Skocz do zawartości

- - - - -

[SKRYPT] Ekonomiczny Handlowiec

54 odpowiedzi w tym temacie

#41 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków
  • Rasa: Nieznana
  • Gram w: X3: Terran Conflict

Napisano 21 luty 2012 - 17:38

Jak to nie ma?
Oczywiście że jest. Masz w czystej grze opcję "kupuj po najlepszej cenie" jak i skrypt Extended Trade Commands Software, który jest w zasadzie rozwinięciem tej opcji pozwalającym zamiast jednego produktu, który statek ma kupować podać kilka kilka takich. Można też równocześnie wydać w nim komendę kupna i sprzedaży rożnych towarów. Statek wtedy realizuje zadania w kolejności w jakiej zostały mu przypisane.
Ja za pierwszym razem całą fabułę HUB zrobiłem samymi TS-ami z poleceniem "Kup po najlepszej cenie", które latały i skupywały odpowiedni, w danej chwili potrzebny dla HUB-a towar.

Wyświetl postUżytkownik Bell dnia 21 luty 2012 - 14:50 napisał

Zapewne nie masz zakupionego "Lokalizator Cen Kupna" i "Lokalizator Cen Sprzedaży"

Pisałem już o tym kilka razy, ale chyba wymaga to przypomnienia: statki gracza obsługiwane przez skrypt (kupuj/sprzedaj po najlepszej cenie lub UT/ST) nie wymagają lokalizatorów cen. Lokalizatorry są potrzebny tylko dla statków, którymi sterujemy ręcznie, czyli sprawdzamy najlepszą cenę zakupu, wysyłamy tam statek, kupujemy, wysyłamy statek do innego sektora lub w tym samym sektorze sprawdzamy cenę sprzedaży, wysyłamy tam statek, sprzedajemy.

#42 Gwain

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 57 postów
  • Rasa: Argon

Napisano 21 luty 2012 - 18:42

Yacku jak przypisałem TS do HUB-a i wybieram kup po najlepszej cenie to mam do wyboru tylko jeden produkt cześci komputerowe i nie mogę nic innego wybrać, możesz mi podpowiedzieć jak skonfigurowałeś TS aby skupowały inne rzeczy nie ma opcji dodaj produkt :-(

#43 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 21 luty 2012 - 18:50

Masz dwa wyjścia:
1. Bonus Pack i Ware Manager - dla ludzi, którzy nie umieją kombinować.
2. Dla tych co umieją kombinować - kupić jedną sztukę towaru, który chcesz skupować, zadokować do HUB i przenieść tę jedną sztukę do ładowni HUB-a, to doda ten towar do listy towarów, którymi może handlować HUB. Działa to z każdą stacją gracza typu DOK, Stacja Handlowa, HQ.

Myśleć trzeba i próbować. Czwarte motto gry :)

#44 Gwain

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 57 postów

Napisano 21 luty 2012 - 19:15

Widzisz Yacku najprostrze metody zawsze sa skuteczne ale najtrudniej na nie wpaśc bo człowiek kombinuje nad trudnymi tematami :-) nie mam więcej pytań w tym temacie :-) mam nadzieje :-) dzięki

ps. 2 sposó testuje na razie czeka sobie w bazie nie wiem na co ale czeka moze się za jakis czas ruszy :) Tak sie zastanawiam czy w sektorach gdzie sa produkowane mikrochipy nie wstawić zaawansoawnych satelit aby wiedział gdzie latac :)
ps2. chyba nie dokonca ta metoda działa - TS ma zadanie skupowac mikrochipy ale stoi w basie i nie rusza się :-(

#45 LeWaR

Admirał

• Admiralicja
  • 1573 postów
  • Gram w: X2: The Threat, X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 21 luty 2012 - 20:58

Albo za drogo albo poza zasięgiem skoków.
X3TC + XRM | Albion Prelude | http://www.mamuthq.net.pl - galeria, video, download, skrypty, spolszczenia
C2D E8200@3,2GHz | 4GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit

#46 Gwain

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 57 postów

Napisano 21 luty 2012 - 21:05

ustawiłem minimalny skok na 1 a ceny nie zmienię ok poczekam zatem :-) thx

#47 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 21 luty 2012 - 21:10

Wyświetl postUżytkownik Gwain dnia 21 luty 2012 - 21:05 napisał

ustawiłem minimalny skok na 1 a ceny nie zmienię ok poczekam zatem :-) thx

Minimalny skok dotyczy skoków statków i nie ma wpływu na ceny w bazie.
Zasięg handlu stacji ustawia się inaczej. A to ustawienie tez nie ma wpływu na ceny, bo je ustawia się jeszcze inaczej.
Naprawdę, poczytaj instrukcję do gry.

#48 Gwain

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 57 postów

Napisano 21 luty 2012 - 21:30

działa wszystko jasne :-)

#49 Piteropeter

Pilot

• Użytkownicy
  • PipPip
  • 138 postów
  • Gram w: X3: Reunion, X3: Terran Conflict

Napisano 11 kwiecień 2012 - 21:23

Ma ktoś w swoich zasobach ten skrypt, i biblioteki do niego? Aktualne wersje są bez spolszczenia z plikami w katalogu t w formacie pck, a te nie wiem jak przerobić. Można by było działającą wersje wrzucić na mamuta i podpiąć linkiem. A mi jak ktoś może pomóc niech pisze na PW, wyślę e-mail. Z góry dziękuje za pomoc :)
X3TC 3.2 + skrypty

#50 Yacek

Komandor

• Gwardia
  • 7590 postów
  • LokalizacjaKraków

Napisano 12 kwiecień 2012 - 15:48

Do niedzieli zrobię aktualizację spolszczenia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych