Skocz do zawartości

Skrypt Achievement Guild (Gildia Nagród)

Yacek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli ktoś uważa że nagrody za fabuły TC są mało opłacalne w stosunku do poniesionych nakładów pracy, może sobie zainstalować skrypt Achievement Guild.

Skrypt jest w formacie .zip, należy rozpakować go do katalogu głównego gry, lub inaczej mówiąc wypakować wszystkie katalogi z archiwum do katalogu głównego gry.

Skrypt dodaje klawisz skrótów w Sterowanie/Interfejs, któremu przypisujemy jakiś klawisz. Następnie lecą w przestrzeni, naciskamy ten klawisz i możemy sprawdzić czy kwalifikujemy się do otrzymania jakiejś nagrody za nasze osiągnięcia. Nagrody są różne, jak pisze autor skryptu:

"Będziesz nagradzany, czasem bardzo, innym razem tylko dla żartu, za pewne cele, które można osiągnąć".

Ja gdy pierwszy raz uruchomiłem skrypt, mając bardzo niską reputacje u wszystkich ras, zdążyłem tylko przez chwilę zobaczyć kilka statków klasy M6 (po jednym statku z każdej rasy) 😎

Spolszczenie skryptu jest dostępne jak zwykle na Mamucie, link w temacie o spolszczeniach skryptów.

Uwaga, część tekstu jest zaszyta w skrypcie, więc nie dziwcie się gdy zobaczycie tekst po angielsku mimo ściągniętego spolszczenia.

Tak przy okazji, to te Placówki Wojskowe to fajna sprawa. Stanowią ogniwo pośrednie między HQ a Stacja Handlową i Dokiem Zaopatrzeniowym. Nie mają zaawansowanych opcji budowy, naprawy i recyclingu jak HQ, ani tak pojemnego magazynu, ale mogą handlować zarówno produktami cywilnymi (jak Stacje Handlowe) jak i bronią i amunicją (jak Doki). Stawiam je teraz w strategicznych sektorach, będą służyły jako stacje dla statków CA i jako zaopatrzenie dla mojej floty.

Jako przykład zastosowania: postawiłem w sektorze Yaki w pobliżu ich Stoczni. Jako towar do PW dodałem Ogniwa, osłony 200MJ i broń. Kupując w stoczni Yaki Chorako (ktoś polecał ten statek do zastosowań handlowych i muszę to potwierdzić) wysyłam go do PW, tam zostaje zaopatrzony we wszystkie upgrady (skrypt Player WorkShop), osłony broń i ogniwa, a potem jazda w trasę handlową.

Skrypt zainstalowałem i wszystko fajnie tylko sposób dostarczania nagród niezbyt przemyślany. Dostaje się je zarówno za dobre jak i złe uczynki, a wszystko umieszczane jest w jednym wcześniej wybranym (tylko raz) miejscu. Na przykład gdy rozpocząłem nową grę na profilu z ujemną reputacją u niektórych ras to po odpaleniu skryptu w środku sektora, który wybrałem pojawiły się dwa statki, które dostałem za dobre stosunki z jedną z ras i rangę bojową, a jednocześnie zaraz obok cztery jednostki wrogich dla mnie ras, 'nagrody' za minusową reputację u nich.

Nie muszę chyba mówić co się dzieje gdy cztery najcięższe i uzbrojone po zęby korwety spotkają się z dwoma 'gołymi' myśliwcami... 😎

Ogólnie skrypt ciekawy ale czytałem, że niektóre nagrody na 'wyższych poziomach' są trochę przesadzone. Zobaczymy jak to w praktyce wygląda.

• 8 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

sory że zakładam temat o skrypcie który ma już własny , ale zależy mi na tym skrypcie a wątpie by ktokolwiek zaglądał do tamtego tematu.

chodzi o to czy ktoś mógłby mi dać bezpośredni link do rozpoczęcia ściągania skryptu bo z linku podanego w dawnym temacie ściąganie nie chce się rozpocząć. 🙁 . albo naprzykład wysłać mi na maila ten plik ( pfrupa@Gmail.com ) błagam niech ktoś pomoże !

Post przeniesiony.

1. Nie zakładaj nowych tematów, jeśli taki już jest. Dopisanie posta do istniejącego tematu powoduje, że temat ten ląduje na początku listy.

2. Zakładając nowy temat, pisz w odpowiednim dziale (jeśli temat dotyczy skryptów - w dziale o skryptach itp.)

Yacek

• 4 miesiące temu...
😀

Też w nagrodę dostałem Słonia z Placówką Wojskową w ładowni. 😎

Baaaaardzo fajnie.

Tak na marginesie. PW w sektorze ustawiona, kasa przydzielona /10mln/. dodane towary itd.

Jest tylko pytanie - na razie nie mogę tam nic kupić itp [brak opcji 'handel'] Coś pominąłem czy musi upłynąć więcej czasu ? //np. nie ma w PW jeszcze żadnych ludzi, marines//

Przydzielić im TS'a, TP lub TM'a ?? Czy Cargo Delivery Service http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=234169 jakoś pomoże ?

ps

Słoń już poszedł na żyletki 🥰 Hercules dumniej brzmi.

W dniu 15.11.2012 o 23:50, sunairam napisał:

Tak na marginesie. PW w sektorze ustawiona, kasa przydzielona /10mln/. dodane towary itd.

Jest tylko pytanie - na razie nie mogę tam nic kupić itp [brak opcji 'handel'] Coś pominąłem czy musi upłynąć więcej czasu ? //np. nie ma w PW jeszcze żadnych ludzi, marines//

I nie będzie. PW to twoja stacja, z nią nie handlujesz, tylko wymieniasz towar pomiędzy nią, a twoim zadokowanym statkiem w opcji "Dostosuj ustawienia".

Marines się nie pojawią.

W dniu 15.11.2012 o 23:50, sunairam napisał:

Przydzielić im TS'a, TP lub TM'a ?? Czy Cargo Delivery Service http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=234169 jakoś pomoże ?

Twój wybór jakiego skryptu użyjesz do obsługi handlowej stacji.