Skocz do zawartości


- - - - -

Zmiana systemu linków


2 odpowiedzi w tym temacie

#1 glouver

    Pilot

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 64 postów
  • Rasa: Ziemianin
  • Gram w: X: Beyond the Frontier, X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict, X3: Albion Prelude, X: Rebirth

Napisano 09 styczeń 2016 - 05:02

Ludzie np. ja mają problem z linkami i odnośnikami z sieci do treści i tematów na forum.

Na przykład linki z forum ego nie działają..
Z google też..

#2 Riess

    Admirał Floty

  • Admiralicja
  • 201 postów
  • LokalizacjaWrocław
  • Rasa: Ziemianin
  • Gram w: X2: The Threat, X3: Reunion

Napisano 23 styczeń 2016 - 16:10

Mógłbyś proszę zapodać przykłady tych linków?

Możliwe że to przez zmianę systemu forum którą przeszliśmy w przyszłości, w takiej sytuacji mogę spróbować dodać przekierowania dla starych linków.

#3 glouver

    Pilot

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 64 postów
  • Rasa: Ziemianin
  • Gram w: X: Beyond the Frontier, X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict, X3: Albion Prelude, X: Rebirth

Napisano 23 styczeń 2016 - 17:04

Siemka..
Stara konstrukcja linków:
viewtopic.php?f=

Nowa konstrukcja:
topic/nazwa/podstrona

Więc żadne linki nie działają. Za to odsyłają do strony głównej forum bo domena jest ta sama i system zwraca zawartość strony głównej.

Dla przykładu:
temat na forum http://forum.egosoft...ic.php?t=260467
link z posta: http://forum.xudb.pl....php?f=23&t=563

IPB nie ma tej opcji że posiada podwójny system linków?
Tzn ze zapisuje stare odnośniki a nowym dopiero nadaje nową strukturę.


btw..
Odnośniki śledzenia nowych wiadomości które przychodzą na mail też nie działają.
Pamiętam, że kiedyś to działało.
Zamiast w konkretny topic, trafiam na stronę główną.

System powiadomień wewnątrz forum też ma problem. NIe prowadzi jak dawniej do tematu tylko na stronę główną.
Chyba jest błąd składni w linku i system nie umie odnaleźć w bazie adresu.
np: link do mojego sytemu powiadomień: http://xudb.pl/index...=view&view=3216
a w nim link do nowej odpowiedzi sledzonego tematu:
http://xudb.pl/index...view=getnewpost

Chyba brakuje współrzędnych w tym odnośniku, np. page_ pid_43467


Chociaż, sprawdzając poprawność linków, zauważyłem, ze wystarczy sama nazwa tematu:
http://xudb.pl/topic...-systemu-linkow

2818 to id aby nie doszło do powielenia linków?





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych