skryptu (najczęściej lotu do określonego miejsca w sektorze) statek w końcu zatrzyma się. Można takie statki przejmować bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 Ludziska w popłochu wysiedli a autopilot trzyma kurs.... oto i cała magia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi