Turbo Booster
Własne HQ w TOTT z przydatnym małym bugiem
Rozpoczęty przez Krutek, mar 16 2011 15:23
18 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 marzec 2011 - 12:37
Wróg Publiczny w TOTT - fabuły TOTT, Gonerów, New Home, Terran, Final Fury,
Własności: Sektor Guiding Star + kompleks 72 fabryk, HQ w Quarry, 2 kopalnie Nividium,
Flota: M2 Universal, M2 Apollo, M7 Retribution, M7 Sirokos, M7 Grifin, 6xTL Gaea, 3xM6,
Własności: Sektor Guiding Star + kompleks 72 fabryk, HQ w Quarry, 2 kopalnie Nividium,
Flota: M2 Universal, M2 Apollo, M7 Retribution, M7 Sirokos, M7 Grifin, 6xTL Gaea, 3xM6,
Napisano 24 marzec 2011 - 13:00
Heh, myślałem, że tott udostępnia ten wynalazek. cóż akurat ten skrypt sobie zainstaluje, dzięki
Ludzie w końcu zrozumieją, że Ziemia nie jest jedyna we wszechświecie i zwrócą się ku gwiazdom, a nie przeciw sobie.
Napisano 24 marzec 2011 - 17:57
Xdex napisał:
Zauważyłem, że grupa abordażowa wykonuje skok chwilę po tym jak jej marines zostaną wyeliminowani. W moim przypadku usmażyli się na osłonach 
Z tym się nie zgodzę. Jak pisałem wcześniej, u mnie grupa abordażowa pozostawiła Marines na pastwę losu.
Xdex napisał:
Czyli na jedno wychodzi bo żeby przejmować stacje też trzeba użyć skryptów 
Ale jak kto lubi
Ale jak kto lubi
Przejęcie sektorów jest chyba możliwe w TOTT, ale dopiero po zakończeniu drugiej fabuły Yaki, kiedy to w ich stoczni pojawia się specjalny rodzaj Stacji Handlowej. Tylko stawiając w pustym sektorze (ale nie Nieznanym) tę stację, można przejąc sektor.
Napisano 13 kwiecień 2011 - 21:09
Chciałbym postawić HQ ale niechce instalować jakiś skryptów czy jest możliwe posiadanie jej w TOTT ? Jako że jej niemam a duże statki muszą gdzieś dokować postawiłem splicki dok zaopatrzeniowy w nieznanym sektorze i za chile dostałem wiadomość czy chce aby sektor był moją własnością za 35mln kredytów, zaakceptowałem oferte i od tej pory sektor jest mój, więc przejmowanie sektorów działa. Dodam jeszcze że u mnie w sektorze Black hole sun zagniezdzili się Xenoni i teraz należy do nich
Napisano 13 kwiecień 2011 - 21:32
Postawienie stoczni chyba też pomaga przejąć sektor. Xenki zajeły jeden z borońskich sektorów i jest tam stocznia xenońska...
X3TC + XRM | Albion Prelude | http://www.mamuthq.net.pl - galeria, video, download, skrypty, spolszczenia
C2D E8200@3,2GHz | 4GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
C2D E8200@3,2GHz | 4GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
Napisano 14 kwiecień 2011 - 07:39
Witam Ze Xenki zajmują sektory to dostaje się komunikat o ile mamy licencje policyjną ras i można brać udział w obronie po jakimś czasie sektor zostanie odbity ja zaś przy drugiej obronie sektora Menalaus Paradise sektor Boroński dostałem komunikat że zostałem ubezpieczony i że jak zostanie zniszczony mój okręt dostane jego zwrot - choć nie wiem czy to było za obronę czy w tym momencie wygenerował jakiś skrypt. sektory które są notorycznie atakowane i przejmowane to : Menalaus Paradise;
Spoiler
Napisano 14 kwiecień 2011 - 15:20
Jest całkowicie odwrotnie. Otrzymanie wiadomości o inwazji i jej zaakceptowanie daje nam Licencję Policyjną danej rasy. Pisze o tym wyraźnie w wiadomości, którą otrzymujemy:
Mam nadzieję, że grasz w wersję angielska moda, bo jeśli w wersję przetłumaczoną, to znaczy, ze nie potrzebnie było robione tłumaczenie, skoro i tak nikt nie czyta tego co pisze.
Następnym razem tłumacząc jakiś skrypt lub mod, nie będę trudził się z dokładnym tłumaczeniem tekstu, tylko wpisze byle jaki tekst, byle po polsku, i tak nikt nie zauważy
Co do Nopileos` Memorial, to ja tam jeszcze żadnych Xenków nie widziałem.
W przypadku pozytywnej odpowiedzi otrzymasz Argońską Licencję Policyjną, jak również współrzędne zaatakowanego sektora zostaną dodane do mapy galaktyki komputera pokładowego twojego statku..
Mam nadzieję, że grasz w wersję angielska moda, bo jeśli w wersję przetłumaczoną, to znaczy, ze nie potrzebnie było robione tłumaczenie, skoro i tak nikt nie czyta tego co pisze.
Następnym razem tłumacząc jakiś skrypt lub mod, nie będę trudził się z dokładnym tłumaczeniem tekstu, tylko wpisze byle jaki tekst, byle po polsku, i tak nikt nie zauważy
Napisano 14 kwiecień 2011 - 16:59
Yacek napisał:
Jest całkowicie odwrotnie. Otrzymanie wiadomości o inwazji i jej zaakceptowanie daje nam Licencję Policyjną danej rasy. Pisze o tym wyraźnie w wiadomości, którą otrzymujemy:
W przypadku pozytywnej odpowiedzi otrzymasz Argońską Licencję Policyjną, jak również współrzędne zaatakowanego sektora zostaną dodane do mapy galaktyki komputera pokładowego twojego statku..
przepraszam Yacek masz oczywiście racje wywołaniem komunikatu jest chyba obecność w jakimkolwiek innym sektorze danej rasy ( możliwe że się zasugerowałem tym że miałem wykupione licencje policyjne zanim dostałem pierwszą prośbę o pomoc) .
A jeżeli chodzi o wersje językową to powiem tak jakbyście nie zrobili pl to bym nie grał w tego moda i jestem wam wdzięczny za polonizacje
I ostatnia rzecz w Nopileos` Memorial to ja już kilka razy przeganiałem tam xenońskie P lub Q wlatują z sektora 101 a wiem na pewno bo podnosiłem sobie range u piratów fakt niszcząc xenków idzie wolno szybciej idzie jak jakiegoś krzaczka ustrzelę w ich sektorach
Napisano 14 kwiecień 2011 - 17:22
Co do pojawiania się misji to nie zauważyłem związku pomiędzy rasą sektora, w którym jesteśmy, a inwazją na sektor tej rasy. Po prostu skrypt ma interwał czasowy, po jakim generuje losową inwazję.
A co ubezpieczalni Gonerów, ja dostałem informację gdy przesiadłem się do M2.
Ja stawiałem w nieznanym sektorze SH i nie było informacji o przejęciu. Sektor przejąłem dopiero jak skończyłem fabułę Yaki - rozszerzenie i w stoczni Yaki pojawiła się Baza Handlowa, Jej postawienie pozwala przejąc sektor.
HQ można jak zwykle zdobyć po fabule PHQ (TC), można równiez zdobyć Mamuta z HQ na koniec fabuły Yaki rozszerzenie (TOTT).
A co ubezpieczalni Gonerów, ja dostałem informację gdy przesiadłem się do M2.
Macyek09 napisał:
Chciałbym postawić HQ ale niechce instalować jakiś skryptów czy jest możliwe posiadanie jej w TOTT ? Jako że jej niemam a duże statki muszą gdzieś dokować postawiłem splicki dok zaopatrzeniowy w nieznanym sektorze i za chile dostałem wiadomość czy chce aby sektor był moją własnością za 35mln kredytów, zaakceptowałem oferte i od tej pory sektor jest mój, więc przejmowanie sektorów działa. Dodam jeszcze że u mnie w sektorze Black hole sun zagniezdzili się Xenoni i teraz należy do nich
Ja stawiałem w nieznanym sektorze SH i nie było informacji o przejęciu. Sektor przejąłem dopiero jak skończyłem fabułę Yaki - rozszerzenie i w stoczni Yaki pojawiła się Baza Handlowa, Jej postawienie pozwala przejąc sektor.
HQ można jak zwykle zdobyć po fabule PHQ (TC), można równiez zdobyć Mamuta z HQ na koniec fabuły Yaki rozszerzenie (TOTT).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych