Revan Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Jakby wyszła jeszcze nowsza wersja tego skryptu mógłby umożliwić granie na starych zapisach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 CytatJakby wyszła jeszcze nowsza wersja tego skryptu mógłby umożliwić granie na starych zapisach.Nie bardzo rozumiem? Ja zawsze grałem na starych save po instalacji nowszej wersji moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revan Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 SpoilerUwaga, nowa wersja jest nie kompatybilna ze starymi zapisami gry Sam tak napisałeś. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Tak, ale dotyczyło to starej wersji 1.8 i było związane ze zmianami wprowadzonymi w pliku TShips przez Egosoft w patchu 2.7. Trzeba doczytać się do wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revan Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 A to taki bajer. I się tak martwiłem , że stracę te moje okręty i kasę . Muszę się jeszcze duuuuuużo dowiedzieć. Ale dzięki za informację . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Tak czy siak, pojawiła się właśnie nowa wersja 1,93 z poprawionym błędem wykrytym w wersji 1.92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revan Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 A jaki to był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zobacz do ostatnich postów w temacie moda na forum Egosoftu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revan Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Dzisiaj to sobie zainstalowałem i nie mogę wczytać poprzednich zapisów. (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Spróbuj wrzucić poprzednią wersję, wsiąść w statek, który nie został dodany/zmieniony przez mod i skoczyć do pustego sektora. Dopiero wtedy zapisz grę, zamknij ją i zastąp moda nowszą wersją.Ja tak zawsze robię i wszystko jest OK.Jakiej wersji używałeś wcześniej ? W readme autor pisał, że przy update ze starszych (1.79 i niżej) trzeba ręcznie usunąć kilka plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xsoner Opublikowano 19 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 (edytowane) Witam.Pobrałem X-tra ship/station pack i po paru chwilach testów stwierdziłem że dobrze by było gdyby dało się mieć tylko kilka wybranych statków.Nie mam pojęcia jak się za to zabrać, liczę na waszą pomoc Z góry dziękuje.PS. Szukałem instrukcji ale nic nie znalazłem Post przeniesiony.Pisz posty w odpowiednich działach i w odpowiednich tematach (jeśli już są). YacekJuż sobie z tym poradziłem, pokombinowałem i wyszło Edytowane 19 Maja 2011 przez xsoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Medyk Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Mam pytanie, czy mod cadiusa nie zmienia przypadkiem parametrów pozostałych statków ziemian? W moim vidarze moge zadokować 1 statek, podobnie z innymi modelami gdzie dotychczas nie było możliwosci dokowania statków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Medyk Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Dobrze wiedzieć. Jakoś tego nie doczytałem na angielskej stronie . Dobrze że w tym modzie i tak interesują mnie bazy na asteroidzie . Ziemskie statki z przegientych stały sie zgiente. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Ponieważ temat o modzie Cadiusa na forum angielskim został zamknięty, Cadius założył nowy temat o modzie: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=308762PS. Na Mamucie jest obecnie spolszczenie do najnowszej wersji moda 1.94. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henryk5pio Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Yacku, na mamucie jak wpiszę w wyszukiwarkę "Cadius" pojawia mi się, że jest "[TC] Cadius Shippack 1.92" A nie 1.94, czy to znaczy, że po prostu podmieniłeś spolszczenie z 1.92 na 1.94 ale nadal nazywa się ono [TC] Cadius Shippack 1.92? Bo data utworzenia to 04/03/2010 09:57 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Pewnie tak. Bo ja to pamiętam?Ściągnij i zobacz. Będą readtexty - źle, nie będzie - dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henryk5pio Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Eno... Yaaacku, nie żartuj nooo... Nie chcę potem na nowo instalować X3TC A mógłbyś wrzucić teraz, tak jeszcze raz, to spolszczenie na mamuta?? Ale w v1.94? Byłbym Bardzo Wdzięczny i sądzę, że nie tylko Ja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Napisz, że jest 1.94 i po temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henryk5pio Opublikowano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Najpierw wrzuciłem plik 9951-0048L z katalogu "t" X-tra Shippacka, a jak zobaczyłem Twój (o 0,1kb większy) to Twój z Mamuta. Na razie read-textów nie mam, opisy się przewijają (ta co idą na dole na pasku gdy mamy podświetloną jednostkę w stoczni), w okienku obok dane statków też są. Jak coś będzie źle to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 W dniu 18.12.2011 o 22:29, LeWaR napisał:Napisz, że jest 1.94 i po temacie Przecież kilka postów wyżej napisałem http://xudb.pl/index.php/topic/1085-mod-x-tra-shipstation-pack-prev-cadius-ship-pack/page__view__findpost__p__31021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henryk5pio Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Mam jeszcze dwa pytanka...1) Czy da się "podkręcać" dodane przez Cadiusa statki za pomocą skryptu "Traveling Mechanic" ?2) Czy mając skrypt "Utilize and Repair Debris" mam szansę, że zreperowany statek to będzie jeden z dodanych przez Cadiusa? Jeśli tak to czy okręty Xenońskie i Khackie też są możliwe?PS Jeszcze jedno, dziwna sprawa, gdy wejdziemy w zakładkę "compatible guns" w X3 Editor 2 w statkach: Ocelot, Taipan, Acinonyx, Adder i Anaconda to widać, że mają pustą listę "compatible guns" a Drake i obydwa Cougary mają przypisane pewne bronie laserowe na ltejże liście. To samo jest w wypadku niektórych statków Kha' ak jak wszystkich trzech Xenońskich i innych ras (lista pusta). O co Tu chodzi?? Czy one nie mają przypisanego uzbrojenia, czy też ja coś tu źle rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henryk5pio Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Ekhm, przepraszam, że piszę post pod postem... ale zna ktoś odpowiedź na moje pytania?? Mógłby ktoś może w X3 Editor 2 spr. czy i on ma puste listy "compatible guns" w niektórych statkach z X-tra Shipstation pack 1.94?? Bo nie wiem czy tak ma być, czy może u mnie jest coś skopane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Sprawdź w grze, nie musisz kupować statku, wystarczy jak wejdziesz z poziomu stoczni do informacji o statku. Editorem bym się nie sugerował, bo może masz go źle skonfigurowanego i np. przeglądasz plik TShips z moda, a bronie masz z czystej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henryk5pio Opublikowano 22 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2011 Yacku, faktycznie, w pliku TShips.pck z X-Tra Shippack.cat nie ma wpisanych broni (przynajmniej nie w każdej jednostce, jak już wcześniej pisałem), natomiast w grze są w encyklopedii, po tym jak "spotykamy" statek w stoczni Spr. na Cyklopie, więc zakładam, iż z innymi jest tak samo. Niestety nadal nie wiem czy można je normalnie "podkręcać" u latajacego mechanika, chociaż przypuszczam, że tak W końcu statek to statek, lecz trochę czasu minie nim to spr. Natomiast mam duże wątpliwości czy "Utilize and Repair Debris" pozwoli mi reperując złom "przypadkowo" uzyskać jeden z Cadiusowych okrętów, oraz czy można też tym sposobem zdobyć statki Xenonów lub Khaaków.Aaaa... tak z innej beczki, czy jest może wiadomo co w kolejnym updacie szykuje Cadius ?? I czy Cadius "arbitralnie" tworzy statki i stacje, czy też jak ktoś coś mu podpowie to on czasem wprowadza to do modu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi