map by Scorp i free ships
Rozpoczęty przez padonis, sty 04 2012 10:10
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 styczeń 2012 - 10:10
Witam ponownie
Instalacja Mapy powiodła się , pokazuje sektory itd.
niestety nie pokazuje "free ships" , na zagranicznym forum też ktoś nad tym ubolewał ale może tu ktoś dobry zna temat i jak go napra
Instalacja Mapy powiodła się , pokazuje sektory itd.
niestety nie pokazuje "free ships" , na zagranicznym forum też ktoś nad tym ubolewał ale może tu ktoś dobry zna temat i jak go napra
Napisano 04 styczeń 2012 - 13:33
W X3: Albion Prelude nie ma w czystej grze free ships jak to było w czystym X3TC czy Reunionie. Dodają je skrypty poprzez ułatwienia opuszczania statków przez pilotów jak NPC Bailing Addon
Napisano 04 styczeń 2012 - 13:40
Dokladnie,nie ma 'wolnych statkow' do przejecia w AP.
Jest jeszcze SCS ktory generuje statki i kontenery,ale w/g mnie te dwa skrypty zbytnio ułatwiają gre.
Jest jeszcze SCS ktory generuje statki i kontenery,ale w/g mnie te dwa skrypty zbytnio ułatwiają gre.
Napisano 04 styczeń 2012 - 15:16
może i nie ma wolnych statków, dziś to sprawdzałem inaczej, zmusiłem pilota do opuszczenia statku, latał samotnie w przestrzeni zrobiłem skan , włączyłem mapę scorpa i nic - nadal mapa nie pokazywała wolnych statków...
a może do tego trzeba wpisać magiczne imie pilota ?
a może do tego trzeba wpisać magiczne imie pilota ?
Napisano 04 styczeń 2012 - 15:50
udało się- przeładowanie mapy przez F5 i jest, mapa znajduje statki
co do skryptów to faktycznie ułatwiają ale czemu załogi opuszczaja tylko te małe statki i czemu nie można przejmować tych dużych, statek to statek a załoga to załoga , powinna być wszędzie taka możliwość, to znaczy ze wszystkimi statkami
co do skryptów to faktycznie ułatwiają ale czemu załogi opuszczaja tylko te małe statki i czemu nie można przejmować tych dużych, statek to statek a załoga to załoga , powinna być wszędzie taka możliwość, to znaczy ze wszystkimi statkami
Napisano 04 styczeń 2012 - 15:59
Użytkownik padonis dnia 04 styczeń 2012 - 15:50 napisał
udało się- przeładowanie mapy przez F5 i jest, mapa znajduje statki
Nie "mapa znajduje: tylko odświeżyłeś dane dla mapy. Wystawienie danych z gry to jedno, a zaczytanie tych danych do już otwartej mapy Scorpa to drugie.
Użytkownik padonis dnia 04 styczeń 2012 - 15:50 napisał
W czystej grze duże statki przejmuje się (zdobywa) abordażem, komu się to nie podoba używa skryptu NPC Bail Addon.
Napisano 21 styczeń 2012 - 18:44
Witam wszystkich
Padonis : "udało sie - przeładowanie mapy przez F5 i jest , mapa znajduje statki" nie wiem czy dobrze zrozumiałem , na czystej grze X3 Albion Prelude sie udało czy najpierw dorzucałeś jakieś skrypty.
Mam zainstalowane x3 TC i teraz doinstalowałem x3 AP , w TC mapa pokazuje statki od razu po skanowaniu , jak wrzuciłem skrypty uruchamiające mapę do katalogu x3 AP , to po skanowaniu i zmianie ścieżki do loga , mapa nijak nie chce mi pokazać free shipow
Padonis : "udało sie - przeładowanie mapy przez F5 i jest , mapa znajduje statki" nie wiem czy dobrze zrozumiałem , na czystej grze X3 Albion Prelude sie udało czy najpierw dorzucałeś jakieś skrypty.
Mam zainstalowane x3 TC i teraz doinstalowałem x3 AP , w TC mapa pokazuje statki od razu po skanowaniu , jak wrzuciłem skrypty uruchamiające mapę do katalogu x3 AP , to po skanowaniu i zmianie ścieżki do loga , mapa nijak nie chce mi pokazać free shipow
Napisano 21 styczeń 2012 - 19:16
W czystym AP nie ma, a raczej nie było opuszczonych statków. Patch 1.1 dodał kilka losowych opuszczonych statków, pojawiających się w losowych sektorach.
Info: http://forum.egosoft...3758596#3758596
Info: http://forum.egosoft...3758596#3758596
Napisano 03 luty 2012 - 20:49
do statków polecam sektory w okolicy Elysium of Light tam znalazłem bardzo dużo opuszczonych statków + astronautów, tylko jest przy okazji wielkie ryzyko zniszczenia
Napisano 03 luty 2012 - 21:01
Użytkownik __PiTeR__ dnia 03 luty 2012 - 20:49 napisał
do statków polecam sektory w okolicy Elysium of Light tam znalazłem bardzo dużo opuszczonych statków + astronautów, tylko jest przy okazji wielkie ryzyko zniszczenia
W tych "okolicznych sektorach" trwa wojna, więc nie ma się co dziwić że znajdziesz opuszczone statki.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych