Skocz do zawartości


- - - - -

Gdzie jest Laser Naprawczy, czyli jak naprawiać statki w XTC


3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Yacek

    Komandor

  • Gwardia
  • 9433 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Rasa: Nieznana
  • Gram w: X: Rebirth

Napisano 31 grudzień 2010 - 15:31

XTC 2.0 wprowadza kilka zmian w sposobie napraw statków, nie mamy w nim Lasera Naprawczego w Skafandrze. To znaczy nie mamy w standardzie, ale możemy mieć jeśli zmienimy poziom trudności na Łatwy. Potem można zmienić sobie Własny i dopasować wszystkie dostępne opcje, mając już w skafandrze Laser Naprawczy.

Jest też opcja wezwania Taladiańskiego Serwisu Naprawczego. Wezwać możemy poprzez GNS (Galactics News System) - dostęp do GNS mamy poprzez przypisanie odpowiedniego klawisza skrótu w Sterowanie/Interfejs. Naprawy realizowane są w Tel. Statku Naprawczym (TL), koszty napraw niestety większe niż w stoczniach.

Statki można również naprawiać we własnych Lotniskowcach.

Statki M6, oraz większe, same regenerują swoje kadłuby (musimy włączyć regenerację w ustawieniach SI, oraz sprawdzić w konfiguracji statku. Wybieramy rozkazy danego statku, opcja Dodatkowe rozkazy, klikamy na Brak i mamy opcję konfiguracji statku. Pierwsza pozycja to Regeneracja kadłuba i wymagania. Choć te wymagania sprowadzają się do jednego: gotówki na koncie na naprawę statku. Sama naprawa jest różna w zależności od statku, czasem bardzo wolna, czasem szybka. Ilość gotówki raczej stosunkowo niewielka. Nie sprawdzałem dokładnie.

Oczywiście naprawy w stoczniach i własnym HQ gracza są takie same jak w X3TC.

Opis pochodzi z zaktualizowanego FAQ#71 Budowa i naprawa statków (HQ i Aran). Jak zdobyć plany statków?

#2 Konrad162

    Pilot myśliwski

  • Przyjaciele
  • PipPipPipPip
  • 636 postów
  • LokalizacjaUlica Sezamkowa
  • Rasa: Nieznana
  • Gram w: X3: Terran Conflict

Napisano 26 styczeń 2011 - 20:30

Yacek napisał:

Statki można również naprawiać we własnych Lotniskowcach.


głupie pytanie... jak? i czy na TM też można?

#3 Yacek

    Komandor

  • Gwardia
  • 9433 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Rasa: Nieznana
  • Gram w: X: Rebirth

Napisano 26 styczeń 2011 - 20:40

Jak - nie wiem. Na TM nie.

#4 Kubak19777

    Pilot

  • Użytkownicy
  • PipPip
  • 13 postów

Napisano 31 sierpień 2017 - 09:34

Ponad 6 letni post, ale się zapytam: Czy TL liczą się w tym przypadku jako lotniskowce?





Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych