Oczywiście że jest. Masz w czystej grze opcję "kupuj po najlepszej cenie" jak i skrypt Extended Trade Commands Software, który jest w zasadzie rozwinięciem tej opcji pozwalającym zamiast jednego produktu, który statek ma kupować podać kilka kilka takich. Można też równocześnie wydać w nim komendę kupna i sprzedaży rożnych towarów. Statek wtedy realizuje zadania w kolejności w jakiej zostały mu przypisane.
Ja za pierwszym razem całą fabułę HUB zrobiłem samymi TS-ami z poleceniem "Kup po najlepszej cenie", które latały i skupywały odpowiedni, w danej chwili potrzebny dla HUB-a towar.
Użytkownik Bell dnia 21 luty 2012 - 14:50 napisał
Zapewne nie masz zakupionego "Lokalizator Cen Kupna" i "Lokalizator Cen Sprzedaży"
Pisałem już o tym kilka razy, ale chyba wymaga to przypomnienia: statki gracza obsługiwane przez skrypt (kupuj/sprzedaj po najlepszej cenie lub UT/ST) nie wymagają lokalizatorów cen. Lokalizatorry są potrzebny tylko dla statków, którymi sterujemy ręcznie, czyli sprawdzamy najlepszą cenę zakupu, wysyłamy tam statek, kupujemy, wysyłamy statek do innego sektora lub w tym samym sektorze sprawdzamy cenę sprzedaży, wysyłamy tam statek, sprzedajemy.