Jump to content

Sztuczki, kruczki i ciekawostki

Prowler
 Share

Recommended Posts

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...

Mała uwaga do sztuczki z klonowaniem opisanej przez Yacka.

Kiedy potrzebujemy jakiejś broni, której nie ma w DOKu do kupienia, ale jest na liście (np. Działo Fali uderzeniowej - 0/2), to mając chociaż jedną sztukę interesującej nas broni i tak możemy ją rozmnożyć, sprzedając ją do DOKu, a następnie kupując statki i je w daną broń zaopatrując, tak jak Yacek opisał.

Trzeba jednak pamiętać że broń musi być obecna na liście produktów, która pojawia się po wciśnięciu combo "i - u" (informacje o stacji)

Próbując rozmnożyć np. Pulsacyjne Działo Fotonowe w sektorze Mars, stracimy je, ponieważ stacja kupi to działo, ale nie zostanie ono na liście.

• 4 months later...

Znalazłem coś dziwnego w grze...

Można chyba zdobywać stopnie bojowe nie oddając żadnego strzału, wystarczy stanąć jakimś statkiem z dobrą osłoną pod jakąć stacją, jestem szeregowym bo rozwaliłem przypadkowo 2 statki w ciągu 5 minut które chcąc zadokować na stacji się o mnie rozbijały 🙁 Znalazłem to przypadkowo kiedy sie "odbiłem" ze stacji i obmyślałem plan co robić.

Nie wiem dlaczego mi przyznają za to stopnie bojowe, nie byli to ani piraci ani nikt z moich przeciwników, więc prawdopodobnie to jest błąd gry.

No sorry ale dla mnie to trochę dziwne, że niszcząc statki "przyjaciół" podwyższa nam się ranga, spróbowałem sobie z cywilem i też sie mi podniosła, popoluję więc sobie na cywilii i podniosę na maxa....

To tak jakby za zabijanie swoich na wojnie dawali awanse....

Ranga bojowa określa twoje zdolności zdobyte w walce (w niszczeniu,zabijanie). Nie ma znaczenia kogo. Przyjaciel w każdej chwili może stać się wrogiem, szczególnie jeśli będziesz atakował jego statki. Niszczenie statków jakiejś rasy oznacza spadek reputacji u tej rasy. Pamiętaj o tym.

A na zanim podniesiesz range bojową na maxa (do poziomu X-TREME) to jeszcze dużo wody w Wiśle upłynie. Z każdym kolejnym poziomem rangi bojowej, do zdobycia następnego potrzeba więcej punktów.

• 3 months later...
W dniu 16.12.2012 o 06:41, chak510 napisał:

Dodaj IR i ustaw na maxa to będziesz dziennie niszczył po 100-200 M1 i M2 ( masakra dla procesora ) .

no tu zdeka przesadziles ...co prawda IR generuje wiecej M1 i M2 ale nie do tego stopnia zeby ubijac 100-200 dziennie, poza tym z IR znacznie trudniej jest je ubic M1 i M2 bowiem przy odwecie IR zasypuje Cie drobnica M3 , a nie daj ....... jak w sektorze jest jeszcze stocznia...

.. kilkanaście M1/M2 to TAK...........ale nie jedna czy dwie setki 😈

• 11 months later...

Witam. Odnośnie trikòw i kruczkòw. Gram nadal w czyściocha X3TC. Jak pozbyć się Xenońskiej stacji raz na zawsze w sektorze Xenonòw ? Ostatnio rozwaliłem jedną obok Teladian, a ta po jakimś czasie się znòw pojawiła. Czy mam rozwalić w innych sektorach X ich wszystkie stocznie ? Pozdrawiam.

No właśnie, tego się obawiałem. To nie to co było w XBTF. :/ To chyba się oni nigdy nie wyniosą, a co za tym idzie, szkoda mojej floty jak zniszcze stacje w sektorze X zaraz przy 18 bilions. A tam przy gate N ustawiłem swoją stację. A może by ją zniszczyć, i dokładnie na jej miejscu ustawić swoje kręcidło. 😀