Skocz do zawartości

Zaprojektowałem taki kompleks, co o nim myślicie ?

PawelKult
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jak wiadomo osłony można sprzedawać w dokach w nieskończoność tak że mam idealny rybek zbytu... Teraz stać mnie na część pierwszą a z czasem dobuduję resztę, zysk 1,5 miliona na godzinę czyli 6 minut na SETA przy byle jakim przelocie od stacji do stacji 😀

Część pierwsza:

Część druga:

Często buduję coś podobnego, zawsze się sprawdza 😀

Czasami, gdy planuję zbudować większą ilość kompleksów w tamtej okolicy, dzielę fabryki grupami tak jak to opisałem w temacie o skrypcie Commodity Logistics Software. Główny trzon znajduje się w Argon Prime, reszta jest rozsiana po okolicznych sektorach.

• 3 miesiące temu...

Fajny kompleksik 😀 Jeśli chodzi o kompleksy to najlepiej właśnie sprawdzaja sie samowystarczalne kompleksy. Później tylko wynajmujesz przestawicieli handlowych którzy sprzedaja twoje dobra za ciężka gotówkę i nawet się nie obrócisz a Twoje konto spóchnie co nie miara...

Ja osobiście założyłem sobie dwa warunki jeśli chodzi o kompleksy: po pierwsze kompleks musi być samowystarczalny, a po drugie muszę wykorzystywać maksymalnie zasoby z asteroid w danym sektorze.

Jestem właśnie w trakcie budowy takiego małego kompleksu: http://tinyurl.com/2fkg9gw

A później będę budował trochę większy: http://tinyurl.com/24t8yu4

Na razie buduję kompleksy po trosze pod katem fabuły HUB której nie ukończyłem w poprzedniej grze...

Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie imperium...

Całkowicie się zgadzam! Sam zainstalowałem ten skrypt ale jak szybko jak go zainstalowałem tak szybko go odinstalowałem. Bez tub kompleks po prostu wyglada brzydko... Ale oczywiście jest to rzecz gustu. Inna sprawa, że z pewnościa warto zainstalować sobie skrypt Factory Complex Constructor ponieważ niesłychanie ułatwia budowanie złożonych kompleksów a przecież to trygryski lubia najbardziej 😀 Ale patrzac na te screeny to masz już ten skrypt...

Nie używam skryptów. Wszystko co widzisz ustawiałem ręcznie. Z rurami jest bajzel, łączą się w dziwny sposób, tworzą się trzyczęściowe odcinki gdzieś gdzie mogła by być jedna rura. Np wszystkie fabryki osłon, tam najpierw jeden odcinek rury idzie w dół, potem do góry, nachodzi na siebie i wygląda jak jedna rura. A mogło by dopasować długość i iść jednym odcinkiem do fabryki wyżej. Niestety nie jest to przemyślane i nic się z tym nie zrobi w czystej grze, rury idą jak im się podoba. Miejscami wygląda to śmiesznie. A teraz zabieram się za zbieranie na Kobrę 😀

No, no - to szacunek - że ci chciało tak bawić z układaniem tego wszystkiego - fakt - tworzenie kompleksu w czystej grze może doprowadzić do pasji - dlatego mimo wszystko polecam skrypt FCC - spróbujesz - nie będziesz chciał wracać do starego budowania kompleksów - ja swoja droga też staram się nie korzystać z wielu skryptów a już na pewno unikam tych które w jakiś sposób ułatwiaja grę - ale zdarzaja mi się wyjatki i FCC jest takim wyjatkiem...

Cytat

Przymierzam się do zakupu GTX460 z 1GB ramu i ciekaw jestem jak się tu będzie zachowywać. Grfa powinna pociągnąć takie skomplikowanie.

W temacie demo TC, same testy na końcowych stronach tematu pokazały iż karta graficzna ma tu w sumie znikome znaczenie. Cała matematyka jest zrzucona na procesor. a tak rozbudowane kompleksy to prawie sama matematyka. 😀

Rury to kwestia gustu, mnie osobiście ich brak nie przeszkadza, bo fabryki stawiam tak ciasno, że praktycznie nie widać przerw, a FPS prawie nie spadają.

Co do kwestii wydajności, jak wspominał Konrad karta graficzna niewiele pomoże. Przy parudziesięciu/paruset połączonych ze sobą fabrykach każdy sprzęt dostanie zadyszki. Wystarczy zerknąć na forum Ego i poczytać narzekania ludzi, którzy grali w najnowsze tytuły z max detalami, a przy X3 ich platformy za kilka tysięcy $ powiedziały pfffff 😀

Pamiętam, że gdzieś widziałem moda zmniejszającego ilość polygonów w tych rurach. Testował to ktoś kiedyś ?

• 6 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...