←  Pomysły, opinie i problemy

X-universe Database

»

Zmiana systemu linków

glouver- zdjęcie glouver 09 sty 2016

Ludzie np. ja mają problem z linkami i odnośnikami z sieci do treści i tematów na forum.

Na przykład linki z forum ego nie działają..
Z google też..
Odpowiedz

Riess- zdjęcie Riess 23 sty 2016

Mógłbyś proszę zapodać przykłady tych linków?

Możliwe że to przez zmianę systemu forum którą przeszliśmy w przyszłości, w takiej sytuacji mogę spróbować dodać przekierowania dla starych linków.
Odpowiedz

glouver- zdjęcie glouver 23 sty 2016

Siemka..
Stara konstrukcja linków:
viewtopic.php?f=

Nowa konstrukcja:
topic/nazwa/podstrona

Więc żadne linki nie działają. Za to odsyłają do strony głównej forum bo domena jest ta sama i system zwraca zawartość strony głównej.

Dla przykładu:
temat na forum http://forum.egosoft...ic.php?t=260467
link z posta: http://forum.xudb.pl....php?f=23&t=563

IPB nie ma tej opcji że posiada podwójny system linków?
Tzn ze zapisuje stare odnośniki a nowym dopiero nadaje nową strukturę.


btw..
Odnośniki śledzenia nowych wiadomości które przychodzą na mail też nie działają.
Pamiętam, że kiedyś to działało.
Zamiast w konkretny topic, trafiam na stronę główną.

System powiadomień wewnątrz forum też ma problem. NIe prowadzi jak dawniej do tematu tylko na stronę główną.
Chyba jest błąd składni w linku i system nie umie odnaleźć w bazie adresu.
np: link do mojego sytemu powiadomień: http://xudb.pl/index...=view&view=3216
a w nim link do nowej odpowiedzi sledzonego tematu:
http://xudb.pl/index...view=getnewpost

Chyba brakuje współrzędnych w tym odnośniku, np. page_ pid_43467


Chociaż, sprawdzając poprawność linków, zauważyłem, ze wystarczy sama nazwa tematu:
http://xudb.pl/topic...-systemu-linkow

2818 to id aby nie doszło do powielenia linków?
Odpowiedz