Jagoda Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Witam.Ostatnio wiele serfuje po necie szukając czegoś co by mnie zadowoliło, po mojej głowie chodzi tysiące przedziwnych pomysłów . I dzisiaj rano doszłam do wniosku że fajnie by było gdyby doba miała 48 godzin . Chcę tworzyć profile startowe do TC, misje/fabuły do których od tygodnia dobiram się z duzym powodzeniem, kontynuować pracę spolszczeń do skryptów i .... jeszcze parę innych pomysłów których wam jeszcze nie chcę zdradzać Więc znalazłam w internecie całkiem fajnie zapowiadający się film stworzony przez jednego z graczy. Pomysł bardzoooo świetny, dlatego też uważam że zasługuje na uwagę.Fajnie by było, jeżeli ktoś z was znajdzie jakiś fajny film z gry X 3 TC o umieszczenie linku w tym temacie.X3TC: The Great War Ep1 :Stand OffPozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad162 Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Cytat...Ten filmik przypomniał mi o pewnym problemie z X3:TC w Reunionie doświadczałem tego błysku jaki towarzyszył skokowi nad przestrzennemu... natomiast w X3:TC jakoś tego nie widziałem.To taki mały chwilowy offtopic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starjacker0 Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Cytatpo mojej głowie chodzi tysiące przedziwnych pomysłów . I dzisiaj rano doszłam do wniosku że fajnie by było gdyby doba miała 48 godzin . Chcę tworzyć profile startowe do TC, misje/fabuły do których od tygodnia dobiram się z duzym powodzeniem, kontynuować pracę spolszczeń do skryptów i .... jeszcze parę innych pomysłów których wam jeszcze nie chcę zdradzać Podobnie ja tez bym chcial, bo mam tyle zainteresowan (i to nawet czasem sprzeczne ze soba), ze az strach, wymienie tylko nieliczne: granie ( ), tworzenie dodatkow do gier (jednym z moich dziel jest Brothel of Cyrodiil do TES4: Oblivion), programowanie, grafika 2D i 3D, tworzenie filmow, filmy, ksiazki, astronomia, biologia, architektura itd. itp., az sam nie moge sie w tym polapac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Mi tam bardzo spodobały się te efekty skoków właśnie zastanawiałam się jak to zrobił A tak może wygladać gra Homeworld w X3 TC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 CytatWitam.Ostatnio wiele serfuje po necie szukając czegoś co by mnie zadowoliło, po mojej głowie chodzi tysiące przedziwnych pomysłów . I dzisiaj rano doszłam do wniosku że fajnie by było gdyby doba miała 48 godzin . Chcę tworzyć profile startowe do TC, misje/fabuły do których od tygodnia dobiram się z duzym powodzeniem, kontynuować pracę spolszczeń do skryptów i .... jeszcze parę innych pomysłów których wam jeszcze nie chcę zdradzać Więc znalazłam w internecie całkiem fajnie zapowiadający się film stworzony przez jednego z graczy. Pomysł bardzoooo świetny, dlatego też uważam że zasługuje na uwagę.Fajnie by było, jeżeli ktoś z was znajdzie jakiś fajny film z gry X 3 TC o umieszczenie linku w tym temacie.X3TC: The Great War Ep1 :Stand OffPozdrawiam.Bardzo fajny filmik Te efekty skoków to standard w TC, mam to na porządku dziennym. Może jakiś mod Wam miesza skoro ich nie widzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 3 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Filmy nagrywane są z modem NoFog, dlatego efekt skoku jest taki widoczny. Normalnie w grze tłumi go właśnie mgła sektorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Nofog zwieksza wydajnosc czy moze bez Nofog jest wydajnosc wieksza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Zwiększa wydajność, ale w tym przypadku (filmy) nie o to chodzi, a o to że zwiększa się widoczność w sektorze. Przyjrzyj się filmom, widać tam dokładnie nawet odległe jednostki i planety, zobacz potem jak to wygląda w grze z mgłą i następnie uruchom grę z modem NoFog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prowler Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Z jednej strony zwiększa wydajność usuwając tą gęstą mgłę. Z drugiej, w sektorach pełnych różnych obiektów odrobinę obniża ilość FPS (przynajmniej u mnie). Więc można by powiedzieć, że mamy remis ale w sumie wychodzi na plus, bo wrażenia estetyczne o niebo lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 No wlasnie. Ciekawe czy sama mgla w grze jest przyczyna zamulania gry? Wg mnie to chyba, nie (ale nie jestem pewien). Mgla ogranicza czynnik viewdistance przez co grafika rysuje tylko najblizsze efekty, podczas gdy bez mgly rysowane musi byc wszytsko w zasiegu pola widzenia. Jesli ktos pokusilby sie na test wydajnosci, to bylo by dobrze to zweryfikowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Testów nie robiłem, ale odkąd gram z NoFogDDTC płynność gry jest zdecydowanie lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Ciekawe. Nie pozostaje mi nic innego jak samemu sie przekonac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Może mgła po prostu pożera więcej pamięci. Miało by to sens, ponieważ pomimo tego że bez mgły gra wyświetla więcej elementów są ona mniej "szczegółowe" bo są zdecydowanie w większej odległości. Co za tym idzie wymaga mniej pamięci. Mgła natomiast generuje więcej detali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gchojna1 Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Mgła pożera też ludzi.....Trzeba ją koniecznie usuwać ! Bo mocno zwalnia kompa i denerwuje gracza.I astereoidy też ! i statki cywilne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 CytatMgła pożera też ludzi.....Trzeba ją koniecznie usuwać ! Bo mocno zwalnia kompa i denerwuje gracza.I astereoidy też ! i statki cywilne .gchojna1 możesz mi sprzedać ten towar, co bierzesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Hola, a skad mozna ten modzik sciagnac. Nie moge tego znalesc w bibliotece na forum ego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagoda Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 CytatHola, a skad mozna ten modzik sciagnac. Nie moge tego znalesc w bibliotece na forum ego :/Panowie chyba rozmawiają o modzie No Fog dla moda DDTC autorstwa Azakala, który usuwa mgłę z modu DDTC. jest do pobrania tutaj z naszego forum.Ale pod czystą grę, to nie wiem gdzie jest ten mod.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 9 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2010 Na Mamucie jest też mod NoFogDDTC mojego autorstwa, polecam z tego powodu że jest inaczej rozwiązany niż mod Azakala. Możesz o tym przeczytać tu i tu.Co do czystej gry, to nie pamiętam, ale możesz użyć tego:SSwamp_Trooper Shaders Performance mod, polecam.EmptySpace No more Fog, Nebulae, Motion Dust, tego nie znam.Co do moda NoFog dla DDTC, zrobiłem testy, zysk jest na poziomie 2-4 FPS (zależy od sektora, w Borońskich to nawet 4-5). Może nie dużo, ale zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sorkvild Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Wlasnie sobie zapodalem ten drugi skrypt polecany przez Yacka "EmptySpace No more Fog, Nebulae, Motion Dust". Testowalem i gra duzo zyskuje na plynnosci! Efekty czasteczkowe mgly faktycznie lagowaly gre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipax1 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Jakiego programu moge użyć aby np dodać muzyke do filmu nakręconego w X3TC i jakim programem najlepiej nagrać bo nie wiem jakiś program no co pozwoli mi dodac muzyke do filmu i program do nagrywanie taki dobry co nagrywa w dobrej jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 1. Nazwa tematu (patrz regulamin).2. Do łączenia używam Virtual Dub (darmowy). Tylko, że po takim zabiegu z 300 MB robi się 8 GB . Ale konwersja (z avi na avi) zwraca mu dawną wagę. (konwertuje AVS Video Converter - świetny program - płatny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon.Q Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Jest jeden bardzo dostępny program...Mianowice jest to "Windows Movie Maker " każdy XP go ma. Jest prosty w obsłudze dodaje muze razem z filmikiem , daje możliwość umieszczania różnych prszejść polecam ten program sam go używam.A do krencenia polecam FrapS działa na maksymalnej jakości i jej nie psuje, to jest zaleta a wada jest że darmowa wersja kręci tylko 30 sec ale mozna odrazu po tym kręcić znów i jescze coś filmiki robione na tym programie troche ważą lecz sie opłaca.Robi też zdjęcia.Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 CytatA do krencenia polecam FrapS działa na maksymalnej jakości i jej nie psuje, to jest zaleta a wada jest że darmowa wersja kręci tylko 30 sec ale mozna odrazu po tym kręcić znów i jescze coś filmiki robione na tym programie troche ważą lecz sie opłaca.Robi też zdjęcia.A pierze i gotuje?Bo mnie to "krenci" Zdjęcia można robić w czystej grze bez dodatkowych programów zewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenon.Q Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Ja chciałem dać mu opis programu. Wiem że jest taka możliwość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 CytatJa chciałem dać mu opis programu. Wiem że jest taka możliwość...A jak tak tylko żartowałem.Przeniosłem posty do istniejącego już tematu na temat filmów z TC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi