Skoro poruszamy temat profile startowe, to chciałabym się zapytać, jaki jest sens grania w profil "własna gra"? Bo grając w ten profil nie można wykonywać żadnej fabuły, a moim zdaniem fabuły w tej grze nadają jej swego rodzaju smaku.

Profile startowe X3 TC
Rozpoczęty przez Azakal, Apr 26 2009 09:10
47 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 September 2009 - 08:56
Napisano 08 September 2009 - 08:58
Cóż, widziałem wpisy takich, którym fabuła przeszkadza, więc jak widać, cóż, są gracze i gracze, a żeby dogodzić wszystkim to i jest coś bez fabuły, własnego. Mnie to nie pociąga w żaden sposób, lubię mieć jakieś fabularne cele przed sobą, dlatego na razie ukończyłem tylko fabułę ziemian żeby mieć dostęp do całego US a za kolejne to się wezme, jak już porządnie będę stał na swoim.
Napisano 08 September 2009 - 09:57
Ja jestem przeciwnikiem fabuły. Ale nie aż takim aby grac w profilu Własna Gra.
Do tego w TC w porównaniu do X3 jest tego zdecydowanie więcej i warto robić fabuły. Nagrody są OK, a to fajny statek (Vidar), a to Napęd rozproszony (też się przydaje czasem), nie mówiąc o HUB-ie.
Do tego w TC w porównaniu do X3 jest tego zdecydowanie więcej i warto robić fabuły. Nagrody są OK, a to fajny statek (Vidar), a to Napęd rozproszony (też się przydaje czasem), nie mówiąc o HUB-ie.
Napisano 08 September 2009 - 10:44
No właśnie, dlatego nie rozumie profilu Własna gra, skoro grając w inny profil, jak nie chcesz, to fabuły nie robisz prawda ? A uważam że Yacek ma racie nagrody przydają się, ale te nagrody powinny być bardziej unikatowe takie jak HQ. Co prawda można zakupić od piratów w stoczni Marauder, ale za naprawdę pokaźną sumkę
statek Hyperion skoro tak mało jest ich w świecie X.
dlaczego Yacku? czy mógłbyś się wypowiedzieć na ten temat? proszę
Bo ja natomiast jestem Zwolennikiem fabuły i uważam że fabuły bardzo urozmaicają grę czyniąc ją tym samym naprawdę bardzo interesującą.

Cytat
Ja jestem przeciwnikiem fabuły

Napisano 08 September 2009 - 10:56
HQ jest nagrodą za jedną z fabuł. Marauder daje możliwość jej zdobycia tym bardziej niecierpliwym/nie lubiącym fabuły/którzy chcą mieć więcej niż jedną.
W X'y zwykle grywałem bez fabuły. Dlaczego ? Bo nie lubię być prowadzony za rękę i tego że ktoś każe mi coś robić w danym momencie. Wolę sam decydować o stylu i wyglądzie gry. Dopiero TC troszkę to zmieniło, pojawiło się więcej możliwości, różne rodzaje fabuły, no i to, że dostęp do niektórych obszarów świata gry bez niej jest zablokowany.
W X'y zwykle grywałem bez fabuły. Dlaczego ? Bo nie lubię być prowadzony za rękę i tego że ktoś każe mi coś robić w danym momencie. Wolę sam decydować o stylu i wyglądzie gry. Dopiero TC troszkę to zmieniło, pojawiło się więcej możliwości, różne rodzaje fabuły, no i to, że dostęp do niektórych obszarów świata gry bez niej jest zablokowany.
Napisano 08 September 2009 - 11:13
Tak wiem że HQ jest nagrodą Poprostu wymieniłam HQ ponieważ, nie jest łatwo stać się posiadaczem tej że ów konstrukcji. Albo robisz trudną misje, albo słono za nią zapłacisz w stoczni Marauder. A co do Fabuły to wiesz jak grasz w profil własna gra to w pewnym momencie wbijasz sobie klina. Dlaczego? A to dlatego iż nie możesz zrobić kampanii Terran i nie polecisz sobie do układu Aldrin. A żeby zdobyć dostęp do tego systemu, to musisz zacząć grę od nowa.
Btw Wiem że to troszku głupie pytanie, ale czy jest możliwość tworzenia samemu misji, kampanii?
Cytat
Fabuła Borońska - PHQ
Btw Wiem że to troszku głupie pytanie, ale czy jest możliwość tworzenia samemu misji, kampanii?
Napisano 08 September 2009 - 11:34
Łoj, zaawansowany modding plus skrypciarstwo. Raczej bez filmików
Ale coś takeigo na wzór na przykład Bala Gi z Reuniona, gdzie zero filmików i innych, tylko suche wiadomości, zadania do zrobienia itp. Wysoka szkoła jazdy się mnie zdaje.
Hmm, brakuje mi w TC fabuły, po której można by zdobyć swoją własną Gwiazdę Śmierci. Ale może to tylko ja mam takie dziwne wymagania.

Hmm, brakuje mi w TC fabuły, po której można by zdobyć swoją własną Gwiazdę Śmierci. Ale może to tylko ja mam takie dziwne wymagania.
Napisano 08 September 2009 - 11:37
Jagoda napisał:
A co do Fabuły to wiesz jak grasz w profil własna gra to w pewnym momencie wbijasz sobie klina. Dlaczego? A to dlatego iż nie możesz zrobić kampanii Terran i nie polecisz sobie do układu Aldrin. A żeby zdobyć dostęp do tego systemu, to musisz zacząć grę od nowa.
Właśnie o tym pisałem w poprzednim poście
Prowler napisał:
Dopiero TC troszkę to zmieniło, pojawiło się więcej możliwości, różne rodzaje fabuły, no i to, że dostęp do niektórych obszarów świata gry bez niej jest zablokowany.
Co do tworzenia misji to na pewno można skoro ludziom od XTM/XTC się to udaje ale osobiście nie spotkałem się z żadnym tutorialem na ten temat (z drugiej strony jakoś specjalnie się za tym nie rozglądałem

Napisano 08 September 2009 - 13:54
Prowler napisał:
Jagoda, pytałaś dlaczego nie lubię fabuły. Pod tym opisem Prowler-a podpisuje się obiema ręcami i rencyma

Co do własnych fabuł. Jest coś takiego jak Mision Direct. Przykładem jego zastosowania może być skrypt Marauder i Boroński mechanik.
Powstają już nowe fabuły MD, ale o tym za jakiś czas, po testach

Napisano 08 September 2009 - 14:42
Mam pytanko co do: Własnej gry, czy grając na tym profilu można niszczyć wszystkie stacje w łącznie z tymi niezniszczalnymi (przeznaczonymi do fabuły)?
Czy w tym profilu również są zablokowane/niezniszczalne?
Czy w tym profilu również są zablokowane/niezniszczalne?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych