Kiedyś również szukałem porad od osób z forum co do jednostki komputera. Kiedy już kupiłem jednostkę na allegro użytkownik Michał.R napisał w moim temacie że poleca stronę PurePC na której można znaleźć takie
zestawy. A jak już jakiś sobie upatrzysz (Ty np chcesz do 3000) to wchodzisz na stronę
esc.pl tworzysz zestaw z części polecanych na PurePC i już

oczywiście nie musisz składać identycznego zestawu jak te proponowane. Ja polecił bym Ci
TEN zestaw tyle że zamiast Radeona (miałem wcześniej 3 karty tej firmy i z każdą miałem problemy więc trudno mi je polecić) alternatywę w postaci GeForce GTX 560 Ti i chłodzonko procesora na jakieś droższe ja mam np Xigmatek Aegir i spisuje się jak póki co bardzo dobrze. Polecił bym również kupienie karty dźwiękowej Creative X-Fi Gamer którą i mi polecano na forum i nie żałuje absolutnie jej kupna

Można też szukać na allegro podobnych zestawów ale ciężko chyba będzie znaleźć jakieś dobre i tańsze od tych o których pisałem. Osobiście kupiłem komputery z tych stron bratu i siostrzeńcowi, oboje są bardzo zadowoleni

Ale poczekaj bo na pewno ktoś jeszcze coś poradzi i może lepiej niż ja