K3NZO Posted March 19, 2010 Share Posted March 19, 2010 Spos贸b na relatywnie tanie .. ale przede wszystkim szybkie pozyskanie asa Marine Kupujemy statek oferowany przez NPC ( normalnie z misji, znak dolara ) klasy przynajmniej M6. Ja zwykle kupuje w Argo艅skim sektorze M148 od go艣cia w stoczni Centaura - za oko艂o 4-6mln. Na jego pok艂adzie, zawsze jest jeden 5 gwiazdkowy marine ( 5 gwiazdek w wszystkim lub wi臋kszo艣ci pozycji w tym w walce ). Polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wou Posted March 19, 2010 Share Posted March 19, 2010 CytatJeszcze jedna ciekawostka.W trakcie fabu艂y Goner贸w, w pewnym momencie mamy 艣ledzi膰 piracki statek. Statek BlastClaw Prototyp pojawia si臋 w sektorze Merchant Heaven. Obok niego mo偶na znale藕膰 kilka kontener贸w z ciekaw膮 zawarto艣ci膮, pilota pod膮偶aj膮cego zygzakiem do najbli偶szej stacji i opuszczony przez tego pilota statek (je艣li dobrze pami臋tam to jest to Tukan Tragarz). Statek jak statek, ale przez b艂膮d w pliku MD, ma on, podobnie jak wszystkie statki z fabu艂 zablokowany poziom kad艂uba na 93%. Statek mo偶na przej膮膰 i b艂膮d ten wykorzysta膰, wszak to statek niezniszczalny.Jak wykorzysta膰? To zale偶y od nas, mo偶na np. pos艂a膰 go wrogiego sektora (Xenoni, Kha'ak), poczeka膰 a偶 wszystkie wrogie statki w sektorze zleca si臋, aby go zniszczy膰 (co im si臋 nie uda, ale zaj臋cie b臋d膮 mieli) i samemu wlecie膰 do sektora. Wykonanie zadania np. z misji fabu艂y, b臋dzie dziecinnie 艂atwe, sektor b臋dzie czysty od wrogich jednostek, kt贸re b臋d膮 zaj臋te atakowaniem naszej przyn臋ty w postaci Tukana Tragarza.Pomys艂 brzmi przednio, ale jak przej膮膰 ten statek? Nie ma niby pilota, ale lata sobie po sektorze te 27m/s. Marines nie u偶yje na ts, w skafandrze nie ma opcji "przejmij", pr贸buje sma偶y膰 go jonami i czym popadnie, te偶 nie widz臋 rezultatu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted March 19, 2010 Share Posted March 19, 2010 U mnie zawsze stoi w jednym miejscu. A przej膮c mo偶na SCS-em. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wou Posted March 19, 2010 Share Posted March 19, 2010 Hmmm. U mnie hasa sobie po ca艂ym sektorze. Zewn臋trznych skrypt贸w nie instalowa艂em, a instalowanie jakiego艣 tylko po to, 偶eby dosta膰 niezniszczalny statek raczej nie pasuje mi do filozofii grania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniek2402 Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 witam. ja znalaz艂em przez przypadek jeden spos贸b na odnowienie stanu os艂on przydatne podczas walki... . np. podczas walki gdy dostajemy 艂omot od wrogich jednostek zawsze mo偶na jako艣 si臋 na chwile urwa膰 na w miar臋 bezpieczna odleg艂o艣膰 i je艣li mamy w 艂adowni oboj臋tnie jaka nieprzydatna os艂on臋 to mo偶emy ja wyrzuci膰 i zebra膰 z powrotem do 艂adowni po zebraniu owej os艂ony swoje na statku mamy na poziomie 100% dzia艂a tez gdy si臋 wyrzuci os艂on臋 zainstalowana na statku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LeWaR Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 Znane, ale cz臋sto o tym si臋 zapomina w ferworze walki. Dzi臋ki za przypomnienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted April 13, 2010 Author Share Posted April 13, 2010 Dopisa艂em Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vrihedd Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Spos贸b na niewielk膮 popraw臋 reputacji bez zbytniego zawracania sobie g艂owy.Potrzebujemy SCS (Salvage Command Suite - by膰 mo偶e zwyk艂e SC Software wystarczy).Je艣li si臋 nie myl臋 za zebranie astronauty z kosmosu i dostarczenie do jakiej艣 bazy ro艣nie nam reputacja u rasy, z kt贸rej pochodzi 贸w rozbitek. Spos贸b ten wymaga od nas jednak nieco uwagi.艁atwiej osi膮gniemy efekt przejmuj膮c astronaut臋 przy u偶yciu SCS - skrypt automatycznie kieruje delikwenta do bazy a my po jakim艣 czasie dostajemy komunikat o nagrodzie - np. 6242 pkt. reputacji u Boron贸w (za jednego pilota) po rozgromieniu pirackiego nalotu na stacj臋. Jedyne co musimy zrobi膰 to po przej臋ciu porzuconego statku po艣wi臋ci膰 jeszcze chwilk臋 na jego pilota znajduj膮cego si臋 obok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 CytatSpos贸b na niewielk膮 popraw臋 reputacji bez zbytniego zawracania sobie g艂owy.Potrzebujemy SCS (Salvage Command Suite - by膰 mo偶e zwyk艂e SC Software wystarczy).[...] a my po jakim艣 czasie dostajemy komunikat o nagrodzie - np. 6242 pkt. reputacji u Boron贸wSCS nie ma takiej opcji, tylko SCS Suite. 6242 pkt za jednego pilota to wzrost o kilka szczebli w reputacji, mo偶na to zmieni膰 w konfiguracji SCS Suite, domy艣lnie ustawiony jest mno偶nik x5, ja u偶ywam x1 i za jednego pilota dostaje max. 90 pkt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vrihedd Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Dzi臋ki za informacj臋, nie zauwa偶y艂em, 偶e w ustawieniach SCS jest taka opcja. Teraz te偶 sobie zdj膮艂em mno偶nik.Podana przeze mnie warto艣膰 ponad 6k za jednego pilota by艂a dotychczas najwi臋ksz膮, ale nawet dziel膮c j膮 przez 5 uzyskujemy 1200 pkt. Dla pocz膮tkuj膮cego pilota gra warta 艣wieczki.Oczywi艣cie w wi臋kszo艣ci wypadk贸w nagroda i tak nie przekracza艂a 100-200 punkt贸w ale i to wystarczy艂o, 偶eby z -1 u Paranidian podskoczy膰 do +4 bez wykonywania dla nich 偶adnej misji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Dla jednych to dobrze, dla innych 藕le. Ja u偶ywam dodatkowo skryptu na zmniejszenie przyrostu reputacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 No w艂a艣nie Yacek du偶o wie, bo du偶o je Bo ja o tym nie wiedzia艂am x 6 Leszek w lod贸wce 3 zatopione I jeszcze sie trzymam twardo blatu wow rekord Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorkvild Posted April 16, 2010 Share Posted April 16, 2010 Przepraszam ja troche nie w temacie jestem, czy jest juz okunczony ten mod z Piwiarnia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Na dzie艅 dzisiejszy nie mam na to czasu . Zaganiana jestem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Za pomoc膮 Cheat skryptu mo偶emy omin膮膰 w fabule New Home motyw w艂amywania si臋 do CPU ( kod, Sodoku i wpisywanie kodu). Wystarczy 偶e aktywujemy CPU i z konsoli Cheats wybierzemy "Przej臋cie statku". Statek na chwile stanie si臋 zielony, po czym wykona skok. Misja zaliczona mo偶emy teraz 艣mia艂o pobra膰 astronaut臋 i uda膰 si臋 z Freedom's Reach do Elena's Fortune.Osoby kt贸re maj膮 problem z przej臋ciem CPU w fabule Terran nale偶y post膮pi膰 podobnie, po czym dostaniemy komunikat 偶e Si艂y Aborda偶owe nie znalaz艂y Martneena Wintersa na pok艂adzie. Czasem w tej misji potrafi si臋 to zaci膮膰 i mo偶emy lata膰 do usranej 艣mierci. Przej臋cie statku powoduje przej艣cie do kolejnego etapu fabu艂y. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Wg. mnie u偶ywanie cheata, nie kwalifikuje si臋 do dzia艂u sztuczki, kruczki i ciekawostki. Cheat to cheat. Sztuczki to ominiecie zabezpiecze艅 gry w pomys艂owy, wymy艣lony przez graczy spos贸b.Ale decyzja nale偶y do autora tematu.PS. czy偶by kto艣 nie m贸g艂 sobie poradzi膰 z Mastermind i Sudoku, ze musia艂 u偶ywa膰 cheata? Przecie偶 to proste, wr臋cz dziecinne gry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Szczerze m贸wi膮c to nad wyraz dobrze poradzi艂am sobie z kodami jak i Sodoku. Aczkolwiek testuj膮c i robi膮c spolszczenie tego skryptu przetestowa艂am go mi臋dzy innymi w takcie robienia fabu艂y. Sztuczki, kruczki polegaj膮 te偶 na b艂臋dach autor贸w gry wi臋c tak czy siak to wszystkie te sztuczki to oszustwo panie sarkastyczny.A ta twoja sztuczka Misji eskorty konwoju handlowego - to co to ma by膰? albo R+. Co jest, instrukcji nie czyta艂e艣 czy jak ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 CytatSzczerze m贸wi膮c to nad wyraz dobrze poradzi艂am sobie z kodami jak i Sodoku. Aczkolwiek testuj膮c i robi膮c spolszczenie tego skryptu przetestowa艂am go mi臋dzy innymi w takcie robienia fabu艂y. Pytam, bo je艣li innym sprawi艂o to k艂opot, to info o mo偶liwo艣ci z艂amania tego cheatam dodam do FAQ misji fabu艂y.CytatSztuczki, kruczki polegaj膮 te偶 na b艂臋dach autor贸w gry wi臋c tak czy siak to wszystkie te sztuczki to oszustwo panie sarkastyczny.A ta twoja sztuczka Misji eskorty konwoju handlowego - to co to ma by膰? albo R+. Co jest, instrukcji nie czyta艂e艣 czy jak ?Przecie偶 tak napisa艂em, sztuczki to z艂amanie zabezpiecze艅 gry, wymy艣lony przez graczy . A cheat to specjalnie po to napisany program. R贸偶nica jak dla mnie zasadnicza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Oszustwo to oszustwo. Widzisz r贸偶niece pomi臋dzy marihuan膮 a kokain膮 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacek Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Widz臋. Cheaty i wszelkie Godmody pisane s膮 przez develeporer贸w dla betatester贸w, w celu u艂atwienia im pracy, nie s膮, a przynajmniej nie nie powinny by膰 dla graczy. No chyba 偶e kto艣 koniecznie chce j膮 sobie zepsu膰 ju偶 na wst臋pie.Oszustwo wynikaj膮ce z wykrytych b艂臋d贸w w grze ma si臋 nijak do cheata. Jak siano do marychy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda Posted May 30, 2010 Share Posted May 30, 2010 Nie jeste艣 osob膮 u w艂adzy by decydowa膰 o tym kto powinien a kto nie u偶ywa膰 tych skrypt贸w. Ka偶dy gra jak lubi. Ten skrypt jest mi bardzo przydatny gdy testuje spolszczenia do skrypt贸w, ale s膮 tez ludzie kt贸rzy lubi膮 sobie pogra膰 na nie艣miertelno艣ci lub do innych cel贸w. Ko艅cz臋 t臋 ja艂ow膮 dyskusj臋, kt贸ra i tak zmierza donik膮d. <_< Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted May 30, 2010 Author Share Posted May 30, 2010 Og贸lnym zamys艂em tematu mia艂y by膰 r贸偶ne sztuczki mo偶liwe do osi膮gni臋cia bez u偶ycia dodatkowych skrypt贸w/program贸w i wola艂bym 偶eby tak pozosta艂o. Chyba, 偶e chcecie 偶eby zmieni膰 zakres, wtedy dopisz臋. Mo偶na to na pewno 艣mia艂o wrzuci膰 do tematu o cheat package, by膰 mo偶e komu艣 si臋 przyda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sorkvild Posted June 23, 2010 Share Posted June 23, 2010 Np. Problem z xenonskim J niszczacym fabryki w sektorze ? Nie ma problemu, zrzuc mu na glowe najtansza stacje z pokladu swojego TL'a Wlasnie udalo mnie sie w ten sposob rozwalil Khaak M1, ktory zespawnowal sie w Aladna Hill i niszczyl Wolna Argonska Stacje Handlowa. Zarobil po glowie farma argnu M, za ktora zaplacilem 275.000 Wielkiej straty nie ponioslem, ale udalo sie uratowac placowke handlowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prowler Posted June 23, 2010 Author Share Posted June 23, 2010 CytatNp. Problem z xenonskim J niszczacym fabryki w sektorze ? Nie ma problemu, zrzuc mu na glowe najtansza stacje z pokladu swojego TL'a Wlasnie udalo mnie sie w ten sposob rozwalil Khaak M1, ktory zespawnowal sie w Aladna Hill i niszczyl Wolna Argonska Stacje Handlowa. Zarobil po glowie farma argnu M, za ktora zaplacilem 275.000 Wielkiej straty nie ponioslem, ale udalo sie uratowac placowke handlowa.Pisa艂em o tym w punkcie drugim, za艂atwi艂em w ten spos贸b ju偶 kilka Niszczycieli kha'ak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vidaar Posted July 12, 2010 Share Posted July 12, 2010 Metoda wzi臋ta z angielskiego forum, a jak wynika z tego co czyta艂em ma艂o os贸b na polskim umie dobrze angielski, stwierdzi艂em, 偶e mo偶e warto zapozna膰 Was z tym sposobem.UWAGA! To jest tak 艂atwe, 偶e mo偶e si臋 Wam odechcie膰 robi膰 jakiekolwiek misje! Naprawd臋!Nie potrzeba 偶adnych skrypt贸w, wszystko na Vanilli! SpoilerOK. Wi臋c chcesz wiedzie膰.1. Zdob膮d藕 jakie艣 pieni膮dze na pocz膮tek.2. Le膰 do Argon Prime, i kup Merkurego.3. Wyposa偶 go w zgarniacz rudy i polecenia specjalne MK1. Nic wi臋cej nie jest potrzebne, naprawd臋. Nawet tarcza 1MJ wystarcza.4. Ka偶 mu lecie膰 do Kingdom End.5. Ty te偶 tam pole膰, na pozycj臋 0, 0, 1.5. Musisz znale藕膰 asteroidy z Nividium. Powinno by膰 co najmniej 4. Rozwal je na mniejsze. Wyrzu膰 w pobli偶u satelit臋, 偶eby 艂atwo potem kierowa膰 tam transportowce.6. Merkury ju偶 dotar艂? Ka偶 mu lecie膰 na pozycj臋 satelity, a potem zbiera膰 minera艂y.Statek zbiera 1 sztuk臋 nividium na SETA 1000% co 2 sekundy, kiedy jeste艣 poza sektorem.7. Kup jaki艣 transportowiec (delfin, jak jeste艣 w Kingdom End) i wrzu膰 na niego wyposa偶enie z Merkurego.8. Sprzedaj Merkurego, powtarzaj punkty 6-8 dla zyssssssssssk贸w.W przeciwie艅stwie do Reunion Nividium si臋 nie ko艅czy.Oczywi艣cie mo偶na u偶y膰 wi臋kszej ilo艣ci statk贸w. Ja mam pi臋膰.ok. 6 mln za statek pe艂ny Nividium Very HappyKryten wspomina, 偶e u偶ywa艂 p贸藕niej Orki zamiast TS, ja nie pr贸bowa艂em.Forum angielskie na ten temat: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=263657Dzi臋ki wielkie dla Krytena, za opisanie tego sposobu.To ja to napisa艂em na forum X3 egosoftu, wrzucam tutaj bo tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts