Hej Yacek. Oczywiście robiłem to wszystko co napisałeś - bez rezultatu. Ale mnie to tak gryzło że musiałem coś z tym zrobić! I Udało się, w comunity plugin config... mam jakieś redtexty ale to mi nie przeszkadza. Nie pytaj jak mi się udało bo nie jestem w stanie tego odtworzyć, tyle razy usuwałem i podownie instalowałem wszystko co się dało. Bardzo dziękuję ci za pomoc i serdecznie pozdrawiam. Michał.
Lista skryptów działających pod AP
Rozpoczęty przez Yacek, gru 16 2011 16:16
87 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 08 marzec 2012 - 10:38
Napisano 08 marzec 2012 - 14:49
dodaj jeszcze spolszczenie do CCM z Mamuta
X3TC + XRM | Albion Prelude | http://www.mamuthq.net.pl - galeria, video, download, skrypty, spolszczenia
C2D E8200@3,2GHz | 4GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
C2D E8200@3,2GHz | 4GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
Napisano 28 kwiecień 2012 - 19:36
Witam. Mam podobny problem. AP 2.0 czyste. Wypakowałem "Konfiguracja Pluginów 1.41", JSON praser Library, NPC Bailing Addon 1.78 oraz Salvage Commands do nowego folderu, następnie skopiowałem zawartości folderów "scripts" oraz "t" do takich samych folderów w "Addon" w folderze z grą, włączyłem ... i nic, żadnych opcji w ustawieniach sterowania. Jak mniemam, być może chodzi o opcję "Modified", którą to aktywowało się w X Plugin Manager, który to nie obsługuje mi AP (stąd ręczna instalacja skryptów).
Napisano 28 kwiecień 2012 - 20:04
Tyle razy już pisałem: NPC Bail Addon wymaga do konfiguracji instalacji biblioteki JSON i skryptu CCM.
Co to jest CCM znajdziesz odpowiedź w tym temacie, temacie o spolszczeniach skryptów lu temacie o NPC Bail Addon.
SCS Suite - zobacz do rozkazów statku, specjalne, tam pojawiła się nowa opcja dotycząca SCS.
Co to jest CCM znajdziesz odpowiedź w tym temacie, temacie o spolszczeniach skryptów lu temacie o NPC Bail Addon.
SCS Suite - zobacz do rozkazów statku, specjalne, tam pojawiła się nowa opcja dotycząca SCS.
Napisano 29 kwiecień 2012 - 08:30
A "Community Plugin Configuration" to nie jest to samo co "Community Configuration Menu" ? Dobra, coś podziałałem, X-pluginem zmieniłem status gry na "modified" i w ustawieniach sterowania wreszcie pojawił się magiczny klawisz do przypisania. Wszystko fajnie, tyle że po aktywowaniu mam same readtexty które zawieszają grę (próbowałem zmienić końcówki nazw plików w folderze "t" na "48", ale to też nie dziala. Natomiast wszystko jest cacy, gdy uruchomię grę po angielsku. Zainstaluje spolszczenie do tego całego CCM czy tam CPC, mam nadzieję iż pomoże.
Napisano 29 kwiecień 2012 - 10:21
Jeśli grasz PL to musisz instalować spolszczenia, inaczej będziesz miał readtexty. Tylko kilka skryptów (SCS Suite) posiada polskie pliki txt zawarte w sobie.
Zobacz do tematu o spolszczeniach skryptów, tam znajdziesz to co zostało przetłumaczone.
Jeśli jakiś skrypt nie ma tłumaczenia to zobacz do FAQ jak radzić sobie z readtextami.
CCM i CPC - to samo, masz rację, Cycrow namieszał w tytule tematu pozostawił starą nazwę skryptu, gdy sam skrypt mienił nazwę: http://forum.egosoft...ic.php?t=218088
Najnowsza wersja to 1.51, chyba pomyliłeś numerki wersji.
Najnowsza wersja PM Lite działa z AP. Ale ręczna instalacja i tak lepsza. Problem chyba wynikał z braku znacznika *modified* (choć wrzucenie plików skryptów powinno zmienić ten status), można to było osiągnąć również poprzez "magiczne imię".
Zobacz do tematu o spolszczeniach skryptów, tam znajdziesz to co zostało przetłumaczone.
Jeśli jakiś skrypt nie ma tłumaczenia to zobacz do FAQ jak radzić sobie z readtextami.
CCM i CPC - to samo, masz rację, Cycrow namieszał w tytule tematu pozostawił starą nazwę skryptu, gdy sam skrypt mienił nazwę: http://forum.egosoft...ic.php?t=218088
Najnowsza wersja to 1.51, chyba pomyliłeś numerki wersji.
Najnowsza wersja PM Lite działa z AP. Ale ręczna instalacja i tak lepsza. Problem chyba wynikał z braku znacznika *modified* (choć wrzucenie plików skryptów powinno zmienić ten status), można to było osiągnąć również poprzez "magiczne imię".
Napisano 29 kwiecień 2012 - 19:38
Spolszczenia faktycznie pomogły. A na mamucie też jest z tym zamieszanie, jest tam zarówno CCM jak i CPC, nie lepiej zdecydować się na jedno??
Magiczne imię, czyli specjalna nazwa użytkownika odblokowująca edytor skryptów? Probowałem tego, ale nic nie dalo, dopiero gdy Plugin Manager zaskoczył z AP to udało się zmienić tryb gry.
Magiczne imię, czyli specjalna nazwa użytkownika odblokowująca edytor skryptów? Probowałem tego, ale nic nie dalo, dopiero gdy Plugin Manager zaskoczył z AP to udało się zmienić tryb gry.
Napisano 29 kwiecień 2012 - 20:44
Użytkownik nekkoru dnia 29 kwiecień 2012 - 19:38 napisał
Spolszczenia faktycznie pomogły. A na mamucie też jest z tym zamieszanie, jest tam zarówno CCM jak i CPC, nie lepiej zdecydować się na jedno??
Na Mamucie jest spolszczenie do CCM, nie ma do CPC, mylisz zapewne z innym spolszczeniem.
Użytkownik nekkoru dnia 29 kwiecień 2012 - 19:38 napisał
Ja zawsze instaluję skrypty bez PM i nie mam żadnych problemów. Musiałeś coś źle zrobić.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych