Skocz do zawartości

- - - - -

Problem z Misją POMOCY !!!!

• Nie możesz odpowiedzieć
39 odpowiedzi w tym temacie

#31 Cerber

Porucznik

• Przyjaciele
  • PipPipPipPip
  • 566 postów
  • LokalizacjaCerber's Prime
  • Rasa: Argon
  • Gram w: X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 04 grudzień 2011 - 15:05

Wyświetl postUżytkownik AbillMara dnia 04 grudzień 2011 - 12:46 napisał

Tak tylko to może być bug gry .. więc muszą to jakoś załatać !!!
A z reklamacją nie ma problemów, mogę oddać grę bez napisania przyczyny w ciągu 10 dni od dostarczenia ... heh.

Zwrot bez podania przyczyny w ciągu 10 dni od zakupu obowiązuje tylko:
1. Przy zakupie: osoba fizyczna od przedsiębiorcy
2. Towar musi być w stanie nienaruszonym, czyli jeśli rozfoliowałeś i zainstalowałeś to po ptakach.

Wyświetl postUżytkownik AbillMara dnia 04 grudzień 2011 - 12:46 napisał

Jak save mogą być uszkodzone, skoro przy nich nie grzebałem.
Wgrałem sobie save z wersji 2.0.0.2 eng z misją 2 i też jest to samo co na save w wersji 2.5 pl (Trudność / bug misji )

Później wrzucę gameplay'a to sami zobaczycie oO

NIe musisz przy nich nic grzebać. Pliki sav mogą ulec uszkodzeniu przy zapisie gry. Poczytaj forum i to i ego. Nie jedna osoba miała sytuacje przy wczytywaniu, że wywaloło grę i komunikat: "save file may be corrupt" (czy jakoś tak). Ale czy może powodować takie rzeczy? nie wiem. Jak wrzucisz gamepla'y to wtedy może uda się powiedzieć więcej.
Dołączona grafika (koniec kariery :( )
+ Terran Confict ;) - czyste (zawieszone)
Moja lista skryptów do X3 Reunion

#32 AbillMara

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 13 postów

Napisano 04 grudzień 2011 - 15:06

Tą grę kupiłem na gry online z wszystkimi patchami tylko TC ma 3.0 a nie 3.1
X3R mam 2.5 pl Bala Gi.

Co do gameplay'a to go nie zmontuję bo nie mam czym, frapsem 30s max. ten 1.9D nie ma ograniczeń ale nagrywa w 640x480 i bez dźwięku.
Tak jak pisałem zaraz sprawdzę tą grę u kumpla na dobrym sprzęcie 4 rdzenie 4giga ram 1gb grafika =)

Grę kupiłem na gry - online z wszystkimi patchami tzn. X3TC ma 3,0 zamiast 3.1
X3R mam 2.5pl z bonusem Bala Gi <-- czy coś

@Yacek

Czy ten save co mi dałeś to on jest z tym BP (co to jest ?)
Nie będzie problemu, w działaniu gry ? jeżeli tego nie mam (mam ?! ?) =)

@UP

Jak mi podasz jakiś program, który nagrywa z dźwiękiem i bez ograniczeń to zmontuję gameplay'a bo tak nie mam czym.

#33 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Rasa: Nieznana
  • Gram w: X3: Terran Conflict

Napisano 04 grudzień 2011 - 15:25

Wyświetl postUżytkownik Cerber dnia 04 grudzień 2011 - 15:05 napisał

NIe musisz przy nich nic grzebać. Pliki sav mogą ulec uszkodzeniu przy zapisie gry. Poczytaj forum i to i ego. Nie jedna osoba miała sytuacje przy wczytywaniu, że wywalało grę i komunikat: "save file may be corrupt" (czy jakoś tak).

W 99% przypadków wina lezała po stronie Plugin Managera, który nagle zmieniał ustawienia z gry Modified (z dodanymi dodatkowymi statkami, modami, skryptami itp). na grę Vanilla. W takim przypadku plik zapisany w grze z modami itp. odmawiał wczytania w czystej grze.

Misję wykonałem na BP (pisałem o tym), raczej nie powinno być problemu z wczytaniem w czystej grze bez BP. Jeśli będą, to zainstaluj BP.

#34 Cerber

Porucznik

• Przyjaciele
  • PipPipPipPip
  • 566 postów
  • LokalizacjaCerber's Prime
  • Rasa: Argon
  • Gram w: X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 04 grudzień 2011 - 15:28

Włąsnie zrobiłem tę misje. Fakt, piraci manewrują bardziej niż CI na filmiku, ale mimo to nie miałem problemu z zestrzeleniem wszystkich. Co do filmiku to jakość i dźwięk nie mają znaczenia. Chodzi tylko o to, żeby zobaczyć jak to robisz. Ale jeśli Ci zależy na jakości to zainstaluj xfire - darmowy. Albo gamecam - wersja testowa nagrywa bez dźwięku. Tylko pliki z xfire są spore więc będziesz je musiał skompresować - polecam virtualdub lub pierwszy lepszy konwerter.

Wyświetl postUżytkownik Yacek dnia 04 grudzień 2011 - 15:25 napisał

W 99% przypadków wina lezała po stronie Plugin Managera, który nagle zmieniał ustawienia z gry Modified (z dodanymi dodatkowymi statkami, modami, skryptami itp). na grę Vanilla. W takim przypadku plik zapisany w grze z modami itp. odmawiał wczytania w czystej grze.

Pisałem o czystej grze - bez modów, BP, PM itd. Sam miałem nie raz takie problemy, jeszcze zanim odkryłem skrypty, mody itd. A problemów technicznych powodowanych przez wcześniej wspomniane to już nawet nie skomentuję. ]:>
Dołączona grafika (koniec kariery :( )
+ Terran Confict ;) - czyste (zawieszone)
Moja lista skryptów do X3 Reunion

#35 arw1

Kamikadze

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 213 postów
  • Rasa: Khaak
  • Gram w: X: Beyond the Frontier, X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 04 grudzień 2011 - 16:14

@@@@@@@@@@@@- a ktoś pomyślał o: kliknięcie PPM- wyskakuje kursor, kliknięcie LPM na ikonce broni i TAM MAMY KILKA MODELI! Nastepnie znów PPM i rozwalać mi ich czyms mniej energochłonnym....
Ważne jest by nigdy nie przestać pytać. Ciekawość nie istnieje bez przyczyny. Wystarczy więc, jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia. Nigdy nie trać świętej ciekawości. Kto nie potrafi pytać nie potrafi żyć.

#36 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 04 grudzień 2011 - 16:31

Wyświetl postUżytkownik arw1 dnia 04 grudzień 2011 - 16:14 napisał

@@@@@@@@@@@@- a ktoś pomyślał o: kliknięcie PPM- wyskakuje kursor, kliknięcie LPM na ikonce broni i TAM MAMY KILKA MODELI! Nastepnie znów PPM i rozwalać mi ich czyms mniej energochłonnym....

Można tylko po co? Domyślnie zamontowany jest Pulsacyjny Emiter Wiązki Beta, szybki i skuteczny. Można zamienić go na WMP Alfa lub WMP Beta, wolniejsze i równie energochłonne.

#37 arw1

Kamikadze

• Użytkownicy
  • PipPipPip
  • 213 postów
  • Rasa: Khaak
  • Gram w: X: Beyond the Frontier, X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 04 grudzień 2011 - 16:41

A porównałeś siły??
poza tym: WMP jest celniejsze na dalekie cele...
Ważne jest by nigdy nie przestać pytać. Ciekawość nie istnieje bez przyczyny. Wystarczy więc, jeśli spróbujemy zrozumieć choć trochę tej tajemnicy każdego dnia. Nigdy nie trać świętej ciekawości. Kto nie potrafi pytać nie potrafi żyć.

#38 AbillMara

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 13 postów

Napisano 04 grudzień 2011 - 18:24

Dobra chłopaki problem rozwiązany ;D
Wina leży w moim sprzęcie komputerowym ;F niedługo sobie zakupie lepszy.
Siedzę teraz u kolegi i za pierwszym razem przeszedłem tą misję .. no ale nie do końca =)
Nie wiem jak mam zadokować do tego statku między asteroidami.

Oglądam teraz gampaly'a i zaraz będę chyba wiedział.
Jak coś dam Edita.

Aha .. i dzięki wielkie za pomoc =)

Pozdrawiam !!!

#39 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 04 grudzień 2011 - 18:32

Wyświetl postUżytkownik AbillMara dnia 04 grudzień 2011 - 18:24 napisał

Nie wiem jak mam zadokować do tego statku między asteroidami.

Nie dokujesz do niego. Wybierasz go na cel i podlatujesz. Gdy będziesz w odpowiedniej odległości włączy się filmik pokazujący jak wchodzisz na pokład statku i...

#40 AbillMara

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 13 postów

Napisano 04 grudzień 2011 - 18:34

Tak wiem ... the end =)
Dzięki chłopaki =)
Temat można zamknąć / usunąć.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych