mike Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Witam Czy istnieje możliwość przeniesienia kompleksu do innego sektora, mam TL i holownik z odpowiednim laserem ??? Jeszcze przy okazji mam stateczek "full wypas"(po za handlowymi mk3) przypisany do kompleksu co zrobić by latał i rozwoził automatycznie towary ???(oczywiście chodzi mi o towary produkowane w kompleksie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Co do pytania drugiego, zainstaluj albo Przedstawiciela Handlowego (Commercial Agent - jest w Bonus Packu 4.1.00), albo Extended Trade Software Commands. Ja używam z powodzeniem ETS, pozwala on wydać równocześnie jednemu statkowi kilka rozkazów typu "Kup po najlepszej cenie..." i "Sprzedaj po najlepszej cenie...", dzięki czemu może on zaopatrywać kompleks w Ogniwa i sprzedawać wszystkie wyroby produkowane w nim. Poprzez procentowe ustawienie ilości zapasu mamy wpływ na to jak często będzie latał jako zaopatrzeniowiec, a jak często sprzedawał towary. Przewaga na CA polega na tym że pilot nie musi się szkolić, tylko od razu wykonuje dokładnie swoje zadania.Możesz też mając Bonus Packa użyć Commodity Logistics Software/Logistyka towarów.Tak więc możliwości jest sporo, poczytaj najpierw o skryptach i sam zdecyduj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 CytatWitam Czy istnieje możliwość przeniesienia kompleksu do innego sektora, mam TL i holownik z odpowiednim laserem ??? Jeszcze przy okazji mam stateczek "full wypas"(po za handlowymi mk3) przypisany do kompleksu co zrobić by latał i rozwoził automatycznie towary ???(oczywiście chodzi mi o towary produkowane w kompleksie)Yacek wymienił praktycznie wszystkie sensowne możliwości. Każdy z tych skryptów działa trochę inaczej, jeśli nie wiesz który wybrać to napisz dokładnie co, jak i gdzie ma ten statek transportować, wtedy będzie łatwiej podpowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Całego kompleksu raczej nie da się przenieść do innego sektora, aczkolwiek za pomocą skryptu do którego zrobiłam spolszczenie Station Repacker umożliwi tobie załadowanie fabryk do ładowni twojego TL i przetransportowanie do innego sektora. Oczywiście uprzednio musisz opróżni zawartość towarów znajdujących się ładowni kompleksu.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Dzięki tego chyba szukałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKult Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 A nie wystarczy zwykłe polecenie sprzedaj towar za najlepszą cenę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 CytatA nie wystarczy zwykłe polecenie sprzedaj towar za najlepszą cenę ?A dokładniej to o co ci chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 CytatA nie wystarczy zwykłe polecenie sprzedaj towar za najlepszą cenę ?Nie zawsze. Powiedzmy że masz kompleks produkujący 2-3 lub więcej produktów. Musisz kupić i przypisać do kompleksu tyle TS-ów ile jest tych produktów, i każdemu wydać polecenie "Sprzedaj po najlepszej cenie..." Każdy z TS-ów będzie sprzedawał tylko jeden produkt. Do tego potrzebujesz przynajmniej jednego TS-a do zaopatrywania kompleksu w Ogniwa.Mając ETSC możesz mieć jednego TS przypisanego do kompleksu, który będzie sprzedawał wszystkie produkty kompleksu i równocześnie zaopatrywał go w Ogniwa. Będzie to robił w zależności od potrzeb (Ogniwa) i ilości produktów w magazynie kompleksu. Koszty mniejsze. Jak się dorobisz to możesz dodać stopniowo kolejne TS-y z takimi samymi poleceniami. Do tego piloci tych TS-ów będą ze sobą współpracować i nie będą latać do tych samych stacji.Czasami skrypty to fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelKult Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Faktycznie bardzo fajna opcja ale zastanawiałem się czy koledze nie chodziło właśnie o to jak zwyczajnie kazać statkowi sprzedawać towar z fabryki, podałeś dużo ciekawych rozwiązań ale powinieneś też podać podstawowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Podstawowe to ma podane w instrukcji. A na pytania na które odpowiedzi są w instrukcji nie odpowiada się. Chce Ci się przepisywać instrukcję na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Zainstalowałem bonus pack-a odpaliłem Commercial Agent ale mam kolejny problem wyznaczam towar do sprzedania wyznaczam odległość skoków max na 20, uruchamiam "pilota" i w statusie mam info że CAG w gotowości ale niestety nic się nie dzieje. Ten drugi skrypt też testuje w sumie przestałem myśleć o połączeniu 2ch kompleksów tylko jeden ze statków lata między nimi z towarem, tylko nie ładuje pełnej ładowni a przewozi po np kilkaset ogniw ? mimo że w elektrowni są zapasy i na pewno duże potrzeby w 2 stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Bo pilot się uczy. Pisałem o tym http://xudb.pl/topic/1239-re-przeniesienie-kompleksu-do-innego-sektora/#entry18522Ustaw mu na początek mniejszą odległość w skokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 CytatUstaw mu na początek mniejszą odległość w skokach.To nic nie da. Przedstawiciel handlowy może w ogóle zacząć pracować dla kompleksu mają odpowiednio wysoką rangę, bez tego będzie siedział bezczynnie w hangarze.Poszukaj trochę na forum, przy paru okazjach pisaliśmy o tym jak najlepiej szkolić tych pilotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 CytatTo nic nie da. Przedstawiciel handlowy może w ogóle zacząć pracować dla kompleksu mają odpowiednio wysoką rangę, bez tego będzie siedział bezczynnie w hangarze.tzn co wyznaczyć go do szkolenia jak pilota handlowego sektorowego a potem zamienić na CA ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 22 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 CytatCytatTo nic nie da. Przedstawiciel handlowy może w ogóle zacząć pracować dla kompleksu mają odpowiednio wysoką rangę, bez tego będzie siedział bezczynnie w hangarze.tzn co wyznaczyć go do szkolenia jak pilota handlowego sektorowego a potem zamienić na CA ????Zerknij do tego tematu: http://xudb.pl/topic/416-skrypt-commercial-agent/Pod koniec drugiej strony zaczynają się posty o metodach szkolenia pilotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi