Nasze skrypty i mody - komentarze
Rozpoczęty przez mrWHO, lip 09 2009 08:58
101 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 wrzesień 2009 - 19:22
10%.
Sporadycznie dla testów włączałem 100% na chwilę, potem jechałem na 30%, potem stwierdziłem, że to jednak za łatwe i zostało 10. i teraz zdobycie M2 to rarytas a nie codzienność. I w końcu muszę potestować tych marinsów.
Sporadycznie dla testów włączałem 100% na chwilę, potem jechałem na 30%, potem stwierdziłem, że to jednak za łatwe i zostało 10. i teraz zdobycie M2 to rarytas a nie codzienność. I w końcu muszę potestować tych marinsów.
Napisano 17 wrzesień 2009 - 20:49
Co masz namyśli pisząc złom? Statki tworzone przez skrypt, czy statki opuszczone?
Napisano 17 wrzesień 2009 - 22:00
Statki tworzone przez skrypt. Np. po paru godzinach gry w Aladna Hill czy Ceo's Sprite było ok. 15 M1/M2 i kupę innych jednostek. W wielu innych sektorach podobnie. Nieciekawie to wpływa na wydajność gry.
Napisano 17 wrzesień 2009 - 22:50
Doskonale wiem o tym 
Ale teraz w nowej grze jak na razie nie ma takich problemów. Tłuką się zapamiętale i straty mają duże co znacząco polepsza sytuację.

Ale teraz w nowej grze jak na razie nie ma takich problemów. Tłuką się zapamiętale i straty mają duże co znacząco polepsza sytuację.
Napisano 22 październik 2009 - 18:18
Jaki skrypt pozwoliłby lokalizować "wolne" statki w grze i z poziomu gry? bo nie chce mi się za każdym razem przechodzić do mapy scorpa i strzelać ślepo w sektory w poszukiwaniu danego typu
Napisano 22 październik 2009 - 18:26
Senser suite, ale tylko w sektorach gdzie masz swoje statki, fabryki lub satelity.
Napisano 22 październik 2009 - 18:38
Yacek napisał:
Senser suite, ale tylko w sektorach gdzie masz swoje statki, fabryki lub satelity.
aha no to lekko do kitu

Napisano 22 październik 2009 - 19:09
Konrad162 napisał:
aha no to lekko do kitu 

Nie ma lekko. Jest jeszcze skrypt Find all Free Ships in the Universe, zdaje się że wersja 2 znajduje wszystkie statki bez zbędnych ceregieli. Musiałbyś sprawdzić.
Konrad162 napisał:
Jaki skrypt pozwoliłby lokalizować "wolne" statki w grze i z poziomu gry? bo nie chce mi się za każdym razem przechodzić do mapy scorpa i strzelać ślepo w sektory w poszukiwaniu danego typu
Mam nadzieję że korzystasz z ALT+TAB, a nie wychodzisz z gry by wejść do mapy?
No i na samej mapie, nie strzelasz na ślepo, tylko F3, otwiera się okno do wyszukiwania, a na nim masz przycisk do szukania free ships, który po naciśnięciu powoduje że wszystkie sektory ze statkami do przejęcia zostają zaznaczone.
I jeszcze jedno, masz licencję Złomiarza? Pytałeś się wielkiego złomiarza LeWaR-a o pozwolenie zbierania masowo statków porzuconych?

Napisano 22 październik 2009 - 20:02
Nie pytał, GW nie postawił.... Zezłomuje go chyba 
]
))

Napisano 22 październik 2009 - 21:08
Yacek napisał:
Mam nadzieję że korzystasz z ALT+TAB, a nie wychodzisz z gry by wejść do mapy?
A to tak sie da??
Yacek napisał:
No i na samej mapie, nie strzelasz na ślepo, tylko F3, otwiera się okno do wyszukiwania, a na nim masz przycisk do szukania free ships, który po naciśnięciu powoduje że wszystkie sektory ze statkami do przejęcia zostają zaznaczone.
To i tak jest strzelanie na ślepo jeśli np. chce znaleźć porzucone M2....
Yacek napisał:
I jeszcze jedno, masz licencję Złomiarza?
niestety się zezłomowała

Yacek napisał:
Pytałeś się wielkiego złomiarza LeWaR-a o pozwolenie zbierania masowo statków porzuconych? 

jeśli zebranie 2 do 3 statków na godzine czy ile tam nazywamy masowym to nie pytałem.... Zresztą jakie masowe ja praktycznie po statki M3 i mniejsze już nie latam

LeWaR napisał:
Nie pytał, GW nie postawił.... Zezłomuje go chyba
i będę się czuł zezłomowany... zresztą już tak się coś czuje

//edit
już znalazłem sposób na znalezienie danego statku (po nazwie lub typie) przy użyciu mapy skorpa (mowa o opuszczonych statkach) bez używania dodatkowych skryptów...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych