Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Jak zauważył i poinformował na czacie Sorkvild, dostępny jest już Bonus Pack 4.1.0 do TC.Skrypty jakie dodaje BP: * Commercial Agent - Przedstawiciel Handlowy, reprezentuje swoją Bazę, będzie kupować i sprzedawać towary dla Bazy w określonym zasięgu skoku. * Commodity Logistics Software MK1 - Oprogramowanie to pomaga pilotom w koordynowaniu ich wewnętrznej Logistyki Produkcji. Pozwala na zbieranie zamówień od różnych odbiorców w obrębie przedsiębiorstwa oraz koordynowanie ich działań z wybranymi dostawcami. Dlatego też możliwe jest dostarczenie produktów przez kilku dostawców do różnych odbiorców. * Commodity Logistics Software MK2 - Oprogramowanie to pozwala pilotom zaplanować trasy handlowe. Pilot będzie miał za zadanie poruszać się po danej trasie, oraz będzie posiadał odpowiednie polecenia transferów towarów w każdym przystanku pośrednim. Dzięki temu pilot będzie wypełnianiał specjalne zadania dla firmy, a nawet w różnych innych stacjach. Trasa handlowa będzie realizowana, aż pilot otrzyma nowe rozkazy. * Dockware Manager - Polecenie to dodaje lub usuwa dany towar do DOK-u lub Kwatery Głównej. Polecenie to może również ustawić limit ilości danego towaru w DOK-u lub Kwaterze Głównej, pod warunkiem że limit nie jest wyższy niż całkowita przestrzeń ładunkowa. Przedstawiciel Handlowy, piloci z Logistyką Towarów i Handlowiec Ekonomiczny będą respektować te limity. * Missile Defense Mosquito - To oprogramowanie umożliwia zaawansowaną ochronę przed rakietami na mniejszych statkach. Wymaga Rakiet Moskito, jak również Bojowego Oprogramowania MK1 i MK2. Wszystkie te trzy rzeczy mogą być kupowane w Dokach Zaopatrzeniowych różnych ras. * Turbo Boost - Dopalacz MK1 i Mk2 pozwala małym lub dużym statkom na osiąganie prędkości większych niż dopuszczalne. Wymaga do działania Ogniw Słonecznych.Jeśli ktoś miał wcześniej zainstalowane skrypty lub skrypt dodawany przez BP. polecam go wcześniej (ten skrypt) odinstalować. Skrypty w BP mają inne pliki, korzystają tez z innego pliku tekstowego, co może prowadzić przynajmniej do readtextów.Spolszczenie BP dostępne już na Mamucie (uwaga, tłumaczone na sucho, może będą jakieś błędy), link do spolszczenia jak zwykle w temacie o spolszczeniach.X³TC All In One Bonus Package (v4.1.0) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Należy zwrócić uwagę, że teksty w BP mogą się delikatnie zmienić. Ale to już uwaga do tłumacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Spoko, będę sprawdzał, ale za tłumaczenie zabiorę się w długi weekend, więc proszę o cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Ok, poprzedni robiłem ja, ten jest Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Hola, mam juz zainstalowana obrone mosquito oraz turbo. Te skrypty wrzucilem sobie duuuzo wczesniej, musze je teraz usunac by zaintalowac bonusa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Ja też mam, mam tez Comercial Agent. Chyba lepiej usunąć stare skrypty. Jeszcze nie instalowałem BP. Wiem na razie tylko tyle że ma jeden wspólny plik tekstowy dla wszystkich skryptów, więc z tłumaczeniem będzie trochę roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Poprzednie Mosquito wymagało EMP. Teraz już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 CytatPoprzednie Mosquito wymagało EMP. Teraz już nie.Kto Ci to powiedział? Ja Moskito używałem od czasu ukazania się tego skryptu, a nigdy nie miałem EMP, teraz też nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Ok, pomyliło mi się z Jump Drive Kits... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 1 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2010 Jeśli ktoś miał wcześniej zainstalowane skrypty lub skrypt dodawany przez BP. polecam go wcześniej (ten skrypt) odinstalować. Skrypty w BP mają inne pliki, korzystają tez z innego pliku tekstowego, co może prowadzić przynajmniej do readtextów.Spolszczenie BP dostępne już na Mamucie (uwaga, tłumaczone na sucho, może będą jakieś błędy), link do spolszczenia jak zwykle w temacie o spolszczeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Cytatuwaga, tłumaczone na sucho, może będą jakieś błędyNo i wykrakałem.Bardzo wszystkich przepraszam, szczególnie tych, którzy pobrali moje spolszczenie.Plik miał jedną drobną wadę (brak jednego znacznika <), która powodowała że nie był widziany przez grę.Nowy plik, już poprawny jest na Mamucie.W przypadku zauważenia innych problemów, proszę o info.Jeszcze raz przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Kolejna poprawka tłumaczenia wystawiona na Mamucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Tak prawdę mówiąc to ten BP jest do niczego. Dlaczego? Bo zawiera stare wersje skryptów BP zawiera Commercial Agent w wersji 3.2.20, a tymczasem najnowsza wersja to 3.3.03BP zawiera Commodity Logistics Software Mk1 i Mk2 w wersji 3.3.01, a tymczasem najnowsza wersja to 3.2.04 (tu coś namieszali z numeracją)BP zawiera DokWare Manager w wersji 3.1.04, a tymczasem najnowsza wersja to 3.1.05Aktualizacja pojedynczych skryptów może być problemem dla mało doświadczonych, BP używa jednego wspólnego pliku tekstowego dla wszystkich skryptów, uaktualnienie jednego skryptu może pociągną za sobą konieczność dogrania odpowiedniego spolszczenia.Do tego aktualizacja odpowiednich bibliotek, bez których najnowszych wersji nowe wersje skryptów nie będą działały.Jak dla mnie to instalacja BP mija się z celem, kto chce może wybrane lub wszystkie skrypty z BP zainstalować osobno w najnowszych wersjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 No wlasnie Yacek, dzieki za ta cenna informacje. Myslalem, ze skrypty sa w naswiezszych wersjach i takie mialem je zainstalowane dotychczas. Usunalem je i zainstalowalem BP dla wiekszej wygody, a teraz widze ze Egosoft w tej paczce przemycil "nieswieze" skrypty. Niezle sie wkurzylem, gdy przeczytalem powyzszy post Yacka :/ Poki co opisalem te sprawe na forum, a w najblizszym czasie wywale w cholere ta paczke. Wielki mi Bonus Pack, raptem piec skryptow i to w dodatku starych. Nie instalujcie tego, lepiej skrypty instalowac sobie osobno ma mamy nad tym wieksza kontrole jesli chodzi o aktualizacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Przygotowałem własnego BP zawierającego wszystkie skrypty z BP 4.1.0 w najnowszych wersjach + ich spolszczenia. Jak tylko przetestuję działanie paczuszka znajdzie się na Mamucie.A może macie jakieś propozycje jakie skrypty i ich spolszczenia dodać do paczki?Moje propozycje to:Community Configuration MenuEconomy and Supply TraderExtendent Trade Commands Software Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Bardzo dobry pomysł.A co powiecie na wysłanie do Ego spolszczenia do tego BP 4.1.00? Niech mają. My będziemy mieć własny BP dobrany jak trzeba. I spolszczony od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Dobry pomysl. Ja proponuje skrypty popularne.- Station Trader Camper (Cycrow)- Move to coordinates (Cycrow)- Sat. Early Warning (Cycrow)- Jump to me- Numeric Race Rank Titles- - Marauder Stocznia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 3 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 A ten Camper w ogole działa ? klikam w ustawieniach AI i qpa nic się nie dzieje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 CytatBardzo dobry pomysł.A co powiecie na wysłanie do Ego spolszczenia do tego BP 4.1.00? Niech mają. My będziemy mieć własny BP dobrany jak trzeba. I spolszczony od razu.Wczoraj wysłane do Xenon_Slayer, po wcześniejszych ustaleniach, jaki będzie efekt naprawdę to zobaczymy.CytatA ten Camper w ogole działa ? klikam w ustawieniach AI i qpa nic się nie dzieje :/Działa, ale głupie, ustawiasz TS-a aby kupił Ci jakąś broń, którą potrzebujesz dla Swojego statku, broń pojawia się w fabryce, a ten po kilku godzinach oczekiwania informuje Cię że nie może jej kupić bo jest niekompatybilna z jego statkiem. Więc i tak musisz kupić mu ręcznie.PS. Masz problem z tym skryptem, pisz w temacie o skrypcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Bonus Pack przygotowany, na razie tylko te skrypty co w BP Ego. Testy jak na razie poprawne, nawet Ware Manager działa lepiej. Jutro będzie na Mamucie. Kto chętny do przetestowania?W dalszej kolejności będę dodawał kolejne skrypty, ale tylko te przydatne dla wszystkich, więc odpada NPB Bail, skrypty z wrogami (RRF, MBRR, IR itp.)Nadal czekam na propozycje skryptów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 4 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 CytatCytatBardzo dobry pomysł.A co powiecie na wysłanie do Ego spolszczenia do tego BP 4.1.00? Niech mają. My będziemy mieć własny BP dobrany jak trzeba. I spolszczony od razu.Wczoraj wysłane do Xenon_Slayer, po wcześniejszych ustaleniach, jaki będzie efekt naprawdę to zobaczymy.No i mamy efekt, jest dostępna wersja 4.1.01 Bonus Packa zawierająca moje spolszczenie wysłane do Xenon_Slayer Podziękował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sunairam Opublikowano 16 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Ostatecznie w wersji 4.1.01 Bonus Packa są uaktualnione skrypty z 4.1.0 czy zawiera także jakieś dodatkowe , bo temat się urwał 2 lata temu i ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loko Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Ja mam pytanie a propos Bonus Packa. Czy po jego zainstalowaniu grę muszę zaczynać od nowa czy mogę grać na obecnych sevach z zainstalowanym bonus packiem ?Edit: Ech Przepraszam za zamieszanie już ogarnąłem. Wszystko śmiga jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Nie ma żadnych przeciwwskazań. Graj śmiało kontynuując swój zapis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klon76 Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 WitamPrzepraszam że wychodzę z tak banalnym pytaniemale jak do .......nędzy włączyć ten cholerny Turbo boster - uprzedzając odpowiedzi mam zakupione oba a latam Hyperionem Zwiadowcą i posiadam ogniwa elektryczne na pokładzie.Przejrzałem też Panel Sterowania i nic,klapa.Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi