krzychufizjo Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Witam Jestem początkującym stoczniowcem i mam w związku z tym pytanie. Jak mianowicie zmienić klasę okrętu przy pomocy ship creatora? Dla przykładu chciałem z argońskiego Tytana zrobić okręt klasy TS, ponieważ nie posiadam jeszcze odpowiedniej reputacji żeby kupić go jako M2. Wszystkie inne perametry zostawiłem nie ruszone - no, może zmieniłem mu trochę osłony Próbowałem zmienić jego klasę w Customize Ship w oknie "ship class". Niestety, po zainstalowaniu statku w grze nadal nie mogę go kupić choć edycja osłon się udała i statek pokazał się w stoczni.Podejrzewam że robię coś źle, albo nie robię tego w ogóle. Wie ktoś może jak należy to zrobić poprawnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Co z tego, ze zmienisz klasę statku? Cena pozostanie taka sama.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychufizjo Posted April 6, 2010 Author Share Posted April 6, 2010 Nie chodzi mi o kasę, bo mam jej w bród. Chciałbym móc po prostu kupować największe statki już teraz a nie czekać aż mi reputacja na to pozwoli, bo teraz strasznie powoli to idzie do przodu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Spróbuj zmienić wymagany do zakupu poziom reputacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted April 6, 2010 Share Posted April 6, 2010 Skoro masz kasy w bród to poszukaj w BBS możliwości dania kasy na fundację, daj pare mln i reputacje skacze aż miło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychufizjo Posted April 7, 2010 Author Share Posted April 7, 2010 Gram w podstawową wersję Reunion, a możliwość wpłacania datków jest chyba dopiero po zainstalowaniu XTM, bo nigdzie nie znalazłem nigdy możliwości wpłacania. Gram w tę grę już ponad 2 lata - z przerwami oczywiście, i nie mam serca teraz rzucić wszystko i zaczynać od nowa No i właśnie chciałbym się spytać gdzie znaleźć te wymagania potrzebne do zakupu statku, gdzie to jest??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 W czystym reunionie też chyba jest taka opcja, z tego co pamiętam. A jak nie to podbij repkę uczciwie. Jak masz w FAQ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tizonsk16 Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 CytatGram w podstawową wersję Reunion, a możliwość wpłacania datków jest chyba dopiero po zainstalowaniu XTM, bo nigdzie nie znalazłem nigdy możliwości wpłacania.XTM do tego nie jest potrzebny.Grałem w "czyste" Reunion i ofert wpłacania datków wiałem po uszy najcześciej w głownych sektorach ras. Np Argon Prime, Kingdom End, Paranid Prime itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 Wpłaty na rzecz fundacji w zamian za reputację wprowadza patch (2.0.02) lub BP, a nie XTM-em. Grasz dwa lata w podstawową grę X3R i nie masz wystarczającej reputacji aby kupić M2 u Argonów? Dziwne, ja po dwóch miesiącach gry mogłem. Ja na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się tylko zainstalował patche, BP, XTM-a i zaczął nową grę. Będzie ciekawiej i lepiej. Ale ja to dziwny jestem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cerber Posted April 7, 2010 Share Posted April 7, 2010 CytatWpłaty na rzecz fundacji w zamian za reputację wprowadza patch (2.0.02) lub BP, a nie XTM-em. Grasz dwa lata w podstawową grę X3R i nie masz wystarczającej reputacji aby kupić M2 u Argonów? Dziwne, ja po dwóch miesiącach gry mogłem. Ja na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się tylko zainstalował patche, BP, XTM-a i zaczął nową grę. Będzie ciekawiej i lepiej. Ale ja to dziwny jestem.NIe tylko ty. Ja po 1,5 roku gry z XTM zacząłem od nowa, ponieważ nie pasowały mi pozostałości w menu i kilka stacji pozostałych po wywalonych skryptach . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzychufizjo Posted April 9, 2010 Author Share Posted April 9, 2010 No u mnie ta reputacja idzie bardzo wolno, mimo że mam spore obroty w gotówce. Nie wiem dlaczego tak jest. Ale zrobię jak radzicie: uaktualnię grę (bo teraz grałem na wer. 1.4) i doinstaluję bonus pack. Jak nie ma potrzeby oszukiwać to nie będę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted April 9, 2010 Share Posted April 9, 2010 Dodaj od razu XTM-a, naprawdę warto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arw1 Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Yacek, jeśli ty za dziwnego sie uznajesz, to co ja mam powiedzieć? Przez 3 lata latałem jedynie Pogromcą z - aż - 1.500kr. Wszystko co miałem leciało w naprawę.... Nainstalowałem modów, skryptów, kij wie czego jeszcze, i to samo.... W X3TC się dopiero wzbogaciłem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts