wervii Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witam mam problem ze skanerem minerałów. Statek ma tylko opcje "podążaj" nie ma żadnej opcji Skanowania. Czy ktoś wie w czym tu problem wisi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psorek Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Podlatujesz do asteroidy na mniej niż 10 km, włączasz mapę sektora, wybierasz tam asteroidę i klikasz enter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Nie wydajesz żadnego polecania. Po prostu podleć do asteroidy na odległośc poniżej 10 km. Asteroidę, którą chcesz przeskanować musisz mieć wybraną jako "cel". Wtedy naciskasz "i" i masz dane na jej temat lub na mapie sektora.PS. zainstaluj sobie skrypt Pirate Guild to tam jest takie urządzonko, co automatycznie skanuje astoroidy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wervii Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Dzięki wielkie działa :] Taka prosta sprawa a Tyle godzin główkowania ... A w instrukcji ani słowa o tym nie było ;]Dzięki jeszcze raz za pomoc.Chodzi o te gildie CYCROW'a czy tylko o tę co wymieniłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Nie, w gildiach Cycrowa nie ma pirackiej. Jest to osobny skrypt. Zobacz do teamtu "X3 - spolszczenia do skryptów" w dziale skrypty i mody, pozycja 4. Tylko na razie jest tam jeszcze spolszczenie do wersji 0.72, co spowoduje readtexty. Jeśli chcesz spolszczenie to proszę: http://hotfile.com/dl/26174339/5cd3ffe/488513.xml.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wervii Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Redtexty nie są takie straszne Już instaluję i dzięki za spolszczenie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 CytatRedtexty nie są takie straszne Już instaluję i dzięki za spolszczenie ;-)W tym przypadku są. Są instrukcje odnośnie róznych misji, opis urządzeń itp. Z readtextami nie zasmakujesz tego skryptu, a jest, co smakować . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wervii Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Redtextów nie ma jak na razie Mogę spytać jak się zowie to urządzenie ? znalazłem tylko ten System włamań chyba, że źle szukam ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Żeby mieć do niego dostępn musisz najpierw wstąpić do gildii piratów (szukaj ofert w BBS), potem wypracować odpowiednią repkę. Dalej, jak i co mówić nie będe, żeby nie psuć Ci zabawy. To wystarczy . A zwie się "Automatyczny skaner minerałów" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wervii Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Dzięki wielkie za pomoc Przeszukałem kilkadziesiąt stacji przeczytałem sporo tych biuletynów ale żadnego o wstąpieniu do Gildii <^^> Nie chcą mnie ;]Dodatkowo jeżeli można spytać by nie otwierać nowego wątku. Jak w Mapie Scorpa znaleźć tego Stevio Weapons dealer ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wervii Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Oraz pojawiły mi sie takie ReadtextyReadtext7437-1Readtext8515-101Eh .. Sorry za Post pod postem zagapiłem się :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 8515 to pd gildii piratów, ale z drugiego pliku. Sprawdź, czy masz w nim ID 48 (plik 488515). W orginalnym pliku jest 44.PS. Przy okazji zauważyłem, że tam też doszła jedna linijka, tutaj masz poprawiony plik:http://hotfile.com/dl/26266590/d4cbb55/488515.xml.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wervii Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Naprawiłem Dzięki wielkie ;] Problem nie leży przypadkiem w Tym iż spolszczenie jest 0.72 a Skrypt jest 0.95 ?Teraz znowu mi się takie readtexty pokazują znowu A było tak dobrze te kilka minut ;]w Stacjach zaopatrzenia Readtext17-11123Readtext17-11523Readtext17-12593Oraz w Ustawieniach Sztucznej InteligencjiReadtext7556-1Readtext8820-10Nie jest to wina instalacji Stevio Weapons dealer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Poczekaj, zaraz sprawdzę, ale nie są to readtexty od gildii piratów. A to, że spolszczenie jest od 0.72 to właśnie powodowało readtexty, bo zaszły spore zmiany w pliku 8513, ale dałem Ci poprawiony. A ten drugi, jak już wspomniałem był spowodowany, tym, że autor skryptu zapomniał zmienić ID. Przy okazji dostrzegłem w tym pliku jedną nową linijkę, którą musiałem przeoczyć. Poprawiony masz w maoim poprzednim poście. PS. od weapons dealer nie, tam jest 7150, Sprawdź, jaki każdy twój skrypt ma plik tekstowy i szukaj w nich tych numerów readtextów (pomijając oczywiście początkową liczbę 44/4B) Jeśli będą miały na początku 44 to zmień na 48.Cytatw Stacjach zaopatrzenia Readtext17-11123Readtext17-11523Readtext17-12593Co do tych, to nie mam pojęcia, ale raczej nie od jakiegoś skryptu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wervii Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 8820-10 - Heavy Assault Technology7556-1 Insurence ContractObydwa naprawione ..Pozostaje tylko odnaleźć problemowe Readtext17-11123Readtext17-11523Readtext17-12593Znalazłem o Tych Readtextach tutaj Readtexty Jednak mój angielski i do tego Google translate zrobiły z tego taką papkę, że zrozumieć tego w żaden sposób nie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeWaR Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 17-xxxxx > poszukaj tych numerów w plikach 44 które masz w T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wervii Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 4417... to żadnego nie mam. Chyba że źle szukam.Dodatkowo jak poprawnie zainstalować Weapons Dilera Stevio by go mapa scorpa widziała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wervii Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Gdzieś coś na grzebałem po drodze :/teraz mimo tamtych problemów mam nowe :/w poleceniach handlowych mamreadtext2010-424oraz w nawigacyjnychreadtext2010-254 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 A te readtexty 17-xxxx to gdzie masz? Czasem nie w Weapons Dealer Stevia?Jeśli tak to się nie przejmuj, tam można kupić wszystko, nawet takie urządzenia, których nie masz bo nie instalowałeś dodających ich skryptów. Wtedy właśnie u Stevia będziesz miał zamiast nazw tych urządzeń readtexty.Mapa Scorpa widzi bez problemów Weapons Dealera, naciśnij F3 i w oknie Galaxy names wpisz Stevio, pojawi ci się Stevio Argoni Weapons Co. Rozwiń listę i wybierz stację Stevia rasy, której chcesz znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wervii Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Te 17-xxxxx pojawiają się w stacjach zaopatrzenia w Getsu fune 17-11123 oraz 17-11523 w borońskim 17-12593 w SplickimNiestety Yacku próbowałem w ten sposób i nadal mi go nie wykrywa ... A sądząc po tymto myślę,że zainstalował się poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yacek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Spolszczenie Bonus Packa masz?Aktualizacje dla Mapy Scorpa po instalacji Stevia zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wervii Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 1. Tak z mamuta 2.Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Odpal PM i zamknij go. Spróbuj tak z kilka razy - może zaskoczy. Ze statkami działało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wervii Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Niestety ;] no Cóż dam rade chyba bez Weapons Dealera. To w takim razie zostały mi już tylko w poleceniach handlowych i nawigacyjnych readtext2010-424 i readtext2010-254 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber Opublikowano 29 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 1. Spróbuj odpalić nową gre i sprawdź, czy tam będzie supermarket stevia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi